4 Ιουν 2008

Μια αγάπη που σκοτώνει



Βλέπω διαρκώς περισσότερο τελευταία στις τηλεοράσεις τον γιο ενός περιβόητου για τις ακροδεξιές του απόψεις πολιτικού να τον πω, «συγγραφέα» να προτιμήσω; Εν πάση περιπτώσει, ο πατέρας δε με ενδιαφέρει τόσο όσο ο γιος, οπότε τον αφήνουμε άτιτλο. Ο γιος αυτός λοιπόν, ο junior θα έλεγαν οι Αμερικανοί, εξελέγη με τον ΛΑΟΣ στην τελευταία Βουλή και δε χάνει ευκαιρία να καταφέρεται σε τηλεοπτικές εκπομπές εναντίον μειονοτήτων κάθε είδους: ομοφυλόφιλων, σκεπτόμενων ανθρώπων (κι αυτοί μια μειονότητα κατάντησαν στην Ελλάδα), μεταναστών και πολλών άλλων. Πάντα διακηρύσσοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, την «πατρίδα» και τα ελληνοχριστιανικά του ιδεώδη. Αυτομάτως μοιάζει να υπαινίσσεται ότι όσοι από εμάς τους υπόλοιπους δεν κουνάμε συγκαταβατικά το κεφάλι με κάθε του λέξη ίσως κάπου ή κάπως να μην είμαστε και τόσο άξιοι να λεγόμαστε Έλληνες, όσο ο ίδιος. Αν δηλαδή μας φαίνεται και στο ελάχιστο περίεργο το ότι τα τηλεοπτικά κανάλια σπεύδουν, στα δελτία ειδήσεων να αναφέρουν την εθνικότητα κακοποιών και εγκληματιών και μάλιστα ΜΟΝΟΝ όταν πρόκειται για αλλοδαπούς ενώ τηρούν σιγή ιχθύος σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, κατά τον κύριο αυτόν ίσως να μην είμαστε τόσο Έλληνες. Ή αν, βλέποντας τον ίδιο και άλλους συνήθεις ωρυόμενους, όπως κληρικούς, να δηλώνουν με αλαλαγμούς την απέχθειά τους προς τους ομοφυλόφιλους μας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επιχειρούν να κατευνάσουν, θα έλεγε κανείς, τους προσωπικούς τους δαίμονες, που ξεπροβάλουν από τα μαύρα κι άραχνα σκοτάδια της ψυχής τους, ή ότι επιχειρούν μάταια να βρουν διέξοδο από τα δαιδαλώδη κι ανήλιαγα συμπλέγματά τους, πάλι δε φανήκαμε καλοί Έλληνες. Αν, τέλος, βλέποντάς τον να εμφανίζεται εκ προοιμίου καχύποπτος απέναντι σε κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενο, καλοπροαίρετο ή χαμηλών τόνων άνθρωπο που μπορεί να βρεθεί συνομιλητής του σε κάποιο από τα ουκ ολίγα τηλεοπτικά πάνελ και παράθυρα στα οποία φιλοξενείται, μας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο άνθρωπος αυτός έχει καταντήσει υποχείριο των στερεοτύπων, των προκαταλήψεων και των απολιθωμένων στεγανών με τα οποία ανατράφηκε πολιτικά, τα οποία τον έκαναν να μοιάζει με καρικατούρα και προκαλούν την απορία όποιου τύχει να τον παρακολουθήσει, για μια ακόμη φορά δε θα ’πρεπε να λεγόμαστε Έλληνες. Έλληνες, όπως ΑΥΤΟΣ εννοεί τη λέξη. Δηλαδή ρατσιστές, μισάνθρωποι, μισαλλόδοξοι, ξενόφοβοι και σοβινιστές. Ε λοιπόν κύριε θα του έλεγα, όχι, ΔΕΝ είμαι Έλληνας όπως εσείς εννοείτε τη λέξη. Είμαι απλώς άνθρωπος. Εσείς;

15 σχόλια:

Unknown είπε...

Γεια σου Γεράσιμε. Έτσι όπως τον περιγράφεις, δεν θέλω να τον συναντήσω σε καμία ζωή.
Δύο ερωτήσεις. Πως δημιουργούνται αυτά τα humanoids; Το όνομα του πως είναι;

gerasimos είπε...

mariana καλή σου μέρα. Νομίζω άνθρωποι με τέτοιες απόψεις μπορούν πλέον να δημιουργηθούν μόνο υπό ειδικά διαμορφωμένες, ελεγχόμενες συνθήκες: σε κάποιου είδους δηλαδή ιδεολογικά θερμοκηπία. Tο όνομά του δεν έχει σημασία - ας τον πούμε junior.

Unknown είπε...

Γεράσιμε να καταλάβω κάτι. Πολιτικός δεν είναι ο junior με το κόμα του Καρατζαφέρη; Γιατί δεν έχει σημασία το όνομα του; Αν δεν ξεχωρίζουν οι άνθρωποι ονομαστικά είναι όλοι ίδιοι, και αυτό είναι άδικο.

gerasimos είπε...

Θάνος Πλεύρης, aka junior.

Unknown είπε...

