16 Νοε 2009

Περί αμερικανικών δάκτυλων και άλλων δαιμονίων (αναδημοσίευση με αφορμή τη σημερινή καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία)

Με αφορμή την πορεία αυτή που 'παραδοσιακά' καταλήγει στην αμερικανική πρεσβεία, θυμήθηκα διάφορες περιστάσεις εντός και εκτός διαδικτύου στις οποίες άκουσα και ακούω να λέγονται διάφορα για το ποιον ή ποιους 'θέλουν οι Αμερικάνοι' για να κυβερνήσει ή να κυβερνήσουν την Ελλάδα (εξού και κουβέντες του στυλ 'κέρδισε τις εκλογές ο Γιωργάκης γιατί τον θέλουν οι Αμερικάνοι'), ποιους προτιμούν για πολιτικούς ηγέτες, πώς άραγε τους προωθούν και τους εκλέγουν. Θα ήθελα λοιπόν επιτέλους με αυτή την αφορμή, μια και χρόνια έχω αυτόν τον καημό κάποιος καλός και υπομονετικός άνθρωπος να μπει στον κόπο να μου εξηγήσει όσο καλύτερα μπορεί - ομολογώ αβίαστα ότι σε αυτό το ζήτημα με θεωρώ άνθρωπο χαμηλής νοημοσύνης - ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ οι Αμερικανοί επιλέγουν και προωθούν πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα. Μέσω ποιων μηχανισμών, θεσμών, πολιτικών και προσώπων καταφέρνουν δηλαδή να παίζουν εδώ και δεκαετίες και εν έτει 2009 καθοριστικό ρόλο - όπως φαίνεται να πιστεύουν πολλοί - στην ελληνική πολιτική ζωή. Χρηματοδοτώντας μυστικά και συστηματικά επί σειρά ετών τους εκλεκτούς τους πολιτικούς με εκατομμύρια δολάρια προεκλογικά προκειμένου να τους οδηγήσουν στη νίκη; Μήπως εξαγοράζοντας, πάλι μυστικά, με άλλα τόσα εκατομμύρια δολάρια τη σιωπή των αντιπάλων τους ούτως ώστε να προωθηθούν οι 'δικοί τους'; Δωροδοκώντας - μυστικά πάντα, εννοείται - δεκάδες, εκατοντάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες κομματικά μέλη και στελέχη προκειμένου να εκλέξουν για αρχηγό ενός μεγάλου κόμματος τον υποψήφιο της επιλογής τους (εξού και κουβέντες του στυλ 'θα κερδίσει η Ντόρα/ο Σαμαράς την αρχηγία της ΝΔ γιατί την/τον θέλουν οι Αμερικάνοι'); Ή μήπως δωροδοκώντας μυστικά εκατομμύρια ψηφοφόρους προκειμένου κάθε τέσσερα χρόνια να εκλέγεται η κυβέρνηση της αρεσκείας τους; Χρηματοδοτώντας μυστικά πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές ούτως ώστε να προωθούν πολιτικές και πολιτικούς της επιλογής τους; Ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ θερμά, έχω όλη την καλή διάθεση να πειστώ για την υποχθόνια, κακόβουλη, δολερή και καταστρεπτική για την πτωχή πλην τίμια Ελλάδα αμερικανική επιρροή, για τον ανυποχώρητο, αδίστακτο αμερικανικό δάκτυλο που δεκαετίες τώρα μέχρι και σήμερα επιμένει σαδιστικά, εξακολουθεί να κινεί τα νήματα της πολιτικής μας ζωής και να παίζει με τους Έλληνες πολιτικούς σαν να ήταν μαριονέτες του.

