28 Σεπ 2011

Μπαμπά γιατί με χτύπησε;

Στη φωτογραφία βλέπουμε έναν πατέρα με το τρομαγμένο κοριτσάκι του στην αγκαλιά, αντιμέτωπους με τα ΜΑΤ. Σαφές το μήνυμα: ανυπεράσπιστος βιοπαλαιστής οικογενειάρχης απέναντι στην αστυνομική κτηνωδία, που βγήκε να διαμαρτυρηθεί για τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα και βρέθηκε αντιμέτωπος με την ωμή κρατική καταστολή. Αν όμως το ψάξεις το πράγμα λίγο, αν πάρουμε δηλαδή τα πράγματα απ’ την αρχή – αν λέω, διότι στην Ελλάδα προτιμούμε να τα παίρνουμε απ’ το… τέλος προς την αρχή – θα μάθουμε, από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας κάτω από τη φωτογραφία του κοριτσιού ή μάλλον της ‘μικρής Μελίνας’, ότι:
O πατέρας της, ο Ηλίας Βρεττάκος, μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, όμως στο Σύνταγμα την Κυριακή βρέθηκε χωρίς τη συνδικαλιστική του ιδιότητα. «Ηρθαμε οικογενειακά». Αφορμή για την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν ήταν «απλά ότι βρισκόμασταν εκεί», όπως καταγγέλλουν και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που διοργάνωναν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δηλαδή κατέβηκε την Κυριακή οικογενειακά με τη γυναίκα του και τα παιδιά του στο Σύνταγμα. Άφησε τη συνδικαλιστική του ταυτότητα στο σπίτι (Κυριακή άλλωστε), για να διεκδικήσει το δικαίωμά του, παρότι δημόσιος υπάλληλος, αμειβόμενος δηλαδή από το ελληνικό κράτος, να ‘Mην Πληρώνει’ διόδια, φόρους και άλλα τέτοια ‘χαράτσια’ στο ίδιο αυτό κράτος που τον πληρώνει. Και που την ίδια στιγμή, όλως συμπτωματικώς, καταρρέει οικονομικά. Πήγε δηλαδή αυτός ο άνθρωπος στο Σύνταγμα για να διεκδικήσει το δικαίωμά του να βάλει το λιθαράκι του στην κατάρρευση του κράτους-εργοδότη του μη πληρώνοντας φόρους και διόδια. Ενώ πριν λίγες μέρες, ως αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, μπορεί να διαμαρτυρόταν – και θα διαμαρτυρόταν, η δουλειά του ως συνδικαλιστή αυτή είναι – για τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τις ‘εφεδρείες’ που επιβάλλει στον ίδιο και στους συναδέλφους του δημοσίους υπαλλήλους το ίδιο κράτος, που αδυνατεί να συλλέξει φόρους και διόδια προκειμένου να μπορεί να τους πληρώνει ως εργαζόμενούς του. Σαν να λέμε με το ένα χέρι, και ως αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ωρύομαι που το κράτος δεν μπορεί πλέον να με συντηρήσει ως εργαζόμενό του ως όφειλε και με το άλλο, ως πατέρας με το κοριτσάκι του αγκαλιά μπροστά στα ΜΑΤ, έχοντας φροντίσει να αφήσω τη συνδικαλιστική μου ιδιότητα σπίτι, αρνούμαι να του πληρώσω τους αναλογούντες σε εμένα και την οικογένειά μου φόρους. Και, στη ‘διαμαρτυρία’ αυτή, παίρνω μαζί μου, προφανώς για ένα μάθημα αγωγής του πολίτη που ‘Δεν Πληρώνει’ παρότι πληρώνεται από το κράτος ο ίδιος, και την κόρη μου. Τα συμπεράσματα, δικά σας. Το δικό μου; Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η Ελλάδα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω

Epanechnikov είπε...

Έχεις δίκαιο Γεράσιμε. Δυστυχώς όμως ούτε στα αυτονόητα δεν μπορούμε να τα βρούμε με τη διαμαρτυρόμενη επαναστατική πτέρυγα των συμπολιτών μας. Πολύ κουραστικό αυτό...

vasiliki είπε...

Εγώ κατάλαβα πως πάλι θα βγούνε κερδισμένοι οι συνδικαλιστές , όπως ο βολλεμένος Κολλάς, τον θυμάσαι τον Κολλά Γεράσιμε;Συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ στα λεωφορεία παλιά.
Με αυτά και με εκείνα φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.
Καλή σου νύχτα

squarelogic είπε...

