28 Αυγ 2007

Φτάνει πια!



Πολύ φοβάμαι ότι στην πορεία μέχρι και τις εκλογές η απίστευτη τραγωδία που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες θα αρχίσει σταδιακά να ξεθωριάζει, μια και σε αυτή τη χώρα δυστυχώς ξεχνάμε γρήγορα, και στις 16 του Σεπτέμβρη πολλοί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν εν πλήρει συνειδήσει τους ίδιους ανθρώπους, τα ίδια κόμματα, τις ίδιες φάτσες, τα ίδια συμφέροντα. Η μόνη λύση αντίδρασης σε όση φρίκη ζήσαμε φέτος το καλοκαίρι σε αυτή τη χώρα που καταστράφηκε και συνεχώς αφανίζεται ως περιβάλλον, είναι η αντίδραση από τους ίδιους τους πολίτες, που οφείλουν να αφήσουν για λίγο στην άκρη την ιδιώτευσή τους και να βροντοφωνάξουν την αντίθεσή τους στην προχειρότητα, την τιποτολογία, την υποκρισία, την συμφεροντοκρατία, το παραμύθιασμα. Αν όχι την ερχόμενη Τετάρτη 29 Αυγούστου, τότε στις 16 του Σεπτέμβρη με την ψήφο τους. Φτάνει πια!

19 σχόλια:

Niemandsrose είπε...

gerasimos, το πιο τραγικό είναι πως μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα ακούμε...Ο Πολύδωρας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τυχαία την ατάκα περί απειλής. Τα λέω και στο σημερινό μου post, αν θέλεις κόπιασε. Καλημέρα!

ολα θα πανε καλα... είπε...

Εμένα αυτό το "ο στρατηγός άνεμος" του Πολύδωρα,με αποτέλειωσε...Φταίχτης ο άνεμος λοιπόν.

gerasimos είπε...

niemandsrose το ζήτημα είναι και μόνoι μας να τα κάνουμε: εγώ πάντως με τη γυναίκα μου θα κατέβουμε αύριο στις 7 στην πλατεία Αριστοτέλους, και υποψιάζομαι ότι ΔΕΝ θα είμαστε μόνοι μας. ;-)

Και το χθεσινό και το σημερινό ποστ σου τα διάβασα και έχεις πολύ δίκιο για το αποβλακωτικό κλίμα φόβου και καχυποψίας που προσπαθούν να επιβάλλουν.

όλα θα πάνε καλά αυτός ο άνθρωπος αντί να έχει τη θέση που τον περιμένει στο Δρομοκαίτειο είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρέπει να ιδρυθεί και ένα υπουργείο εθνικής άμυνάς μας από τον Πολύδωρα και τις επιθέσεις του στην κοινή λογική.

Giasafox είπε...

Αφήσανε να καούν όλα, τα κωλόπαιδα.

Και όχι μόνον αυτό, θα ξανακερδίσουν και τις εκλογές.
Τι να πεις?

gerasimos είπε...

giasafox το ζήτημα δεν είναι πλέον τι θα πούμε, αλλά τι θα κάνουμε.

Niemandsrose είπε...

Νομίζεις ειλικρινά πως κάτι θα αλλάξει είτε με τις εκλογές είτε με τις διαμαρτυρίες; Για τη συνείδησή μας γίνονται όλα.

gerasimos είπε...

niemandsrose αν δεν το πιστέψουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, τότε εγγυημένα τίποτα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δυστυχώς για πολύ κόσμο, την ώρα της κάλπης βαραίνουν άλλα πράγματα... περισσότερο ιδιοτελή και ατομικιστικά!

GG είπε...

Πρέπει να αντιδράσουμε.

Είμαστε ικανοί να αντισταθούμε στη φοβική υστερία και στην υποδαύλιση της (αγαπημένης ενασχόλησης του έθνους) συνομωσιολογίας όμως; Ή μήπως θα ψάχνουμε κρύφιους και σκοτεινούς εχθρούς και "απειλές προς το έθνος" δεξιά κι αριστερά υπό την συνοδείας εμβατηρίων;

Η γελοιότητα μας συνοδεύει ακόμα και στην ώρα του τέλους μας!

Σήμερα με ρώτησαν εδώ "για τους τρομοκράτες που έβαλαν φωτιά στην Ελλάδα". Αυτή είναι η εικόνα που αφήσαμε να περάσει έξω...

Πως να εξηγείς σε Σκανδιναβούς τώρα πως δε μας φταίνε οι τρομοκράτες, αλλά η απάθειά μας, η αδιαφορία μας, η ανοησία και η ανοργανωσιά μας. Που καλά κρατούν εδώ και δεκαετίες;

@Giasafox:

Αφού ο Έλληνας γουστάρει τη μπύρα του κρύα, τη γυναίκα του καυτή και τον πρωθυπουργό του καραμπουζουκλή και μάγκα!

Έτσι, δυο-δυο τις τρώνε τις "ασσύμετρες" με τον Πολύδωρα! Όχι παίζουμε

Αλλά και οι άλλοι να έρθουν μήπως σωθήκαμε...

Λιγότερο ανίκανοι είναι σίγουρα, αλλά μήπως θα αλλάξει και τίποτα σημαντικό;

Όσο περιμένουμε από την "εξουσία" και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι, ότι είμαστε ένα και το αυτό με αυτούς που μας διοικούν, τί θα αλλάξει;

Μια από τα ίδια.

