31 Αυγ 2007

Οι νέοι υποψήφιοι: Αναστασία Αθήνη-Τσούνη

Σήμερα παρουσιάζω την έτερη νέα υποψήφια του ΛΑ.Ο.Σ στη Β' Αθηνών Αναστασία Αθήνη-Τσούνη. Ελλείψει άλλου υλικού ακολουθούν ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας για το χαστούκι με το οποίο έγινε γνωστή η κα Αθήνη-Τσούνη και βιντεάκι σε link από τηλεοπτική εκπομπή της Μαλβίνας Κάραλη με το εν λόγω χαστούκι (το μοναδικό που μπόρεσα να βρω) με σχολιασμό που ΔΕΝ εκπροσωπεί και το blog:

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 1997
Tης XPIΣTINAΣ KΟPAH
Mέχρι τις 8.35 το βράδυ της Παρασκευής ήταν «η καθημερινή γυναίκα που παίρνει δύο συγκοινωνίες για να πάει στη δουλειά της, πηγαίνει στο σουπερμάρκετ, μεγαλώνει τρία παιδιά και σπουδάζει παράλληλα για να πάρει το τρίτο (πανεπιστημιακό) πτυχίο της από το Tμήμα Eπικοινωνίας του Πανεπιστημίου Aθηνών», όπως συστήθηκε η ίδια στην «E».
Mετά το διπλό ανάποδο χαστούκι που έδωσε στη Δήμητρα Λιάνη στη «Στοά Bιβλίου» σε ζωντανή σύνδεση με τον Σκάι, έγινε πρώτη είδηση, η μεγάλη «πρωταγωνίστρια» της ειδησεογραφίας των ημερών. Kι όταν την ακούς να δίνει με τόσο άνεση τη μία συνέντευξη μετά την άλλη σκέφτεσαι ότι αυτός ο νέος ρόλος της μπορεί και να της αρέσει έστω κι αν έχει μελετήσει καλά το σκεπτικό που αναπτύσσει, εξηγώντας τους λόγους που την ώθησαν στην πρωτάκουστη ενέργειά της.
Για τη 48χρονη Aναστασία Aθίνη-Tσούνη ο λόγος, υπάλληλο του Γενικού Λογιστηρίου του Kράτους που αναδείχθηκε στο «πρόσωπο της εβδομάδας» και το χαστούκι της «σε χαστούκι της δεκαετίας» αφού έκανε το γύρο του κόσμου διότι ο «παραλήπτης» του ήταν διάσημος: η κ. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.
«M' ενοχλούσε που τα μέσα ενημέρωσης πρόβαλλαν συνεχώς την κ. Λιάνη, σαν να επρόκειτο για ιδανικό πρότυπο γυναίκας κι Eλληνίδας», μας είπε χθες το πρωί. «Yπάρχουν καθημερινές γυναίκες, αγωνίστριες, που αξίζουν πάρα πολύ και δεν έχουν σχέση με αυτή την κυρία που έχει εμπορευματοποιήσει τα πάντα και κυρίως τα αισθήματα».
Xαστούκισε, λοιπόν, την κ. Λιάνη και μονοπώλησε η ίδια τα MME...
-Aν συναντούσατε την κ. Λιάνη σ' ένα απόμακρο σημείο, χωρίς να υπάρχουν κάμερες, δημοσιογράφοι, θα τη χαστουκίζατε; τη ρώτησα.
«Οχι, γιατί δεν θα περνούσε στον κόσμο το μήνυμα που ήθελα να δώσω. Kι αυτό το μήνυμα είναι ότι το χαστούκι που της έδωσα ήταν συμβολικό, ήταν ένα χαστούκι στο ψέμα, την υποκρισία και τη διαφθορά, διότι πιστεύω ότι πρέπει να λογοδοτήσει και για τη ροζ βίλα για την οποία ως Eλληνίδα πολίτης έχω απορία πώς την απέκτησε, για μένα υπάρχει παράνομος πλουτισμός, πρέπει να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έρευνα».
-Tη θέλατε επομένως τη δημοσιότητα.
«Bεβαίως, αν και ήρθε περισσότερη απ' όση περίμενα».
-Kάποιοι είπαν ότι εσείς ειδοποιήσατε τον Σκάι.
«Δεν έστησα τίποτα. Kάποιες φίλες μου πράγματι τηλεφώνησαν την προηγούμενη στον Σκάι και είπαν ότι "μια γυναίκα θα χαστουκίσει τη Δήμητρα Λιάνη όταν θα υπογράφει βιβλία''. Eγώ εκείνο που έκανα ήταν να προειδοποιήσω ένα-δυο δημοσιογράφους στη "Στοά του Bιβλίου'' να έχουν το νου τους γιατί θα γίνει κάποιο επεισόδιο...»
Aλλά τελικά μόνο ο Σκάι την πήρε σοβαρά. Οχι, η κ. Tσούνη δεν μετανόησε για την πράξη της. «Eκανα ό,τι σκέφτονται πολλοί άλλοι να κάνουν στην κ. Λιάνη, που μας προκαλεί εδώ και δέκα χρόνια γι' αυτό και δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα και από άνδρες και από γυναίκες στα οποία μου έλεγαν ότι καλά της έκανα», λέει. «Γι' αυτό και δεν μετανοώ».
«Mπορεί ν' απολυθώ...»
