14 Οκτ 2010

The Greek Dream ή τι (ξανα)είδε σήμερα ο Γιαπωνέζος



Τι σημαίνει Greek Dream; Mα πρόκειται για το όνειρο πρόσληψης και μονιμοποίησης στο Δημόσιο, που αποτελεί νομίζω το ελληνικό αντίστοιχο του American Dream. Όπως ο μέσος Αμερικανός αλλάζει δέκα ή δεκαπέντε τόπους διαμονής στη διάρκεια της ζωής του αναζητώντας καλύτερες δουλειές και ευκαιρίες, έτσι και για το μέσο Έλληνα που στα δύσκολα μπορεί και να βαριέται να ψάχνει από δω κι από κει για δουλειά άνευ μονιμότητας, κουράζεται να σκεφτεί πώς θα καινοτομήσει, ούτε καν διανοείται να ανοίξει έναν νέο χώρο απασχόλησης με μια καλή ιδέα όπως γίνεται κατά κόρον σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η πρόσληψη και μονιμοποίηση στο Δημόσιο αποτελεί όνειρο ζωής. Ιδίως όταν στόχο ζωής του έχει να αποκτήσει ένα δικό του κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του, το οποίο αργά και απολαυστικά θα επιπλώσει με βαριά έπιπλα, μεγάλη τραπεζαρία και τεράστια τηλεόραση, για να μην το κουνήσει από εκεί στην υπόλοιπη ζωή του - απολαμβάνοντας, αν έχει εν τω μεταξύ καταφέρει να διοριστεί και στο Δημόσιο, την εργασιακή του νιρβάνα. Και ποιο καλύτερο μεταξύ όλων των υπουργείων για να μονιμοποιηθεί κανείς από το «χλιδάτο» υπουργείο Πολιτισμού; Όσο να ’ναι, άλλη «μούρη» πουλάει κανείς δηλώνοντας ότι εργάζεται στο υπουργείο Πολιτισμού, άλλη αίγλη, άλλο κύρος του χαρίζει ένας τέτοιος διορισμός. Μια μονιμοποίηση στο ΥΠΠΟ αντιπροσωπεύει την εκπλήρωση του ελληνικού ονείρου με τον ιδεώδη τρόπο, με τον διορισμό στο πιο σικάτο υπουργείο. Οι συμβασιούχοι λοιπόν του υπουργείου Πολιτισμού θα έπρεπε να επαινεθούν και όχι να επικριθούν για την πρωτοβουλία τους να κλείσουν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, προβάλλουν το ελληνικό όνειρο στα πέρατα της οικουμένης, κάνουν γνωστό το Greek Dream σε μακρινές χώρες, στις οποίες θα ταξιδεύσουν οι διαμαρτυρίες τους. Για να μαθαίνουν τα αμερικανάκια, οι κουτόφραγκοι, οι χαζοασιάτες, ότι εδώ στην Ελλάδα ξέρουμε να διεκδικούμε την εκπλήρωση των ονείρων μας.


ΥΓ: Αυτή η ανάρτηση είχε πρωτοανέβει τον Μάρτιο του 2009 αλλά ξαναήρθε στην επικαιρότητα...

18 σχόλια:

Odysseas είπε...

Πολύ καλό αυτό το Greek Dream! Δυστυχώς έτσι είναι...

gerasimos είπε...

Οδυσσέα όταν με κάθε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ γίνεται τα τελευταία χρόνια λαϊκό προσκύνημα, όταν βλέπεις νέους, μορφωμένους ανθρώπους να μπαίνουν κατά χιλιάδες στην ουρά για να χωθούν οικειοθελώς στον τάφο που λέγεται Δημόσιο, αρχίζεις να συνειδητοποιείς πολλά...

maximus είπε...

Θα ήταν ένα καλό μάθημα για την κυβέρνηση αν αμερικανοί και γιαπωνέζοι τουρίστες, επηρεασμένοι από την περιρρέουσα... ατμόσφαιρα, διαδήλωναν μαζί με τους συμβασιούχους για συμπαράσταση βγάζοντας και αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους!

Ανώνυμος είπε...

Αμάν Γεράσιμε, ξέχασες να πεις πως μόλις μπουν στο δημόσιο, το αγαπημένο τους σπορ είναι ο εκβιασμός.
Είναι και οι άλλοι οι μισοπεθαμένοι που ζητούσαν επίδομα κηδείας. Τους είδες;

Unknown είπε...

