6 Ιουν 2008

Σταδιοδρομήστε στην ελληνική τηλεόραση


Nέους επαγγελματικούς ορίζοντες ανοίγουν για τους άνεργους νέους της Ελλάδας τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Καινούργια επαγγέλματα και ειδικότητες δημιουργούνται που υπόσχονται σταθερές αποδοχές, λαμπρή εξέλιξη στην τηλεόραση και, φυσικά, ασυναγώνιστη δημοσιότητα:

1) DJ δελτίου ειδήσεων. Διότι κάθε είδηση έχει πλέον και τη μουσική υπόκρουση που της ταιριάζει. Για θανάτους και κηδείες αγαπημένων ηθοποιών, τραγουδιστών και λαϊκών ειδώλων γενικώς θα προτιμηθούν υποψήφιοι djs με εξειδίκευση στην έντεχνη ελληνική μουσική, ιδίως σε ρεπερτόριο πλούσιο σε μπαλάντες και τραγούδια μνήμης και ευαισθησίας. Για ρεπορτάζ γύρω από την ακρίβεια, τις αυξήσεις τιμών, εγκλήματα και την αύξηση της εγκληματικότητας θα προτιμηθούν djs με σπουδές και προϋπηρεσία σε κινηματογραφική μουσική αγωνίας, έντασης και πάθους. Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις θα επιλέγονται κομμάτια ανάλογα με την περίσταση.

2) Κληρικός για τηλεπαράθυρα. Νομίζατε ότι μια καριέρα στον κλήρο δεν είχε καλές αποδοχές και σας απομόνωνε από τους υπόλοιπους ανθρώπους; Μέγα λάθος! Πλέον, σε κάθε τηλεοπτική παραθυρική συζήτηση που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να παρίσταται τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της εκκλησίας, ασχέτως του τι συζητείται. Γιατί; Διότι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες πρέπει να μας ενδιαφέρει ΚΑΙ η άποψη της εκκλησίας επί παντός επιστητού. Αλλιώς, που ζούμε.

3) Ακροδεξιός, πάσης προελεύσεως επίσης για τηλεπαράθυρα. Σιχαίνεστε τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τις κάθε λογής μειονότητες, τους όποιους πιθανούς «εχθρούς» της Ελλάδας και κάθε 21η Απριλίου κερνάτε φίλους και συγγενείς; Σταδιοδρομήστε στην ελληνική τηλεόραση ως εκπρόσωπος μιας οποιασδήποτε ακροδεξιάς άποψης. Διότι αν δεν το έχετε ήδη αντιληφθεί όπως και με την προηγούμενη περίπτωση, σε κάθε τηλεοπτική συζήτηση οφείλει να παρίσταται τουλάχιστον ένας άνθρωπος με ακροδεξιές απόψεις. Γιατί; Μα οφείλουμε να πείσουμε τους τηλεθεατές μας ότι πλέον έχουν γίνει τόσοι πολλοί οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα, που δε νοείται πάνελ χωρίς εκπρόσωπό τους. Θα ’ναι σαν χωριάτικη σαλάτα χωρίς το αγγούρι (με το μπαρδόν). Μάλιστα, όσο περισσότερους εκπρόσωπους της ακροδεξιάς φιλοξενούμε στα τηλεπαράθυρα, τόσο περισσότερο θα αρχίσουν να αναρωτιούνται οι τηλεθεατές μήπως θα ’πρεπε και οι ίδιοι να υιοθετήσουν κάποιες τέτοιες απόψεις, αφού αυτό επιβάλλουν οι νέες τάσεις της τηλεοπτικής μας μόδας. Θα προτιμηθούν μέλη του ΛΑΟΣ.

4) Γνωστός ποινικολόγος. Είστε άνεργος δικηγόρος; Ξεκινήστε μια καινούργια, πολλά υποσχόμενη σταδιοδρομία στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ως συμμέτοχος σε πάνελ. Διότι όπως και με τις δυο προηγούμενες περιπτώσεις δε νοείται συζήτηση περί ναρκωτικών, gay γάμων, ακρίβειας, ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, διεθνών εξελίξεων χωρίς την παρουσία κι ενός γνωστού ποινικολόγου. Γιατί; Ποιος ξέρει.