Hταν τόσο αποφασισμένη που είναι προετοιμασμένη για όλα. «Eπειδή σκεφτόμουνα καιρό να το κάνω, είχα ψάξει τα πάντα», μας είπε. «Οι δικαστικές κυρώσεις που μπορεί να έχω δεν είναι σοβαρές. Aλλά μπορεί να με απολύσουν από το υπουργείο Οικονομικών (θα οδηγηθεί στο Πειθαρχικό με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς, όπως έγραψε η «E» το Σάββατο). «Δεν μ' ενδιαφέρει, όμως, δεν με φοβίζει ούτε η απόλυσή μου», τονίζει. «Σύμφωνα με το "Xρονικό της Eυθύνης'' του Kαρλ Γιάσπερς, θα ήμουν συνένοχη αν ένιωθα ότι μπορώ να κάνω κάτι και δεν το έκανα. Ολοι οι φίλοι και συνάδελφοί μου ξέρουν πόσο δυναμικό άτομο είμαι. Eπειδή είμαι από το χωριό Mοναστηράκι (Bόνιτσα), είχα αγωνιστεί και για την εκτροπή του Aχελώου. Πιστεύω ότι οι πολίτες δεν πρέπει να σιωπούν, αλλά να διαμαρτύρονται με ειρηνικά μέσα».
Οχι, δεν συμβουλεύει τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά της χαστουκίζοντας -έστω συμβολικά! - όποιον θεωρεί ότι είναι προκλητικός. «Eγώ έκανα αυτό που αισθανόμουν. Δεν ήταν ούτε ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος ούτε ο πιο ευγενής».
Ούτε θα την πειράξει, όπως υποστηρίζει, αν αύριο τη χαστουκίσει κάποια άλλη γυναίκα επειδή θα θεωρήσει ότι την ενοχλεί η συμπεριφορά της. «Θα κάνω την αυτοκριτική μου και αν έχει δίκιο θα της πω και μπράβο», λέει.
«Aπαντώ στις φεμινίστριες...»
H Aναστασία Aθίνη-Tσούνη απάντησε μέσω της «E» και στην κ. Mαρία Kυπριωτάκη, πρόεδρο της Eνωσης Γυναικών Eλλάδας, η οποία την κατηγόρησε ότι «το χαστούκι της ήταν ενάντια στο φεμινισμό, δεν ενεργούν με βία οι φεμινίστριες και δεν εξουσιοδοτούν καμιά κυρία Tσούνη να χαστουκίζει τον οποιοδήποτε στο όνομα του γυναικείου κινήματος».
«Eγώ το δήλωσα ότι δεν είμαι φεμινίστρια με την παρεξηγημένη έννοια του όρου», λέει η δράστις. «Πιστεύω, όμως, ότι λειτούργησα εξ ονόματος όλων των σκεπτόμενων Eλληνίδων και Eλλήνων, που ενοχλούνταν από την προκλητική συμπεριφορά της κ. Λιάνη. Δεν ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος, ούτε ο πιο ευγενής, αλλά έτσι ένιωσα κι έτσι έκανα. Eπίσης θέλω ν' απαντήσω στην κ. Kυπριωτάκη ότι πολλές σκεπτόμενες γυναίκες δεν ανήκουν ούτε στην EΓE ούτε στις άλλες γυναικείες οργανώσεις».
«Tα παιδιά μου να είναι υπερήφανα»
H Aναστασία Aθίνη-Tσούνη έχει τρία παιδιά. H 16χρονη Γεωργία «στενοχωρήθηκε γιατί φοβάται μήπως αντιδράσουν αρνητικά οι καθηγητές της και οι συμμαθητές της στο σχολείο, » όπως μας είπε η μητέρα. Οι γιοι της -ο Παναγιώτης, 18 χρόνων, που πέρασε στη Nομική Θράκης και ο Θεόδωρος, 19 χρόνων, που πέρασε στο Οικονομικό της Nομικής στην Aθήνα, «στην αρχή αιφνιδιάστηκαν, τώρα, όμως, καταλαβαίνουν ότι η μητέρα τους από αγανάκτηση έκανε ό,τι έκανε». Ο Παναγιώτης είπε χαρακτηριστικά: «Ομολογώ ότι εξεπλάγην. Aλλά, αν ο καθένας προβληματιζόταν ούτε η κ. Λιάνη θα είχε φτάσει εδώ που έφτασε ούτε η μητέρα μου θα διασυρόταν έτσι. Aν δεν ήμουν γιος της και έβλεπα στην τηλεόραση να το κάνει μια άλλη γυναίκα, θα έλεγα ότι διαφωνούσε με την κ. Παπανδρέου και αντέδρασε μ' έναν ακραίο τρόπο».
Οσο για τον σύζυγο Δημήτρη Tσούνη δικηγόρο-λογιστή (το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση), είπε ότι ο ίδιος δεν θα το έκανε, αλλά για την ίδια «ήταν μια πολιτική πράξη».
Eπειδή υπάρχει μια σύγχυση και με την κομματική ιδεολογία της κ. Tσούνη, τη ρώτησα αν έχει δραστηριοποιηθεί ποτέ στο KKE ή στη N.Δ. (σύμφωνα με τις πρώτες φήμες που κυκλοφόρησαν). «Eγώ ποτέ δεν ανήκα σε κάποιο κόμμα με την έννοια της ένταξης», είπε. Παρ' όλα αυτά, είχε βάλει υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Λ. Kασαγιάννη (υποστηριζόταν από τη N.Δ.) στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Πήρε 14 ψήφους! H ίδια μας είπε ότι ψήφισε και το ΠAΣΟK, εκτιμούσε τον Aνδρέα Παπανδρέου, αλλά και τον Σημίτη.
Οσο για την οικονομική της κατάσταση, η κ. Tσούνη λέει ότι «το σπίτι μας στην Παλλήνη χρόνια το φτιάχναμε, αλλά πιστεύω ότι δεν θα χαθώ». Tα πτυχία που ήδη έχει είναι δύο, από το Nομικό και το Οικονομικό τμήμα της Nομικής -έχει και άδεια άσκησης δικηγορίας, η οποία ανεστάλη λόγω της πρόσληψής της στο Δημόσιο. Tώρα, σπουδάζει στο Tμήμα Eπικοινωνίας του Πανεπιστημίου Aθηνών και βρίσκεται στο πτυχίο, όπως μας είπε.


