26 Δεκ 2008

Η ΕΡΤ επί προεδρίας Αϊζενχάουερ

Πριν λίγο καιρό ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κύριος Παναγόπουλος γινόταν έξω φρενών με τη συμβολική κατάληψη ενός στούντιο για ένα λεπτό, την ώρα της προβολής ομιλίας του πρωθυπουργού: μια 'κατάληψη' η οποία αν μη τι άλλο, καλώντας με το πανό της τους τηλεθεατές να σταματήσουν να βλέπουν τηλεόραση, νομίζω πρωτοτύπησε. Αντιθέτως, ο κύριος Πρόεδρος δε φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα με μια άλλη κατάληψη: τη διόλου πρωτότυπη κατάληψη διαρκείας της κρατικής τηλεόρασης από τις αδελφές Μαγγίρα. Τις είδα χθες το βράδυ να παρουσιάζουν το σόου τους, τραγουδώντας αμερικάνικα χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια. Και μου φάνηκε σα να γύρισαν τα χρόνια πίσω, σα να βρισκόμουν κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του '50 επί Προέδρου Αϊζενχάουερ και όχι στην Ελλάδα του 2008. Βεβαίως, μπορεί στον Πρόεδρο της ΕΡΤ να αρέσουν οι αδελφές Μπρόγιερ, οι αδελφές Καλουτά, οι αδελφές Τατά ή οι αδελφές Μαγγίρα. Και μπορούμε ακόμη να τις υφιστάμεθα αδιαμαρτύρητα και όλοι οι υπόλοιποι, αφού τις κάνει κέφι. Αποδεχόμενοι το ότι και η ΝΕΤ, αν και ξεκίνησε αλλιώς, μετατρέπεται κι αυτή σιγά-σιγά σε 'ψυχαγωγικό' κανάλι και μας σερβίρει ανήμερα Χριστούγεννα τις αδελφές Μαγγίρα με τα καλά τους για να ξεφαντώσουμε α λα αμερικέν. Όταν όμως ο κύριος Πρόεδρος της ΕΡΤ απ' τη μια καταδικάζει απροκάλυπτα τη συμβολική κατάληψη ενός στούντιο διότι οι 'καταληψίες' στερούνταν 'κοινωνικής εκπροσώπησης' - αντιπροσώπευαν δηλαδή τους εαυτούς τους και όχι κάποιο κόμμα ή κάποια οργάνωση - και απ' την άλλη δεν καταδικάζει την κατάληψη διαρκείας της κρατικής τηλεόρασης από την ευκολία, την ασημαντότητα και τη σόου μπιζ προκαλεί. Προκαλεί απορία, ερωτηματικά και εσωτερική αγανάκτηση. Και υποτιμά για μια ακόμη φορά τη νοημοσύνη όλων μας.

9 σχόλια:

Meropi είπε...

Μα καλά συμβόλαιο διαρκείας έχουν οι αδελφές Μαγγίρα??? Έπρεπε να σαρανταρίσουν για να καταξιωθούν και μάλιστα στην κρατική ΕΡΤ???

phlou...flis είπε...

Μην είναι κόρε ή αδελφές του Μαγγίνα;
Αυτό που εμένα εξόργισε από τη δήλωσή του είναι πως κατέλαβαν κάποιοι που "...δεν ήταν οργανωμένοι"

une enfant gâtée είπε...

Μέρες παρακμής που οποιοδήποτε σχόλιο...απλά μένει σε επιπεδο παρατήρησης.
Μυρίζουν όλα, αυτή την μποχα της πολυκαιρισμένης μουχλας.
Αλλά καμιά φορά και το βουλιαγμα είναι ηδονικό.

Ευχήθηκα;; Χρόνια Πολλά
Να μην σπάσουμε και τις παραδόσεις, ας κρατηθούμε απο αυτές.

Meropi είπε...

Γεράσιμε κοίτα στην προηγούμενη ανάρτηση σου, σου άφησα ένα νέο σχόλιο. Νομίζω ότι θα γελάσεις!

gerasimos είπε...

Meropi έτσι φαίνεται. Το είδα και το άλλο σου σχόλιο.:-)

phlou...flis θλιβερές οι δηλώσεις του, μας γύρισαν κι αυτές αρκετά χρόνια πίσω.

une enfant gâtée χρόνια πολλά.

Unknown είπε...

Τι παθαίνουν κάποιοι άνθρωποι όταν είναι στο δημόσιο; Πολύ βλάκας ο τύπος.

Ανώνυμος είπε...

Coming to your BLOG, I feel a good start!

Ανώνυμος είπε...

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
Personalized Signature:我喜欢淮安掼蛋,靖江青儿,南通长牌,姜堰23张,常州麻将这些地方言游戏

Ανώνυμος είπε...

longing25800