Πρέπει να αλλάξουμε σαν κοινωνία, αλλιώς μόνο θα μεμψιμοιρούμε και κάθε λίγο θα έχουμε (αν όχι τα ίδια) παρόμοια γεγονότα.

Καληνύχτα σε όλους!

gerasimos είπε...

ασκαρδαμυκτί έχεις πολύ δίκιο: εκείνη τη στιγμή παίρνουν δυστυχώς προτεραιότητα τα ατομικά βολέματα και τα μικροσυμφέροντα του καθένα μας.

i döda vinkeln που να' ξερε η έρμη η γραία που έβραζε κόλυβα στο χωράφι ότι στη μακρινή Φινλανδία τη θεωρούν τρομοκράτη. Καληνύχτα και σε σένα!

Giasafox είπε...

i döda vinkeln said...

Πρέπει να αλλάξουμε σαν κοινωνία, αλλιώς μόνο θα μεμψιμοιρούμε και κάθε λίγο θα έχουμε (αν όχι τα ίδια) παρόμοια γεγονότα.
-----------------

Ου εστί μεθερμηνευόμενον: πάντα έτσι θα είμαστε.

Δεν αλλάζουμε, Γιώργη!

Εδώ έβαλαν τον Φούρλα υπεύθυνο (ή ανεύθυνο?) πολιτικής προστασίας ο οποίος ήταν και αρχηγός της πυροσβεστικής και ήξερε την κατάσταση, και αντί να ζητήσει κονδύλια για πυροπροστασία, έπαιζε τον κόσμο!!!

Δεν είχε τελειώσει τη μάσα μάλλον ακόμα (ε, να μη φάει κι αυτός? κυβέρνηση είναι.)

Οσο για το αν κάνουμε εμείς τίποτα, έχεις δίκιο -το 'χω δει με τα μάτια μου- αν η φωτιά δεν έρθει στο κατώφλι του νοικοκύρη, αυτός δεν κουνά. (και μετά είχαμε και όνειρα περί Σοσιαλισμού. Περί τίνος???)

Κλείνω με ένα παλιό σχολιάκι του Νικόδημου: <<"Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει", μην απελπίζεστε, ας προσπαθήσουμε λίγο ακόμα>>

Κωστής

kanataki είπε...

αναρωτιέμαι με τι μούτρα θα εμφανιστούν οι Μαυρογιαλούροι να ζητήσουν ψηφαλάκια...

υγ ώρε μπινελίκι που θα ακούσουνε!

gerasimos είπε...

τσαπερδόνα είναι τόσο χοντρόπετσοι και έχουν τόσα χρόνια να δουν τα μούτρα τους πραγματικά στον καθρέφτη, που θα εμφανιστούν ακριβώς όπως τους ξέρεις.

Χρήστος Παρασκευόπουλος είπε...

Καιρός να ξυπνήσουμε όλοι πλέον!!! Μα κανείς δε βλέπει τι ακριβώς γίνεται? Τόσο πολύ εθελοτυφλούμε? ΕΛΕΟΣ!!!! Κάποτε ήμαστε ο περίφημος Ελληνικός λαός όπου με τη συσπείρωση νικούσαμε ολόκληρες αυτοκρατορίες. Και τώρα έχουμε γίνει ένα έθνος Εφιαλτών!!! Ας βολευτεί ο εαυτός μας και αδιαφορώ για τους υπόλοιπους. Κατακαημένα Γιάννενα και μαύρο Μεσολόγγι!!!!!!!Όποιος έχει νου και λογισμό, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί το περιεχόμενο των ανωτέρω γραφομένων μου.

gerasimos είπε...

chris όπως τα λες είναι, δυστυχώς.

guerrero7,62 είπε...

Ποια αυτοκρατορια ακριβως νικησαμε;
Την περσικη;
Ναι στις ταινιες ισως...
Α ναι ειναι και ο Μεγας Αλεξανδρος,μονο που ηταν μακεδονας και ειχε καψει τους υπολοιπους χαμουτζηδες
Μηπως οι κυπριοι με τον μουφα αγωνα της ΕΟΚΑ;
Αν τους θεωρεις μερος του ελληνικου λαου δλδ αυτους..
Νικησαμε καλε τους ιταλους!
Και μετα μας πηραν φαλλαγγι οι Γερμανοι.

Χρυση μου δεν ειχε κοσμο στη αριστοτελους γιατι κατα βαθος εμεις οι σαλονικιοι στα παπαρια μας για την πελοπονησο,αν δεν το καταλαβες...

gerasimos είπε...

guerrero7,62 δεν είχε κόσμο στην Αριστοτέλους ούτε μετά τις πυρκαγιές στη Χαλκιδική πέρσι, ούτε μετά τη συνεχόμενη τσιμεντομεζονετοποίηση του πρώτου ποδιού εδώ και χρόνια. Στα απαυτά τους των Θεσσαλονικέων και η Χαλκιδική; Δε νομίζω.

guerrero7,62 είπε...

εντελως ομως....(η χαλκιδικη)
και γενικοτερα το 99% των ελληνων που δεν καηκε το σπιτι τους κανουν χαζι με τις φωτιες που τους βγαζουν απο την αποχαυνωση και τζαμπα μαγκια-διαμαρτυρια.

gerasimos είπε...

Δεν έχεις άδικο.