9 Νοε 2010

Ενάντια στη διεθνή προπαγάνδα

Ελληνίδες Έλληνες. H προκλητική και επιθετική στάση των γνωστών σκοτεινών διεθνών κέντρων που ακούραστα απεργάζονται τη δυσφήμιση και απαξίωση των ελληνικών πανεπιστημίων, συνεχίζεται. Μάθαμε σήμερα ότι - και καλά! - κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, που δημοσιεύει κάθε χρόνο η εφημερίδα Times του Λονδίνου. Με την επαίσχυντη πράξη της βρετανικής φυλλάδας αποδεικνύεται περίτρανα, για μια ακόμη φορά, ο απύθμενος φθόνος και κομπλεξισμός των κουτόφραγκων απέναντι στα πανεπιστήμια της χώρας που χάρισε τα φώτα του πολιτισμού στην υφήλιο. Και μάλιστα αγνοώντας σκανδαλωδώς ότι τα ελληνικά ΑΕΙ εξ ορισμού δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο πανεπιστήμιο της γης, εξ ου και η ύπαρξη και αρμοδιότητα του τιμημένου ΔΟΑΤΑΠ για να κρίνει αν τα ψωροπτυχία των πανεπιστημίων του εξωτερικού αξίζουν να αναγνωριστούν ως ‘αντίστοιχα’ ή ‘ισότιμα’ με αυτά των δικών μας. Αλλά και αγνοώντας ότι, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, τα πανεπιστήμιά μας παρέχουν Άσυλο στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών - ενώ σε αυτά όλων των άλλων χωρών με το που θα τολμήσει να διακινηθεί ελεύθερα κάποια ιδέα μπουκάρει η αστυνομία -, όπως και την πρωτοκαθεδρία και βροντερή παρουσία σε αυτά των φοιτητικών παρατάξεων, που δίνει όσο να ‘ναι άλλο, αγωνιστικό αέρα στα πανεπιστήμιά μας, σε αντίθεση με τα ξενέρωτα του εξωτερικού. Πιστεύω ότι όλες οι φοιτητικές παρατάξεις οφείλουν να αντιδράσουν άμεσα και μαζικά στην προκλητική αυτή ενέργεια των διεθνών ανθελληνικών κύκλων με τριετή κατάληψη όλων των ΑΕΙ, που θα μπορεί να παραταθεί επ’ αόριστον, χτίσιμο των γραφείων των πουλημένων στα αντεθνικά συμφέροντα πρυτάνεων και άλλων εκπροσώπων του κατεστημένου και αποστολή πακέτων στουμπωμένων με κομματικά φυλλάδια σε όλες τις πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα. Για αρχή.  

4 σχόλια:

Odysseas είπε...

"... τα ελληνικά ΑΕΙ εξ ορισμού δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο πανεπιστήμιο της γης..."

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο :-)
Άσε που μπορεί και να μας φοβούνται!

gerasimos είπε...

Οδυσσέα κι εγώ θα μας φοβόμουν στη θέση τους... :-P

Locus Publicus είπε...

Eγώ θα συμφωνήσω. Με όλα. Τα γραφόμενα, το ύφος του κειμένου, τό απαράδεκτο του Ασύλου. Ενα μεγάλο μέρος αυτών των ιδρυμάτων θα πρέπει να κλείσει. Το ελληνικό υπαρξιακό απόστημα θα σπάσει με τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Απο κεί και πέρα θα καταρρεύσουν τα πάντα.

gerasimos είπε...

Χαίρομαι που συμφωνείς φίλε Λόκους και υποψιάζομαι (από το 'εγώ θα συμφωνήσω') ότι πρόλαβες να δεις ένα σχόλιο που διαφωνούσε με το ύφος νομίζω της ανάρτησης, το οποίο διέγραψα. Και το διέγραψα διότι απολαμβάνω μεν τη διαφωνία αλλά όταν έρχεται καλοπροαίρετα και με επιχειρήματα, όχι κακοπροαίρετα με χαρακτηρισμούς. Επί της ουσίας, νομίζω ότι η Παιδεία στην Ελλάδα έχει πάρει μια ατελείωτη κάτω βόλτα. Και να πω κάτι που έχω πει και στο δικό σου μπλογκ: τυχαίνει κάθε μέρα να περνάω μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, στην Πατησίων. Πέραν του ότι το ίδιο το περπάτημα εκεί έχει γίνει δύσκολο, λόγω του ότι τα πεζοδρόμια μπροστά στη σχολή βρίσκονται σε μόνιμη κατάληψη από πλανόδιους που έχουν απλώσει σεντόνια με σώβρακα, πορτοφόλια, τσάντες και τσαντάκια αφήνοντας μόνο μια στενή λωρίδα στην οποία στριμώχνεται όποιος περνάει, η πρόσοψη της σχολής, εδώ και μήνες, καλύπτεται ολόκληρη σχεδόν από ένα γιγάντιο πανό του ΚΚΕ, που σαν να 'καλωσορίζει' τους νεοεγγραφόμενους φοιτητές, βάζοντάς τους κατευθείαν στο 'νόημα'. Για μένα αυτή είναι η εικόνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να αλλάξει.