Δεκτά τα όσα λες.
Βέβαια - αν και ελεύθερος επαγγελματίας - με εξέπληξε το γεγονός ότι έκλεισαν την ακρόπολη για τα δεδουλευμένα. Δηλαδή γιατί δεν τους πλήρωναν από Νοέμβρη καιμετά.
Μπροστά σε αυτό όλα τα άλλα μου φαίνονται σχετικά. Και το κύριο ερώτημα παραμένει : Πως θα πάει να πληρωθεί ο Υπουργός όταν οι υπάλληλοι του Υπουργείου είναι απλήρωτοι? *

*Να διευκρινιστεί το γεγονός ότι ο Υπουργός είναι εκεί για να Διευθύνει και να έχει την Ευθύνη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ!!!

gerasimos είπε...

Maximus δε νομίζω ότι οι τουρίστες θα ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους διαδηλώσεις στις χώρες τους...

Μαριάνα τους είδα... ούτε να πεθάνει δεν μπορεί κανείς σήμερα. Το σκέφτεται πόσο θα του... κοστίσει.

Σωτήριε δεν ξέρω αν υπήρχαν και οικονομικά αιτήματα, αλλά εμένα, στο πλαίσιο του Greek Dream, με ενδιέφερε περισσότερο το αίτημα της μονιμοποίησης.

keas είπε...

επειδή δεν τα ξέρετε απ ότι φαίνεται πολύ καλά τα θέματα θα σας κάνω μία σύντομη ενημέρωση επί του θέματος.
και εγώ δεν είμαι απόλυτα θετικός στο να κλείνει η ακρόπολη η οποία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και όλα αυτά τα οποία λέγονται σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά.....γιατί κατηγορείτε εμάς και δεν κατηγορείτε το ΥΠΠΟ το οποίο την κλείνει μετά τις 3:00 το μεσημέρι γιατί δεν έχει προσωπικό να τη φυλάξει.
δηλαδή όταν την κλείνουμε εμείς για τα δικαιώματα μας ήμαστε κάφροι και απολίτιστοι και όταν την κλείνει το ίδιο το κράτος (το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά την πολιτιστική κληρονομια που του εκαναν δώρο... οι προγονοι μας)ειναι σωστό; και λέω τώρα...
είναι σωστό να είναι κλειστές οι μισές αίθουσες του εθνικού αρχαιολογικού μουσείου και ο τουρίστας να πληρώνει το αντίτιμο ολόκληρο; ποιος είναι ο σεβασμός στον τουρίστα που επικαλούνται αυτοί οι κύριοι μονίμως;
είναι σωστό να είναι κλειστές αίθουσες στο μουσείο Δελφών λόγω έλλειψης φυλάκων; είναι σωστό τα μουσεία να κλείνουν στις 1.30 το μεσημέρι την Κυριακή όταν την ίδια στιγμή στο εξωτερικό τις μέρες που είναι αργίες και ελεύθερες για τον πολύ κόσμο τα μουσεία έχουν ημερήσιο και διευρυμένο ωράριο!!
ποιος είναι τελικά αυτός που έχει κάνει οικόπεδό του τον πολιτισμό αυτής της χώρας σκεφτείτε λίγο!!
στη Λακωνία η Σπάρτη έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια της παλιάς κάθε οικόπεδο που ανασκάφεται επεμβαίνει η αρχαιολογική εταιρία μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση για 120 οικόπεδα!!
η τοπική εφορία αρχαιοτήτων έχει δώσει χρονικό πλάνο στην τελευταία αίτηση ανασκαφής το 20018!! απο κει και πέρα σταμάτησε να δίνει ημερομηνίες.
Αυτά λόγω έλλειψης προσωπικού...
έλα εσύ τώρα στη θέση του οικοπεδούχου που έχει δώσει τα λεφτουδάκια του για να χτίσει και έρχεται το κωλουπουργείο και του λέει οτι αυτό που έχει στο μυαλό του να το ξεχάσει, τους το σπας το μαγαζί;;;;!!!!!!
στη μονιμοποίηση τώρα εγώ δεν είμαι καθόλου υπέρ του δημοσίου αν και συμβασιούχος θεωρώ ότι έχει δίκαιο ο κόσμος που τους κράζει τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί πραγματικά οι περισσότεροι (αυτή τη στιγμή)είναι προνομιούχοι.
πριν από μία δεκαετία ήταν χάλια να πας οδοκαθαριστής.... τώρα.....είναι souper!!!έτσι γιατί τα ξεχνάμε!!!
λοιπόν εγώ όπως και άλλοι συνάδελφοι δεν θα είχαμε πρόβλημα να δουλέψουμε σε ιδιωτικές εταιρίες που θα αναλάβουν έργα συντήρησης αναστήλωσης & ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μουσείων..
εεε λοιπόν άμα μου βρείτε εσείς στην Ελλάδα πάνω από 4 εταιρίες ιδιωτικές που να αναλαμβάνουν έργα παρόμοια και να έχουν προσωπικό πάνω από 10 άτομα εγώ θα αλλάξω πίστη χώρα κτλ.
που είναι το νομοθετικό πλαίσιο για να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας πουντο;;;;
που είναι οι διαφανείς διαδικασίες και διαγωνισμοί ανάθεσης των έργων;;
μη γελιόμαστε είναι και αυτό άλλο ένα οικοπεδάκι του κράτους που το διαχειρίζεται με πελατειακές σχέσεις.
πείτε μου λοιπόν, τώρα που εγώ θα απολυθώ, με το καλό έχοντας προϋπηρεσία στη συντήρηση ψηφιδωτού 4 έτη τι θα πάω να κάνω..
το σερβιτόρο, το κούριερ;;
γιατί σπούδαζα τόσα χρόνια;;
είναι κακό να θέλω να δουλέψω στο αντικείμενο μου όταν υπάρχει πραγματικά!! ανάγκη;;
ποίος θα έρθει στη θέση μου να διαχειριστεί και να συντηρήσει τα ψηφιδωτά ένας που ξεκινάει τώρα;; πάλι από την αρχή;;
ποια είναι η λογική σε όλο αυτό;;
με αυτό τον τρόπο χάνεται και η αλληλουχία της εμπειρίας ποιος θα τον εκπαιδεύσει τον καινούριο αν όχι εγώ ή κάποιος άλλος παλαιότερος;;
ας είχαν φροντίσει να αναπτύξουν τον ιδιωτικό τομέα, είναι άνθρωποι στο ΥΠΠΟ με προυπηρεσία σε συμβάσεις 10 και 15 χρόνια προσωπικό ειδικευμένο αρχαιολόγοι συντηρητές μάρμαροτεχνίτες, οι οποίοι βλέπουν ολοι τώρα την πόρτα εξόδου για πάντα γιατί έχει θεσπιστεί και το 24μηνο.
σύμφωνα με ένα νόμο που περάσανε δεν μπορείς να εργαστείς πάνω απο 24 μήνες στον ίδιο φορέα που για εμας είναι το ΥΠΠΟ!!
τί να κάνει τώρα δηλαδή ο αρχαιολόγος μέ μάστερ;;(τι στιγμή που επαναλαμβάνω ότι δέν υπάρχει ιδιωτικός τομέας οργανωμένος), τον πιτσαδόρο;;
έλεοςςςς!!!!!

