10 Μαρ 2007

Τί είναι επιστήμη στην Ελλάδα;

Επιστήμη στην Ελλάδα είναι οποιοσδήποτε τομέας της γνώσης στον οποίο ένας διαδηλωσάκιας αιώνιος φοιτητής με αλογοουρά αυτής της γενιάς μπορεί να ξεπεράσει το σημείο όπου έφτασε ο διαδηλωσάκιας αιώνιος φοιτητής με αλογοουρά της προηγούμενης γενιάς.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χρήστος Παρασκευόπουλος είπε...

Μήπως το πρόβλημα ξεκινά από τα θεμέλια; Τι γίνεται με τα Δημοτικά Σχολεία όπου οι μαθητές δεν ξέρουν τι είναι η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου; Όχι μόνο αυτό αλλά και η αδιαφορία των γονέων να ελέγχουν την πνευματική κατάρτιση των παιδιών τους! Και φυσικά το κύτταρο της κοινωνίας μας, η οικογένεια πρέπει να θεραπευτεί από πολλά μικρόβια που έχουν εισέλθει σε αυτήν!

doctor είπε...

Όταν καταλάβουμε πως το ότι ο Οδυσσέας Τσενάι σπουδάζει σήμερα στις Η.Π.Α. και όχι στην Ελλάδα αποτελεί ήττα της χώρας μας και δεν αφήσουμε αγράμματους ψαράδες της Μηχανιώνας συνεπικουρούμενους από θρησκόληπτους ελληνοχριστιανούς να κρατάνε αυτή την χώρα στον βάλτο τότε ίσως πάμε μπροστά.

Τώρα που το σκέφτομαι για τον Τσενάι...
Όλα τα πανεπιστήμια είναι κλειστά, που θα σπούδαζε ο κακόμοιρος...
Τελικά του έκανε καλό που έφυγε.
Οι αήττητοι ψαράδες και οι Παπαθεμελήδες μπορούνε να καμαρώνουν τα κουτορνίθια τα παιδιά τους να κρατάνε τη σημαία, ξέρετε στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει.

doctor

Γουφ είπε...

Η επιστήμη δεν είναι κάτι ξέχωρο από τους επιστήμονες ή την επιστημονική κοινότητα αν το θες. Αυτοί είναι που τη διαμορφώνουν.
Αλλά η επιστήμη δεν είναι κάτι ξέχωρο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Τα αποτελέσματά της είναι τρομακτικά όταν οι συνειδήσεις του κόσμου είναι χωριστικές και μισαλλόδοξες ή ιδιοτελείς και επεκτατικές.
Από το επίπεδο συνείδησης και αντίληψης του κόσμου στο οποίο βρισκόμαστε, από αυτό διαμορφώνουμε τις ζωές μας και την επιστήμη φυσικά.

christoforos είπε...

Η διαφορά από το κορυφαίο του Έκο είναι ότι εδώ απαξιώνεις της επιστήμη (αλογοουράκιας το παρελθόν, αλογοουράκιας και το παρόν).

gerasimos είπε...

Απλώς καταγράφω την απαξίωσή της.