21 Νοε 2007

Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού



Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού. Απ' ό,τι έμαθα μπαίνοντας εδώ, πρόκειται για γιορτή που φιλοδοξεί να αποκτήσει παγκόσμιο χαρακτήρα και να συντελέσει στη συμφιλίωση των ανθρώπων. Για να συμμετάσχει κάποιος στον εορτασμό θα πρέπει να απευθύνει χαιρετισμό σε τουλάχιστον 10 άγνωστους συνανθρώπους του. Η 21η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού το 1973, με αφορμή την ισραηλινοαραβική διαμάχη. Σήμερα γιορτάζεται σε 180 χώρες.

Άντε λοιπόν, τι κάθεστε; Βγείτε να χαιρετίσετε! Υπ' όψιν: το blog ουδεμία ευθύνη φέρει αν όσοι άγνωστοι χαιρετίσετε αντιδράσουν με τρόπο που δείχνει ότι δεν γνωρίζουν τη γιορτή!

Βέβαια απ' την άλλη θα μου πείτε ότι εδώ στην Ελλάδα κάθε μέρα τη γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού. Εγώ για παράδειγμα πολύ συχνά, και ιδίως όταν οδηγώ, ανταλλάσσω χαιρετισμούς με αγνώστους, αλλά με τα δάχτυλα λίγο περισσότερο απλωμένα απ' ό,τι στον συνήθη χαιρετισμό...

8 σχόλια:

Roadartist είπε...

χα χα η τελευταια παράγραφος όλα τα λεφτά :))

gerasimos είπε...

roadartist νομίζω ότι αυτή η καθημερινή σχεδόν ανταλλαγή πυροβολισμών εε χαιρετισμών ήθελα να πω, αν μη τι άλλο δείχνει ότι είμαστε λαός με πλούτο εκφραστικών μέσων και διάθεση επικοινωνίας.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κι εγώ χαιρετάω κάμποσο κόσμο... με πέντε ή με ένα δάχτυλο....

gerasimos είπε...

ασκαρ υπάρχει και η γνωστή "κίνηση φραπέ", με την οποία θα μπορούσε εναλλακτικά κάποιος να φανταστεί, αντί για το εθνικό μας σπορ, ότι τον καλούμε για να πάμε να πιούμε ένα φραπεδάκι και να τα βρούμε, βρε αδερφέ. Βέβαια συνήθως η συγκεκριμένη χειρονομία εκτελείται σε αργή κίνηση, σαν slow-motion, μάλιστα όσο πιο έντονη η αποδοκιμασία που εκφράζουμε τόσο πιο αργή η κίνηση, ενώ ο φραπές απαιτεί μεγαλύτερη ταχύτητα και ζωηράδα.

IdentityCafe είπε...

Poly wraio to post sou gia thn arrwstia kai ton thanato

epishs xarhka tis foto sou apo Gallia!

Oso gia thn hmera pou anafereis... ti na pw... koitaxa ki alles tetoies hmeres kai me phran ta gelia!
Pandws shemra einai ki h hmera ths xronias apofraktikhs pneumonopatheias (COPD) pou ephrreazei thn poiothta zwhs se ekatommyria antrwpous se olon ton kosmo ki einai h 5h pio thanathfora astheneia... (toulaxiston 15% twn kapnistwn thn ekdhlwnoun epomenws kane ta math!!!)
Filia

gerasimos είπε...

identity cafe good to see u again... να ενας ακόμη λόγος να μην καπνίζουμε, αν και κινδυνεύουμε ακόμη και από το παθητικό κάπνισμα... νομίζω η Ελλάδα είναι 3η στην ΕΕ σε θανάτους παθητικών καπνιστών.

Giasafox είπε...

Ο/Η gerasimos είπε...

νομίζω η Ελλάδα είναι 3η στην ΕΕ σε θανάτους παθητικών καπνιστών
----

Αυτό ξαναπέστο.
Εδώ κάτω, αμα πάρουν φωτιά ορισμένες (συγκεκριμένες τοποθεσίες, θα γίνουμε όλοι στο νησί παθητικοί καπνιστές.
;)

gerasimos είπε...

giasafox και να' ταν μόνο εκεί κάτω...