gerasimos είπε...

keas η κρατική ολιγωρία που επισημαίνετε στην αρχή του σχολίου δεν δικαιολογεί ακραίες ενέργειες. Δικαιολογεί αγανάκτηση, που μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, χωρίς 'παράπλευρες απώλειες' σε τουρίστες και πολίτες που θέλουν να ανέβουν στην Ακρόπολη. Στο υπόλοιπο σχόλιο τέθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα για τα οποία θα άξιζε να γίνει μια πιο οργανωμένη και στοχευμένη συζήτηση, ξεκινώντας από την αποσυνδεδεμένη από την αγορά εργασίας τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για την επίλυσή τους απαιτούνται πολιτικές λύσεις και βεβαίως πολιτική βούληση, που δυστυχώς δεν μας περισσεύει στην Ελλάδα. Αλλά και μια κουλτούρα δια βίου εκπαίδευσης, που επίσης δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Στη χώρα μας κυριαρχεί η πεποίθηση 'αυτό σπούδασα αυτό θα κάνω στην υπόλοιπη ζωή μου'. Δεν υπάρχει δηλαδή ευελιξία στους ίδιους τους πολίτες-πτυχιούχους (για να μην τα ρίχνουμε όλα στο κράτος). Δεν διανοείται κανείς, αν δεν του 'βγει' η πρώτη του επιλογή σπουδών, να στραφεί κάπου αλλού - και δεν εννοώ να γίνει πιτσαδόρος, εννοώ άλλου είδους σπουδές. Ούτε διανοείται να σκεφτεί δημιουργικά, να στραφεί προς καινούργια επαγγέλματα, να ετεροαπασχοληθεί δημιουργικά. Με συνέπεια να έχουμε γεμίσει άνεργους πτυχιούχους...

Odysseas είπε...

Πρόταση προς τον keas:
Μία καλή ιδέα θα ήταν η Ακρόπολη να μένει ανοιχτή και να μοιράζετε μαζί με το εισιτήριο και μία σελίδα με σύντομη περιγραφή του προβλήματος στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και γιαπωνέζικα, παρακαλώντας τους επισκέπτες να στείλουνε ένα γράμμα/email στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Μπορεί να ακούγεται πολύ ήπιο και να νομίζετε πως δε θα ιδρώσει το αυτί κανενός, αλλά είμαι σίγουρος πως η ανταπόκριση των τουριστών θα ήταν πολύ μεγάλη, ακριβώς επειδή παρόμοιου τύπου διαμρτυρίες γίνονται και στις χώρες τους (το έχω δει να συμβαίνει).