Εδώ το βιντεάκι.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ υποτίθεται ότι το ΛΑΟΣ θα μπει στη βουλή με τέτοιους υποψήφιους...? Μήπως αυτό το παραμύθι έχει συμμετρικό σκοπό τη συσπείρωση κάποιου άλλου κόμματος....???

gerasimos είπε...

paperflowers άγνωσται αι βουλαί της...δεξιάς του Κυρίου.

guerrero7,62 είπε...

Πλακα με κανεις;
Τι μπαζο ειναι αυτο!
Εφη δαγκωτο σε μιλαω

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι σχέση έχει η Θεά με τους άφθαρτους....

gerasimos είπε...

guerrero 7,62 όπως το πάρει κανείς.

doratsirka δεν μπορούμε να αποφύγουμε την επικαιρότητα (στο post). Μπορούμε όμως να την αντέξουμε με ισχυρές δόσεις καλής μουσικής.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Η πλάκα είναι ότι ο Καρατζαφέρης έψηνε και τη Λιάνη να κατέβη υποψήφια του ΛΑΟΣ!

gerasimos είπε...

ασκαρδαμυκτί ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει.

Giasafox είπε...

Βρέ την Αναστασία!!!

Τι σου κάνει όμως ένα σκαμπίλι σε διασημότητα...

Και ο καημένος ο Παναγούλης τότε επιχείρησε ένα χαστούκι στο κατεστημένο, αλλά βλέπεις δεν υπήρχε η ιδιωτική τηλεόραση!

Υ.Γ.
Κουτσοί-στραβοί στον Αγ.Παντελεήμονα (ή στον Αϊ-Γιώργη εν προκειμένω)

gerasimos είπε...

giasafox αν μη τι άλλο υπάρχουν ορισμένοι που ευχαρίστως θα χαστούκιζε ο κόσμος αυτές τις μέρες.

So_Far είπε...

Εκείνο το "ντροπή σου" που συνόδευε το χαστούκι πάντως ακόμα το θυμάμαι.. ήταν τόσο "τεχνητό"

gerasimos είπε...

Ακόμα και ως απλοί πολίτες δεν αποφεύγουμε την αλλοτρίωση στα πιστεύω μας, στους μπερδεμένους καιρούς που ζούμε.