Αν όσα υποστηρίζονται περί αυτής της καθοριστικής αμερικανικής πολιτικής επιρροής αποδειχτούν αναπόδεικτα, τότε θα επιβεβαιωθεί η υποψία μου ότι κάτι τέτοιες αντιλήψεις περί ξένων δάκτυλων μπορεί να ακούγονταν με ενδιαφέρον στη δεκαετία του '60 αλλά εδώ και δυο-τρεις δεκαετίες απλώς μας βοηθούν ως λαό να ρίχνουμε το φταίξιμο για όσα μας πάνε στραβά μακριά από μας, όσο πιο μακριά γίνεται: σε 'ανθελληνικά', ξένα κέντρα επιρροής που άλλη δουλειά δεν είχαν από το να πασχίζουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα - μια χώρα διεθνώς ασήμαντη, όπως θα αντιληφθεί όποιος ζήσει έστω και λίγο εκτός των συνόρων της -, συνυφαίνοντας συνωμοσίες και υποσκάπτοντας την κατά τα άλλα υγιή πολιτική μας ζωή. Λυπάμαι, αλλά μέχρις αποδείξεως του εναντίου - και όπως είπα είμαι όλος αυτιά για να διαψευστώ - θα παραμείνω από δύσπιστος έως καχύποπτος απέναντι σε τέτοιες αντιλήψεις.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε, απ'την αρχή φαινόσουν τσιράκι των Αμερικάνων...

elli_auth είπε...

και λίγα λές! τώρα τον καταλάβαμε κι εμείς! κάποιου είδους τσίχλα θα έχετε στο μυαλό-δεν εξηγείται αλλιώς..

phlou...flis είπε...

Και όμως, αν και με μι ματιά φαίνεται απίθανο, εν έτει 2008 να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν έχει υπομονή να διαβάσεις λίγα πράγματα για τον George Sorros και τα περίφημα ιδρύματά του, ίσως αλλάξεις άποψη. Τα ...κατορθώματά του διαβόητου «Έλληνα» τα περιγράφει ο Παν. Ήφαιστος εδώ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι και τόσο χοντροκομμένα όσο, επίτηδες για χάρη του κειμένου, τα κάνεις να φαίνονται, αλλά δεν νομίζω κιόλας ότι η διαπλοκή μένει εντός των συνόρων μας, ε;..

gerasimos είπε...

αλέξης ασχέτως αν κάνεις χιούμορ ή όχι, το σχόλιό σου δίνει νομίζω πολύ περισσότερη τροφή για σκέψη απ' όση ολόκληρη η ανάρτηση. ;-)

elli_auth τσίχλα ε; Σκέφτηκες τι συνειρμούς μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους η μεταφορική χρήση εκ μέρους σου ενός τόσο δημοφιλούς αμερικανικού προϊόντος; Άραγε ήταν τυχαία; Δε μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μαστίχα - αυτό το αγνό παρθένο ελληνικό προϊόν - για να μην κινήσεις υποψίες;

phlou...flis δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει ο ουγγρικής καταγωγής Soros - με την σημαντική κατά τα άλλα οικονομική και όχι μόνον διεθνή δύναμη - με την ελληνική πολιτική ζωή. Και πέραν αυτού δεν αναφερόμουν τόσο σε ανθρώπους με διεθνή δύναμη όπως αυτός (που δεν νομίζω άλλωστε να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Ελλάδα, μια χώρα χωρίς παραγωγική οικονομία) αλλά σε όλες αυτές τις νοοτροπίες και απόψεις περί ξένων δακτύλων - κυρίως αμερικανικών αλλά όχι αποκλειστικά - που έχουν βρει φιλόξενη στέγη τις τελευταίες δεκαετίες σε όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα αλλά και ανταπόκριση σε απλούς πολίτες. Αποδείχτηκαν βλέπεις ιδιαίτερα χρήσιμες όσον αφορά στην απόκρυψη και αποφυγή των δικών μας ευθυνών ως Ελλήνων - κάτι που έχει αναδειχθεί σε εθνικό μας σπορ - για όσα μας πάνε στραβά σ' αυτόν τον τόπο.

δενδρογαλή δεν έκανα τίποτα να μοιάζει χοντροκομμένο επίτηδες. Απλώς προσπαθώ με όλη την καλή μου προαίρεση να αντιληφθώ πως σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι.

info press είπε...

Αυτά λέγονται για εσωτερική κατανάλωση της διεφθαρμένης και καθόλου τίμιας Ελλάδας Γεράσιμε. Ο δε George Soros δεν είναι Έλληνας, όπως πολύ σωστά λες.

elli_auth είπε...

με ξεσκέπασες,σκόπιμα έγιναν όλα! πέρα από τις σκοπιμότητες, πιστεύω ότι η τσίχλα κολλάει περισσότερο από τη μαστίχα και φεύγει με μεγαλύτερη δυσκολία, οπότε την χρησιμοποίησα για να γίνει επιτυχέστερο το παράδειγμα!

Ανώνυμος είπε...

