21 Ιουλ 2007

To blog πάει διακοπές



Μάλιστα καλά διαβάσατε, είπα κι εγώ ο άνθρωπος να μαζέψω τα λιγοστά μου μπλουζάκια και μαγιό, να φορέσω το ολοκαίνουργιο καπελάκι μου και να πάω κάπου να ξεχαστώ. Μέχρι τις αρχές με μέσα Αυγούστου. Και για να αποφύγουμε τις ομαδικές αυτοκτονίες από τους χιλιάδες φανατικούς φίλους και αναγνώστες του blog, σπεύδω να δηλώσω ότι το κατάστημα διαθέτει και... laptop. Έτσι θα έχω τουλάχιστον τη δυνατότητα να απαντώ στα αναμενόμενα χιλιάδες σχόλια διαμαρτυρίας από επισκέπτες με σύνδρομο στέρησης που θα αναρωτιούνται τι απέγιναν τα αγαπημένα τους post. Και στα δικά σας!

14 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Καλα να περασεις και καλες βουτιες!!!!

gerasimos είπε...

πρεζα tv ευχαριστώ και ανταποδίδω... καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι εύχομαι.:-)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εγώ ένα κατάλαβα ... διακοπές με λαπτοπ και κινητό δεν γίνονται!

Niemandsrose είπε...

:) καλές βουτιές Γεράσιμε! Και πάλι κοντά μας με το καλό!

gerasimos είπε...

ασκαρδαμυκτί δεν έχεις άδικο...ευτυχώς λοιπόν που πήρα μαζί και τη γραμματέα μου.;-)

niemandrose καλή ξεκούραση εύχομαι και σε σένα, και καλή αντάμωση... εις το επαναμπλόγκινγκ!

alekos markellos είπε...

καλές βουτιές και στους δύο, μην ξεχνάς και οι γραμματείς έχουν δικαιώματα!
:)))

gerasimos είπε...

Είμαι πάνω στο πλοίο και βλέπω τη θάλασσα με το κυάλι... εδώ και 12 ώρες. :-p

Desposini Savio είπε...

καλή απόδραση!

Μαρω_Κ είπε...

Kαλές βουτιές και μην πας σστα βαθιά γερασιμάκη.............

gerasimos είπε...

Files kai filoi anagnostes, sas grafo apo ena internet point sto Montepulciano ths Toskanhs, ena mikro krasoparagogiko meros me uperoxh palia polh... h Toskanh apodeiknuetai fthinoteros kai omorfoteros proorismos diakopwn apo thn Ellada... skeftomai na thn entakso sto programma mia fora toulaxiston to xrono apo mia toulaxiston evdomada...:-) Filia se olous kai oles.

IdentityCafe είπε...

Ειπα να σου ευχηθω καλες διακοπες αλλα οταν ειδα το μηνυμα απο τοσκανη σκεφτηκα οτι δεν χρειαζεσαι καμια ευχη :) enjoy!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γεράσιμε, ξέχασα να σου πω ότι μπήκες στην "αντροπαρέα"!

gerasimos είπε...

ασκαρδαμυκτί ωωω μεγάλη μου τιμή φίλτατε. :-)))

Korah 4 είπε...