Γεράσιμε να τι βρήκα στο Wikipedia.
Konstantinos Prevris και Thanos Plevris.
Μου έκανε εντύπωση ότι ο ΚΠ έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο "the whole truth" και περιγράφει τον εαυτό του ως "Nazi, fascist, racist, anti-democrat, anti-Semite".
Όλα τα καλά επάνω του τα έχει ο άνθρωπος. Πως θα συμπεριφέρεται καλύτερα ο junior;

gerasimos είπε...

Στο πρώτο λινκ που έδωσες η χρονολογία γέννησης μου φάνηκε λάθος. Κατά τα άλλα, τους πέτυχες...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το παιδί αυτό μου δίνει την εντύπωση ότι έχει φάει πολύ ξύλο στη ζωή του μέχρι να φτάσει να γίνει φτυστός ο πατέρας του. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι αυτά που λέει τα πιστεύει κιόλας. Εκπληκτικό!!

Panos είπε...

Γεράσιμε, ένας απ' τους κύριους λόγους ότι τύποι σαν κι αυτόν ή τον Άδωνι Γεωργιάδη έγιναν γνωστοί είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι είναι φιλοξενούμενοι σε ορισμένα κανάλια για τα νούμερα. Και το 'ωραίο' είναι ότι σ' αυτή τη παγίδα πέφτουν και διάφοροι 'προοδευτικοί' απ' το ΣΥΡΙΖΑ που ξέχασαν τις καταγγελίες περί 'παραθυροποίησης' της πολιτικής και κονταροχτυπιούνται, συχνά με φωνασκίες, σε 'μάχες' που δεν οδηγούν σε τίποτα παρά στο ανέβασμα της ακροαματικότητας και της αναγνωρισιμότητας των συμμετεχόντων. Δεν έχεις προσέξει διάφορα κλασσικά δίδυμα τύπου Στρατούλη/Γεωργιάδη;

industrialdaisies είπε...

Απεταξάμην την πλεύρεια (και παραπλεύρως) ελληνικότητα!

Απεταξάμην την πλεύρεια (και παραπλεύρως) ελληνικότητα!

Απεταξάμην την πλεύρεια (και παραπλεύρως) ελληνικότητα!

gerasimos είπε...

zanzibar δεν ξέρω πως έγινε έτσι. Ίσως όντως κάτι του συνέβη.

panos πράγματι, όσο χαμηλότερα πέφτουν οι συζητήσεις τόσο ψηλότερα ανεβαίνουν οι τηλεθεάσεις στην ιδιωτκή τηλεόραση. Και αυτό επιμένουν να το λένε ενημέρωση.

industrialdaisies αμήν.

Meropi είπε...

Γεράσιμε σε βρίσκω λίγο αχάριστο ή μου φαίνεται;; Ο άνθρωπος προσπαθεί να μας πείσει όλους να διατηρήσουμε τα εθνικοχριστιανικά ιδεώδη και συ τον κριτικάρεις;;; Τστστσ απαράδεκτο.

gerasimos είπε...

meropi ομολογώ την αχαριστία μου αλλά και αναρωτιέμαι, απ' τους αυτόκλητους σωτήρες μας όπως ο συγκεκριμένος, ποιος θα μας σώσει;

Locus Publicus είπε...

Δεν αξίζει τον κόπο φίλε Γεράσιμε. Ετοίμασε εσύ το βιογραφικό σου, γράψε τα βιβλία σου, κάνε τα ωραία της ζωής σου. Είναι πάντως καλό που υπάρχουν και αυτοί σε κόμμα. Ξέρουμε που είναι, πόσοι είναι και αν κινδυνεύουμε. Πέρα απο τα ΜΜΕ που ζητάνε μόνον χιτάκια και δημοσκοπήσεις, κανείς στην ουσία δεν ασχολείται με τους Πλεύρηδες.

gerasimos είπε...

locuspublicus απλώς προκαλεί κατάπληξη και θέτει ερωτήματα το πως και γιατί η ελληνική κοινωνία έφτασε να βάλει τέτοιους ανθρώπους στο κοινοβούλιο. Νομίζω ότι εδώ και χρόνια, απ' τη μια η τρομοκεντρική αντιμετώπιση των μεταναστών από τα ΜΜΕ που στοχεύει όχι στην ‘ενημέρωση’ αλλά στην τρομοκράτηση των τηλεθεατών, απ' την άλλη η μόνιμη επωδός των 'προκλήσεων' και των ‘προκλητικών ενεργειών’ γειτονικών χωρών με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε καθημερινά επίσης από τα ΜΜΕ και επιπλέον η πονηρή, λαϊκίστικη ρητορική όλων αυτών των λουλουδιών του ΛΑΟΣ μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα που δεν νομίζω ότι υπήρχε πριν δέκα ή είκοσι χρόνια. Μια πραγματικότητα που σε κάποιες όψεις της θυμίζει Γερμανία του μεσοπολέμου, από τον περασμένο αιώνα. Μακάρι κάποια στιγμή να βγούμε απ' αυτό το τέλμα εσωστρέφειας αλλά μέχρι στιγμής μου φαινόμαστε να βουλιάζουμε βαθύτερα στην κινούμενη άμμο της ξενοφοβίας, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας.

xasodikis είπε...

Το καλύτερο ήταν το σχόλιο της industrialdaisies, προσυπογράφω :)