Χιούμορ κάνω Γεράσιμε και έχεις δίκιο.Φαύλος κύκλος το πόστ σου με το σχόλιό μου που πάλι θα μας φέρει στο ίδιο σημείο να κλαίμε τη μοίρα μας...

gerasimos είπε...

mariana ακριβώς.

elli_auth η τσίχλα κολλάει αλλά κι η μπανανόφλουδα αν την πατήσουμε γλιστράει... χιούμορ είπε έκανε το παιδί.

αλέξης ε όχι και να κλαίμε τη μοίρα μας. Να τη γελάσουμε και να την ξεγελάσουμε την όποια μοίρα μας στην Ελλάδα, ναι. Αυτό αξίζει να το προσπαθήσουμε. ;-)

Odysseas είπε...

"μια χώρα διεθνώς ασήμαντη, όπως θα αντιληφθεί όποιος ζήσει έστω και λίγο εκτός των συνόρων της"

Γεράσιμε,
αυτό το σχόλιο ήταν για μένα όλα τα λεφτά! Εδώ ζούμε και συμπεριφερόμαστε σα να είμαστε το κέντρο του σύμπαντος και σα να μας χρωστάνε οι πάντες. Εμείς φυσικά δε φταίμε ποτέ για τίποτα!

Το άλλο πρόβλημα είναι πως και αρκετοί απ'όσους ζούνε λίγο εκτός των συνόρων μας, κουβαλάνε αυτά που ξέρουνε μαζί τους και δεν τους ενδιαφέρει να ανοίξουν και λίγο τα ματάκια τους. Οπότε επιστρέφουν έχοντας πλέον και την απόδειξη πως αδικούμαστε, αφού κανένας δεν ασχολείται μαζί μας!

Meropi είπε...

Καλημέρα Γεράσιμε μου,
ενστερνίζομαι πλήρως τα όσα λες περί αμερικάνικου δάχτυλου. Το αστείο δε είναι ότι αυτοί που χάνουν και περνούν στην Αντιπολίτευση συνήθως "βαφτίζουν" το νικητή αγαπημένο των Αμερικάνων, ενώ όταν κερδίζουν οι ίδιοι.... Χα χα χα!

gerasimos είπε...

odysseas όντως συμπεριφερόμαστε σα να μας χρωστάνε οι πάντες. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά είμαστε νομίζω κακομαθημένοι και επηρμένοι ως λαός. Επιπλέον, υπάρχουν και οι προχωρημένες θα έλεγα περιπτώσεις όσων ανέφερες, που βρίσκονται για λίγο στο εξωτερικό και όχι μόνο δεν ανοίγουν τα μάτια τους, αλλά διαπιστώνοντας ότι κανείς πλην ημών δεν ασχολείται με την τόσο σημαντική όπως νόμιζαν Ελλάδα, σοκάρονται. Και αντιδρούν περίπου όπως είπες.

meropi ο αμερικανικός δάκτυλος όπως είπες κι εσύ λειτουργεί στην ελληνική πολιτική ζωή ως βολικός μπαλαντέρ. Αν κάνουν λάθη οι μεν δε φταίνε οι ίδιοι αλλά οι Αμερικανοί που τους σαμποτάρουν και αν κάνουν κάτι καλύτερο απ' τους ίδιους οι αντίπαλοί τους θα μας πουν ότι δεν το κατάφεραν οι ίδιοι αλλά τους ευνόησαν οι Αμερικανοί.

Odysseas είπε...

Γεράσιμε καλημέρα!
Διάβασα την ανάρτηση και με έκπληξη ένα σχόλιό μου, μέχρι που κατάλαβα πως είχε γραφτεί πριν ένα χρόνο!

Ένα συμπληρωματικό σχόλιο εδώ: οι θεωρίες συνωμοσίας φτιάχνονται από όσους δεν έχουν άλλο τρόπο να εξηγήσουν αυτά που τους συμβαίνουν. "Δεν είναι δυνατόν να τα κάνουμε όλα τόσο λάθος μόνοι μας, άρα θα φταίνε οι αμερικάνοι".

Πριν μερικούς μήνες άκουσα από κάποιον γνωστό, σίγουρα όχι χαζό, αλλά που δεν έχει βγει ΠΟΤΕ(!) από την Ελλάδα, πως η οικονομική κρίση ήταν δημιούργημα των αμερικανών για να υποτάξουν την υφήλιο. Προφανώς δεν ήξερε πως οι αμερικάνοι πόνεσαν περισσότερο ίσως από κάθε άλλον λόγω της κρίσης...