5) Νομάρχης για τηλεπαράθυρα. Καλό θα ήταν σε κάθε πάνελ να μας βρίσκεται κι ένας νομάρχης. Είστε λοιπόν νομάρχης αλλά παρ’ όλα αυτά νιώθετε παραγκωνισμένος, βαριέστε, δεν έχετε τι να κάνετε; Ακολουθείστε το παράδειγμα του Νομάρχη Θεσσαλονίκης και ελάτε κι εσείς στη μεγάλη παρέα μας. Διότι δε γίνεται δελτίο ειδήσεων χωρίς το νομάρχη του.

15 σχόλια:

squarelogic είπε...

Κλείσε την τηλεόραση!Τι χαλιέσαι?

gerasimos είπε...

squarelogic ένας καθρέφτης είναι η τηλεόραση... που λέει πολλά για τη σύγχρονη Ελλάδα, τους σημερινούς ανθρώπους, τα ήθη και τις κυρίαρχες αξίες μας. Εύκολα μπορεί κανείς να την κλείσει, αλλά δύσκολα θα αγνοήσει τα όσα αποκαλύπτει, ως καθρέφτης.

Meropi είπε...

Γεράσιμε μου,
αρκετές από τις νέες θέσεις είναι ήδη καπαρωμένες. βέβαια θα μου πεις όλο και κάποιος άλλος χρειάζεται, δεν μπορεί οι υπάρχοντες να βρίσκονται ταυτόχρονα σε όλα τα κανάλια. Μήπως εκτός των ειδικοτήτων που προτείνεις, χρειάζεται και αριστεριστής να εμφανίζεται στα κανάλια, να μας εξηγεί και λίγα πράματα για τις καταστροφές στα Πανεπιστήμια;;;

Odysseas είπε...

meropi κάνεις λάθος!
Δε σου έχει τύχει ποτέ να δεις καλεσμένους σε απευθείας σύνδεση ταυτόχρονα σε 2 διαφορετικά κανάλια??? Δεν παρακολουθείς προσεκτικά νομίζω...
(κι εμένα μου το έχουν πει, δεν το έχω δει!)

gerasimos είπε...

meropi φρέσκα πρόσωπα πάντα χρειάζεται η τηλεόραση. Γι' αυτό, όσοι πληρούν τις προδιαγραφές της ανάρτησης θα έλεγα να... σπεύσουν. Νομίζω ότι κι ένας 'αριστερός' διαδηλωτής με κατσιασμένη αλογοουρά δε θα 'ταν αχρείαστος. Σαν αυτούς που ξαναέκαψαν το βιβλιοπωλείο του Άδωνη Γεωργιάδη, προκειμένου να του δώσουν για μια ακόμη φορά τη δυνατότητα να εμφανιστεί στις τηλεοράσεις ως 'θύμα'.

odysseas εγώ το έχω δει, πρόσφατα μάλιστα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ταυτόχρονα σε MEGA και ANT1 και νόμιζα ότι η ανθρώπινη κλωνοποίηση ξεκίνησε από την Ελλάδα. Aλλά και μόνο στη σκέψη ότι ξεκίνησε από τους Μητσοτάκηδες, ανατρίχιασα.

Meropi είπε...

Χα χα χα Γεράσιμε το είδα κι εγώ αυτό που λες. Βλέπαμε MEGA. Μου λέει ο άντρας μου άλλαξε το δεν μπορώ να βλέπω το βλέμμα του (το creepy που λέγαμε!). Αλλάζουμε και πέφτουμε πάνω στο creepy βλέμμα πάλι!!!

Unknown είπε...

Γεράσιμε, ξέρεις ότι οι ειδήσεις είναι το μεγαλύτερο καθημερινό έξοδο των τηλεοπτικών σταθμών. Περίπου € 30,000 ημερησίως. Καταλαβαίνεις λοιπόν το λόγο που υπάρχει η κλωνοποίηση.
Ο ένας σταθμός καταφέρνει να έχει το καλεσμένο live κι ο άλλος τον έχει σε video.
Αυτός που έχει το video παρακολουθεί τον άλλο με το live και το τρέχει την ίδια στιγμή για να μη μειωθούν τα έσοδα του από τις διαφιμήσεις.
Οι τηλεαστέρες συνεχίζουν με τις αηδίες τους διότι υπάρχει κοινό. Αν κλείσουν οι Έλληνες τις ειδήσεις και θα δεις πόσο γρήγορα θα γίνουν παρελθόν τα ανθρωπάκια που ανάφερες.

gerasimos είπε...

meropi σα να λέμε, δε γλυτώνουμε πουθενά. Όποιο τηλεοπτικό παράθυρο κι αν ανοίξει... τσουπ! Ο Κυριάκος ξεπροβάλλει με αυτό το ιδιότυπο βλακοτρομακτικό βλέμμα.

mariana μου φαίνεται ότι σε ζωντανή σύνδεση με τη βλακεία και τη χαζομάρα είμαστε όσοι καθόμαστε να παρακολουθήσουμε δελτία ειδήσεων στα ιδιωτικά κανάλια.