Δελτίο Τύπου
Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις παρουσιάζει για 15 παραστάσεις την θεατρική παράσταση Κοραή 4 - Προσβάσιμος χώρος στον χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944, πρώην Κρατητήρια της Γκεστάπο, στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής της οδού Κοραή, στην Αθήνα. Ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε κατά τη γερμανική κατοχή ως χώρος βασανιστηρίων, ανήκει στην Εθνική Ασφαλιστική και 64 χρόνια μετά, μας παραχωρείται για την παρουσίαση της συγκεκριμένης παράστασης.
Το καινούργιο νεοελληνικό κείμενο της Αιμιλίας Βάλβη, εξ’ αφορμής του χώρου, πραγματεύεται τον αγώνα του ανθρώπου για αντίσταση σε κάθε μορφή απολυταρχισμού και ελέγχου από ανεξέλεγκτους φορείς εξουσίας. Επιχειρεί να μιλήσει για τους σύγχρονους τόπους αλλά και τρόπους βασανιστηρίων. Τα βασανιστήρια σήμερα δεν έχουν σαν στόχο την πληροφορία που πιθανά γνωρίζει ο κρατούμενος αλλά τον ίδιο ως προσωπικότητα. Οι άνθρωποι που σήμερα βασανίζονται στον πλανήτη δεν βασανίζονται γι’ αυτά που γνωρίζουν αλλά γι’ αυτό που είναι. Αυτό που ενοχλεί είναι οι επιλογές ζωής των κρατουμένων που πρέπει όχι απλώς ν’ αλλάξουν αλλά να πάψουν να υπάρχουν ως τέτοιες, γεγονός που συνεπάγεται την ολοκληρωτική εξόντωση του κρατουμένου.
Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας τυφλής γυναίκας και του συντρόφου της που η ίδια τους η ζωή (μια ζωή που υπερασπίζεται το όνειρο, τον έρωτα, την ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική δράση) είναι αιρετική. Για το λόγο αυτό, η γυναίκα συλλαμβάνεται, και ο φορέας της εξουσίας χρησιμοποιεί κάθε προσωπική στιγμή του ζευγαριού για να μεταστρέψει τον άντρα από σύντροφο, σε βασανιστή.
Η δουλειά μας ξεκίνησε με τη μορφή ανοιχτής πρόβας, σε 15 παρουσιάσεις, με την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού το Μάιο 2008, προκειμένου να ανακαλύψουμε μαζί με το κοινό που τις παρακολούθησε, τις ιδιαιτερότητες και το φορτίο του χώρου πριν προχωρήσουμε στην τελική διαμόρφωση της παράστασης. Μαζί με τους θεατές ερευνήσαμε τον τρόπο που μπορεί κανείς να αγγίξει έναν τόσο φορτισμένο χώρο μνήμης και ιστορίας. Αναζητήσαμε τον τρόπο να σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη αυτή, αλλά και να βιώσουμε εκ νέου την αλήθεια ενός πολύ σύγχρονου μηνύματος, που λέει πως εξακολουθούμε να μην είμαστε ελεύθεροι και να διαιωνίζουμε με την αδιαφορία, τόπους σύγχρονων βασανιστηρίων. Αυτός ο προβληματισμός εξακολουθεί να διέπει ολόκληρη τη διαδικασία της απόπειρας μας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε : Πώς η ιστορία συναντά τη σημερινή αλήθεια, πώς η δική μου αλήθεια μίας σύγχρονης καθημερινότητας αποκτά κοινά στοιχεία με μία ζοφερή και συγκλονιστική αλήθεια ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, και πως αυτά τα κοινά στοιχεία αποκτούν οικουμενική αξία.
Πληροφορίες: Για 15 παραστάσεις από 28 Οκτωβρίου 2008 (και επετιακά…) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.
Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ
Το ενδιαφερόμενο κοινό πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνεί διότι οι θέσεις θεατών είναι περιορισμένες. τηλ.κρατήσεων Κοραή 4: 2103243581 /τηλ.επικοινωνίας: 6974316537 (καθημερινά 10:00-14:00)

Info:
Κοραή 4 – Προσβάσιμος χώρος της Αιμιλίας Βάλβη
Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου
Κίνηση : Νικολέτα Ξεναρίου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Σοφία Καλαμπάκα
Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Αιμιλία Βάλβη, Κωσταντής Μιζάρας
Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία Πόλις
τηλ.κρατήσεων Κοραή 4: 2103243581
τηλ.επικοινωνίας: 6974316537 (καθημερινά 10:00-14:00)
http://korah4.blogspot.com/