Παρότι το είδος homo syndicalas δεν είναι και το αγαπημένο μου οφείλουμε ίσως να κάνουμε μια αναγκαία διευκρίνηση:
ο κ.Βρεττάκος και το κίνημα "δεν πληρώνω" δεν είναι όπως υποννοείτε εκ πεποιθήσεως μπαταχτσήδες.
Είναι άνθρωποι που αγανάκτησαν-όπως όλοι μας- από τις χωρίς τέλος φοροεπιδρομές,πολλές φορές 2 και 3 και 4 φορές για το ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ!
Δεν έλεγαν και πριν 3-4 χρόνια 'δεν πληρώνω διόδια".Το είπαν οταν έβαλαν διόδια έξω απ τα σπίτια αυτών που μένουν πχ.στο Καπανδρίτι κι εργάζονταν στην Αθήνα ή λίγο πιο κάτω,όταν έβαλαν διόδια των 3 ευρώ ΚΑΘΕ 10 Χλμ για δρόμους που ΘΑ γίνουν!
Δεν είπαν "δεν πληρώνω καθόλου φόρους".Λένε δεν μπορείς κ.υπουργέ,όποτε σου λείπει μαρούλι να τραβάς μια έκτακτη εισφορά και μια ριζική αλλαγή των κανόνων,για να μας κλέψεις.
Και πάντως,κανείς δεν θα έπρεπε να πληρώσει τίποτε πέραν των εξαρχής γνωστών φορολ.υποχρεώσεων του,μέχρι να μας εξηγήσουν και να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ που πήγαν τόσα χρήματα που κόπηκαν,και πως κατάφεραν να αυξήσουν το έλλειμα της κυβέρνησης αντί να το μειώσουν!

Φλύαρος είπε...

Κι εγώ συμφωνώ με τον squarelogic, αντιπαθώ τους συνδικαλιστές αλλά ακόμα περισσότερο τα χαράτσια του Σουλτάνου. Τα τέλη είναι ανταποδοτικά και οι φόροι είναι εισφορές από τα "κέρδη" που έχει ο φορολογούμενος. Το τελευταίο τέλος ακίνητης περιουσίας που ψήφισε η βουλή είναι εντελώς παράνομο και ανήκει στην κατηγορία του κεφαλικού φόρου οπότε ποιός είναι ο αληθινός παράνομος εκείνος που φορολογεί παράνομα ή εκείνος που αρνείται να πληρώσει;

gerasimos είπε...

Aνώνυμε, Epanechnikov και Βασιλική, σας βάζω παρέα γιατί νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε ένα: στο ότι κάτι τέτοιες παράλογες συμπεριφορές μας έφτασαν όπως μας έφτασαν στο σήμερα.

squarelogic και Φλύαρε μαζί σας στο να μην πληρώνουμε έκτακτες εισφορές για να μπαλωθούν τρύπες που δεν μπαλώνονται (παρότι προσωπικά εξακολουθώ να πληρώνω). Αλλά να λες 'Δεν Πληρώνω' ενώ σαν δημόσιος υπάλληλος από το ίδιο κράτος περιμένεις και απαιτείς (ως συνδικαλιστής) να πληρωθείς, μου φαίνεται τουλάχιστον ασυνεπές. Και το να παίρνεις και την κόρη σου μαζί στην 'Δεν Πληρώνω' διαμαρτυρία μου φαίνεται ακόμα χειρότερο. Παραιτήσου από τη δουλειά σου σαν δημόσιος υπαλληλος και αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και μην πληρώνεις τίποτα. Αλλά όχι έτσι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΡΕ ΑΘΛΙΕ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ Ή ΜΗΠΩΣ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ?
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ
ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Ή ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΔΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ.
ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!
ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ? ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ.
ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΛΟΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ
ΠΑ - ΤΕΡΑΣ!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΚΟΥΣ?
ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΜΕ;
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ Ή ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΕΞΥΠΝΕ!

squarelogic είπε...

γεράσιμε,
δεν βλέπω τον λόγο γιατί ενας ΔΥ θάπρεπε να παραιτηθεί πριν πει "δεν πληρώνω οτι χαράτσι σκαρφιστείτε αναδρομικά".
Δεν βλέπω τον λόγο να ξαναπληρώνουμε την λάθος συνταγή τους.Πληρώσαμε για την εφαρμογή της,πάει πολύ να ξαναπληρώνουμε μεγαλύτερη δόση απ το ίδιο-λΑΘΟΣ-φάρμακο!Κι εγώ πλήρωσα την εκτακτη εισφορά αλλά το χαράτσι στα ακίνητα ξεχείλισε το ποτήρι.
Δεν πρόκειται να ξαναπληρώσω για να βγουν τα νουμεράκια που συμφώνησαν ερήμην μας οι Παπανδρέου-Παπακων/νου.ΤΕΛΟΣ!