Σοφία είπε...

Αν δεν ήταν τόσο αληθινό, θα ήταν αστείο, πραγματικά! Δεν βλέπω ποτέ ειδήσεις όταν είμαι Ελλάδα και έτσι είμαι ευτυχισμένη μέσα στην ουτοπία μου. Μην μου το χαλάτεεεεεε!

gerasimos είπε...

σοφία μερικές φορές ακριβώς επειδή είναι αληθινό, έχει και τόση πλάκα! Σα να ζούμε μια ατελείωτη φάρσα. Μπορεί κανείς να απολαύσει την τηλεοπτική μας πραγματικότητα, αρκεί να διαθέτει άφθονο black (ή βλακ-από το βλακεία) χιούμορ.

Seagull είπε...

Εμπνευσμένη, χιουμοριστική η ανάρτησή σου, Γεράσιμε.
Προσωπικά, επειδή έκρινα πως τα πολλά ανοιχτά "παράθυρα" κάνουν... ρεύμα, έχω επιλέξει από καιρό να παρακολουθώ τα κρατικά κανάλια. Δίνουν, τουλάχιστον, μια πληρέστερη πληροφόρηση (αν και σύχνά έχουν άλλες αδυναμίες...)
Την Καλημέρα μου!

gerasimos είπε...

seagull καλημέρα. Όχι μόνο ρεύμα, αλλά κάποιες φορές φέρνουν και άσχημες μυρωδιές...

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες την θέση του προστάτη των φτωχών, των αδυνάτων, των κατατρεγμένων, τον "η κοινωνία με καταράστηκε". Είναι πολυσχιδής ως προς τις ικανότητες θέση, διότι αν δεν υπάρχουν κατατρεγμένοι θα τους ανακαλύψει ή θα τους δημιουργήσει βρε παιδί μου. Επίσης θα τους υπερασπιστεί ακόμα και αν δεν του το ζητήσουν οι ίδιοι. Ο ίδιος δεν θα συνεισφέρει (το πολύ πολύ να συμμετέχει σε επιτροπές ή σε συλλόγους για να βγαίνουν τα έξοδα), αλλά θα καταριέται την κοινωνία ως νέος Ξανθόπουλος που δεν αντιλαμβάνεται τον καημό του. Επίσης μια ιδιότητά του είναι ότι του αρέσει να προκαλεί αντιδράσεις διότι ηδονίζεται με τα βρισίδια (το σύνδρομο του διαιτητή που σφυρίζει επίτηδες ανάποδα για να του τα χώνει όλο το γήπεδο). Για τον λόγο αυτό, δοθείσης της ευκαιρίας, είναι συχνά προσκεκλημένος στα παραθύρια, αφού είναι βέβαιη η πρόκληση μανούρας (με τους κατάλληλους αντίπαλους που εξασφαλίζουν την σωστή χημική αντίδραση)

Panos είπε...

Γεράσιμε, εγώ συμφωνώ με @squarelogic και νομίζω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να κλείσεις την τηλεόραση γιατί για τους περισσότερους έχει γίνει προέκταση του ευατού τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί την έχουν ανοιχτή ακόμα κι όταν δεν παρακολουθούν. Όσο για το να παρακολουθείς την τηλεόραση σα καθρέπτη της κοινωνίας είναι μεν ενδιαφέρον αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ένα ιδιότυπο εθισμό. Γι' αυτό όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο. Δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

gerasimos είπε...

μανώλης όντως, υπάρχουν κι αυτοί.

panos καθόλου άδικο δεν έχεις. Τείνω να πιστέψω ότι ακόμα καλύτερα καθόλου τηλεόραση, κι ας μείνουμε με την απορία περί του τι θα βλέπαμε αν την ανοίγαμε.