Ανώνυμος είπε...

Γεράσιμε, οι Αμερικανοί κάνουν ότι ακριβώς και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι (και κάθε άλλος που αισθάνεται ισχυρός): προωθούν τα συμφέροντά τους, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι.
Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, στο μικρό τάχαμου αδούλωτο γαλατικό χωριό μας. Απολύτως τίποτα. Φωνάζουμε σε καμμιά διαδήλωση για ξεκάρφωμα, πίνουμε φραπέ, δεν παράγουμε τίποτε (εκτός από ναρκωτικά και λαθρεμπόριο), τρώμε τον όποιο πλούτο έχει η χώρα σε Cayenne και πισίνες, και μας φταίνε μετά οι άλλοι.
Ε, ειμαστε άξιοι πολλών δεινών και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας.

gerasimos είπε...

Οδυσσέα όπως διηγείται και ο Γιώργος Θεοτοκάς στο Δοκίμιο για την Αμερική (σελ. 205): 'στα 1867... κι ενώ τάραζε την Ανατολική Μεσόγειο η μεγάλη επανάσταση της Κρήτης εναντίον του τουρκικού ζυγού, η ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε, για πρώτη φορά, να ιδρύσει πρεσβεία στο Ουόσιγκτον. Ο κύριος σκοπός της διπλωματικής αυτής ενέργειας είταν να προκληθεί, κατά κάποιον τρόπο, το ενδιαφέρον κι η συμπάθεια των Ενωμένων Πολιτειών για την ελληνική υπόθεση, ίσως και καμιά επέμβασή τους. Υπήρχαν και σκοποί δευτερώτεροι: η αγορά πολεμικών πλοίων από την Αμερική και, φυσικά, ο δανεισμός.' Αλλά ως γνωστόν, παρότι έχουμε πολλάκις ευεργετηθεί από τις ΗΠΑ και όχι μόνον (τελευταία έχουμε ξεπαραδιάσει και την ΕΕ με τα 'πλαίσια στήριξης'), ξέρουμε ως λαός μόνο να γκρινιάζουμε και να διαδηλώνουμε για τις παρεμβάσεις των 'ξένων δακτύλων', θεωρώντας εντελώς αυτονόητη την όποια οικονομική βοήθεια...

gerasimos είπε...

Απόγονε έχουμε ως λαός αναδειχθεί σε πρωταθλητές της δικαιολογίας για όσα πάνε στραβά. Και σε αυτά τα πλαίσια, του... πρωταθλητισμού στη δικαιολογία, ο 'ξένος δάκτυλος' πάντα έχει ένα ρόλο να παίξει...

FrapDigo είπε...

Εγώ είμαι. Λύγισα και το ομολογώ, δεν αντέχω άλλο. Εγώ είμαι ο πράκτορας των Αμερικανών.

Ζητώ να με συγχωρήσετε. Θέλω να τρώω σωστά burger και σωστά φτιαγμένα tex mex (το λεγόμενο "μεξικάνικο"), και πιστεύω πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Αν δε με πιστεύετε, δοκιμάστε αυτά που έχουμε τώρα, που είμαστε δίχως τον αμερικανικό ζυγό.

Ως γνωστόν, βέβαια, η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου και όλοι μάχονται υπόγεια για να την κατακτήσουν: Αμερικάνοι, FYROMιανοί, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι (τί νομίζετε πως είναι οι στρατιές των μεταναστών, ε; Οργανωμένο σχέδιο κι αυτοί).

Υπάρχει όμως λύση: Θα τους αφήσουμε όλους να φέρουν εις πέρας τα υποχθόνια σχέδιά τους, ώστε μετά να σφαχτούν μεταξύ τους και να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι του κόσμου (που ούτως ή άλλως είναι δικός μας, μέχρι και στις Φιλιππίνες Έλληνες ήταν, Λιακόπουλο δε διαβάζετε;).

Αυτό θα είναι το δικό μας υποχθόνιο σχέδιο.

(Ηχητικά εφέ κεραυνών - σατανικό πλην ελληνορθόδοξο γέλιο)

gerasimos είπε...

FrapDigo μ' έκανες και γέλασα...:-)