29 Αυγ 2007

Απογοήτευση



Επέστρεψα από την πλατεία Αριστοτέλους απογοητευμένος. Καμιά εικοσαριά νοματαίοι όλοι κι όλοι, σκορπισμένοι σε παρέες. Η μεγαλύτερη παρέα γύρω στα πέντε άτομα κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου. Ίσως ο κόσμος να βρίσκεται ακόμα σε διακοπές. Ίσως βρισκόμαστε σε μόνιμες διακοπές από θέματα που θα' πρεπε να μας απασχολούν και να μας προβληματίζουν. Επιστρέφοντας, παρατηρούσα από το λεωφορείο τον κόσμο στα πεζοδρόμια και στα άλλα λεωφορεία που κινούνταν στην Εγνατία. Νέες κοπέλες να σταυροκοπιούνται στα λεωφορεία περνώντας έξω από εκκλησίες, στο δικό μου λεωφορείο οι περισσότεροι άνθρωποι φτωχοντυμένοι, μια παρέα νεαρών δίπλα μου απευθύνονται ο ένας στον άλλο 15 φορές με την εθνική μας λέξη μέσα σε πέντε λεπτά. Στα πεζοδρόμια οι άνθρωποι με πρόσωπα δυσανάγνωστα, χαμένοι ο καθένας στον κόσμο του. Εισέπραξα μια εικόνα αποσάθρωσης κι έναν κοινωνικό ιστό υπό διάλυση. Και σκέφτηκα ότι αυτοί οι άνθρωποι κι εγώ μαζί έχουμε τους ηγέτες και το κράτος που μας αξίζει.
Σήμερα μαθαίνω ότι η συγκέντρωση έγινε τελικά στο Λευκό Πύργο. Συγνώμη παιδιά, αλλά αυτό το λέω ανοργανωσιά και έλλειψη συντονισμού ΚΑΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανοργανωσιά και την έλλειψη συντονισμού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Προσοχή όμως: την ανοργανωσιά και έλλειψη συντονισμού ΔΕΝ τις καταλογίζω στους υπεύθυνους της συγκέντρωσης αλλά στον εαυτό μου. Είπα κι εγώ μια φορά στη ζωή μου να κατέβω σε διαδήλωση και πήγα και περίμενα στο λάθος μέρος! Ακολουθεί φωτογραφία μου χθες στην πλατεία Αριστοτέλους:

16 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φίλε, εδώ και χρόνια κάτι δεν πάει καλά στη Σαλονίκη!
Για ψαχτείτε λίγο!

guerrero7,62 είπε...

ναι ε;
Μηπως ειμαστε 'αυτοι εκει πανω;'
οι βουλγαροι ντε,τραβα ψαξου εσυ και η καμμενη σου χωρα

tomorrow's patries είπε...

@guerrero2,62: έλεος! αντί να επιτήθεσαι... βγάζοντας κομπλεξ που ευτυχώς ΔΕΝ έχουμε όλοι οι βοριοελλαδίτες, μπορείς απλά να σκεφτείς, ότι ίσως έχει δίκαιο η ασκαρδαμυκτί.

όντως κάτι παίζει στη σαλονίκη_κάτι άσχημο_κάτι πολύ πολύ συντηρητικό_

αλλά για να διευρύνω αυτά που λέει ο gerasimos έχουμε του ηγέτες _ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ_ που μας αξίζουν.

Αυτά.
και επίσης μια μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ που αποκαλείς "καμμένη της χώρα", την Εύβοια και την Πελοπόννησο. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΛΑΚΑ.
καμμένο μυαλό, καλυνήχτα σου...
(ξέρεις τι λένε για τα καμμένα μυαλά, ε;... ότι δεν αναδασώνονται ΠΟΤΕ, δυστυχώς)
_καληνύχτα guerreo

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δεν εννοούσα τέτοιες αηδίες ρε φίλε!
Αναφερόμουν στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες στη Σαλονίκη βρίσκουν ιδεολογικό καταφύγιο όλοι οι ΚαρατζαφεραιοΨωμιαδοΠαπαθεμελιδοΚαλαϊτζήδες κλπ.

Λες να χάρηκα που στη σημερινή συγκέντρωση ήσασταν 20 άτομα;
Κι αν έκανε καμια διαμαρτυρία ο ΠΑΟΚ ενάντια στο "αθηναΪκό κράτος" θα μαζεύονταν χιλιάδες;;;

Άλλωστε το είδαμε το "ΑθηναΪκό Κράτος" των "Πελοποννήσιων Δημογερόντων"! Τα κατάφερε να κάψει τη νότια Ελλάδα καλύτερα κι απ τους Ιμπραήμ-Κιουταχή!

Θα σε παρακαλούσα να αποσυρθούν τα σχόλιά μας... Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα ("Βούλγαροι", "καμμένη σου χώρα" κλπ)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φίλε tomorrow's parties δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε!

Αυτό ακριβώς εννοούσα
που λες!
Και ο συντηρητισμός της Σαλονίκης της στέρησε, δυστυχώς, τη μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί σε άτυπη πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Και δεν είμαι "η" αλλά "ο"! χεχε

tomorrow's patries είπε...

εμεινα με ανοιχτό στόμα σα χάνος όταν το διάβασα το σχόλιό του. και ντράπηκα. όχι γιατί είμαι βόρειος. αλλά γιατί είμαι πολίτης αυτής της χώρας.

ε... μεσα σε αυτό το σοκ -πραγματικά- μου ξέφυγε το φυλο.
sorry_

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά, αλλά η συγκέντρωση έγινε στο ...Λευκό Πύργο! Και ήταν εκεί αρκετές εκατοντάδες κόσμος

(φωτό, στην καλύβα)

candyblue είπε...

είμαστε κούφιοι δυστυχώς

Χρήστος Παρασκευόπουλος είπε...

Κρίμα!!! Τέτοιες μικρότητες σε μια τόσο δύσκολη στιγμή!!!! Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι ζούμε σε MIA χώρα? ΕΛΕΟΣ δηλαδή!!! Κρίμα, κρίμα, κρίμα που αποκαλείς καμμένη τη χώρα!!!! Πολύ κρίμα που δε σκέφτηκες καθόλου ότι σε αυτήν την καμμένη χώρα ζουν και συνάνθρωποί σου! Μάλλον.... ζούσαν δεκάδες συνάνθρωποί σου γιατί η αδιαφορία και η αδιαλλαξία τους έστειλε στον άλλο κόσμο. Γι αυτό θα είναι καλύτερα να προσέξεις πολύ καλά την επόμενη φορά που θα αναφερθείς στη χώρα σου, πως θα την αποκαλέσεις!!!

guerrero7,62 είπε...

Για το καμμενη χωρα ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ δημοσιως,ηταν λαθος και το αναγνωριζω,ειδικα απο την στιγμη που εχω γυρισει τη μιση εδω και 16 χρονια υπερασπιζωντας την.
Απο εκει και περα δεν παιρνω λεξη πισω οσον αφορα την προτροπη να ψαχτω και τους υβριστικους χαρακτηρισμους τυπου μαλακα τους επιστρεφω στον αποστολεα.

Niemandsrose είπε...

Δε ξέρω αν έχει νόημα να επικεντρωθούμε στο βασιλοχουντικό στοιχείο της Θεσ/νίκης, πάντως όταν την επισκέφθηκα πρόσφατα συνέλαβα τον εαυτό μου να λέει ψιθυριστά τις λέξεις "φασίστας" και "τραμπούκος" από φόβο.
Από φόβο να μη βρεθώ με μαυρισμένο μάτι στη δημοκρατική συμπρωτεύουσα.

Χρήστος Παρασκευόπουλος είπε...

Κρίμα είναι επίσης για όλους μας, να μετατρέπουμε το χώρο του φίλου Γεράσιμου, σε πεδίο μάχης. Αντίθετα καλό είναι να περιορίσουμε τις προσωπικές μας απόψεις και να συμμαχήσουμε για το καλό όλης της χώρας. Θεωρώ ότι όλοι είμαστε άνθρωποι που ανήκουμε σε κάποια ηλικία. Γι αυτό καλό θα είναι να είμαστε ειρηνικοί και αγαπημένοι.

guerrero7,62 είπε...

Κατ'αλλα εγω ειμαι ο μαλακας.Ειμαι δεν το αρνουμαι εφοσον εγραψα τετοιο πραγμα ΑΛΛΑ......βασιλοχουντικη θεσσαλονικη;Ψιθυρηστα 'φασιστας' και 'τραμπουκος'; Ειρωνιες περι δημοκρατικης συμπρωτευουσας;;
Ευτυχως που εγω ειμαι ο κομπλεξικος....τι να πω...

ολα θα πανε καλα... είπε...

Πολύ ωραία τα δύο μπροστινά δόντια!
Μαύρο χιούμορ,κάπως για να ξορκίσω τα άσχημα.
Εδώ έμαθα ότι η συγκέντρωση ήταν μεγάλη.Αλλά δεν ξέρω για το αντίκτυπό της - στην Ελλάδα ζούμε...
Καλημέρα.

gerasimos είπε...

Καλημέρα όλα θα πάνε καλά: εύχρηστο nick, το γράφεις κι αυτομάτως αισθάνεσαι καλύτερα...;-)

λόγια του αέρα είπε...

Συγγνώμη, τι ακριβώς λένε αυτές οι φράσεις;
"Δε ξέρω αν έχει νόημα να επικεντρωθούμε στο βασιλοχουντικό στοιχείο της Θεσ/νίκης, πάντως όταν την επισκέφθηκα πρόσφατα συνέλαβα τον εαυτό μου να λέει ψιθυριστά τις λέξεις "φασίστας" και "τραμπούκος" από φόβο.
Από φόβο να μη βρεθώ με μαυρισμένο μάτι στη δημοκρατική συμπρωτεύουσα."
Ξέρω πολλά μέρη στην Ελλάδα με πολλούς μα παρα πολλούς "βασιλοχουντικούς", η καμένη μας πατρίδα έχει πολλούς οπαδούς ακροδεξιών αντιλήψεων,η Φλώρινα, ας πούμε, ή, ζορίζομαι που το λέω, η Πελοπόννησος -που τώρα περνάει τα πάνδεινα και ΟΛΟΙ πονάμε για αυτό και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε- όπου κάποτε, ε, δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε, κυνηγήθηκαν όσο λίγο οτιδήποτε αριστερό και προοδευτικό αφήνοντας κατάλοιπα πολύ σοβαρά μέχρι και σήμερα,
και ποτέ δεν σκέφτηκα να χαρακτηρίσω έναν τόπο από κάποιους ανεγκέφαλους που ίσως κατοικούν εκεί. Δεν χαρίζεις κανέναν τόπο στους βλάκες.
Κι αυτός ο χαρακτηρισμος για τη Θεσσαλονίκη νομίζω την αδικεί, πατάει φρένο σε ό,τι καλό πάει να γίνει και καταλήγει γραφικό στερεότυπο.

Συγγνώμη για τό σχόλιο, αν το θεωρήσει άτοπο ο οικοδεσπότης εννοείται, ας το σβήσει.

Καλησπέρα.