Όσο για την ουσία του προβλήματος συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Δυστυχώς οι νόμοι του ελληνικού κράτους σχεδιάζονται με ορίζοντα εβδομάδας (ποιος ξέρει τι σκεφτόταν το σαΐνι που σκέφτηκε το 24μηνο).

keas είπε...

gerasime
αυτή η χώρα δεν παράγει τίποτα βαριά βιομηχανία δεν έχουμε γεωργία δεν έχουμε, η ναυτιλία που πιο παλιά ήταν σε καλή πορεία τώρα έχει πάρει την κάτω βόλτα από πού έχει έσοδα αυτό το κράτος;
οι ίδιοι ονομάζουν τον τουρισμό και τον πολιτισμό ως τη βαριά βιομηχανία αυτού του τόπου
ξέρετε πόσο αναλογεί στο ΥΠΠΟ από τον ετήσιο προϋπολογισμό; το 0,27!
με τι να κινηθεί ο πολιτισμός; προτείνω να δώσουμε τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στους Γερμανούς τους Αμερικάνους τους αγγλους να τα διαχειριστούν αυτοί να μας βάλουν αυτοί εισιτήρια να τα εκμεταλλεύονται αυτοί για να γλιτώσει και το ελληνικό κράτος επιτέλους από αυτό το βάρος του πολιτισμού!!
αμάν πια δε μπορούσαμε να έχουμε σε αυτό τον τόπο την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά;
από την άλλη επαναλαμβάνω ότι οι ανάγκες του συγκεκριμένου τομέα σε όλη την Ελλάδα είναι τεράστιες είναι ένας τομέας που με σωστή διαχείριση σε συνδυασμό με τον τουρισμό μπορεί με άνεση να λύσει τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας
έχουμε έναν από τους ωραιότερους προορισμούς παγκοσμίως και με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά είναι τόσο δύσκολο επιτέλους να κάτσουν αυτοί που μας κυβερνούν κάποια στιγμή σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν σοβαρά, να υπάρξει ένας σχεδιασμός ένα πλάνο το πως μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα καθαρά τουριστικό προορισμό που θα στηρίζεται στην πολιτιστική του κληρονομιά;
θέλει τοσο πολύ μυαλό;
Η Ελλάδα από τη φύση της είναι το "μπαλκόνι" στο πιο ακριβό "ρετιρέ" του Πλανήτη, που είναι η Ευρώπη. Η αξία της, ως κεφάλαιο για τουριστική ανάπτυξη, είναι δεδομένη και δεν είναι τεχνητή. Δεν είναι δημιούργημα των γνωστών tour operator. Δεν είναι μια επιλογή ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, ώστε να βρίσκεται υπό καθεστώς εκβιασμού, όπως για παράδειγμα μπορεί να συμβαίνει με τα χιλιάδες νησιά του Ειρηνικού, τα οποία "λάμπουν" και "σβήνουν" ανάλογα με τα συμφέροντα και τις διαθέσεις των εμπόρων του τουρισμού. Η Ελλάδα βρίσκεται μια "ανάσα" από τις πλουσιότερες αγορές του Πλανήτη. Αν η ομορφιά της είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημά της έναντι των ανταγωνιστών της, τότε η απόστασή της από το κέντρο της Ευρώπης είναι το συντριπτικό της πλεονέκτημα.
το θέμα δεν είναι λοιπόν να γίνουν οι εργαζόμενοι του πολιτισμού πιο ανοιχτοί και ευέλικτοι στις επιλογές εργασίας αφού αποδεικνύεται έμπρακτα ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι αναγκαίοι για το συγκεκριμένο τομέα.
κοινώς δουλειά υπάρχει μνημεία υπάρχουν εάν δεν θέλουν να τα αναδείξουν ας τα ξαναθάψουν, αν δεν θέλουν να τα θάψουν ας δώσουν όπως είπα και πιο πριν την εκμετάλλευση σε ιδιώτες, ας κάνουν κάτι τέλος πάντων!!!
δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να διαχειριστείς σωστά την πολιτιστική σου κληρονομιά ώστε να σου αποφέρει κεφάλαια!
οι ξένοι πέντε πέτρες πεταμένες έχουν πουθενά και το παρουσιάζουν με τέτοιο τρόπο που νομίζεις οτι είναι το όγδοο θαύμα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν οι εκάστοτε υπεύθυνοι το κέρδος που θα έχει η Ελλάδα εάν ασχοληθούν σοβαρά με τον πολιτισμό

gerasimos είπε...

keas δε θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει με όσα είπες. Αλλά με όλα αυτά ως δεδομένα εμείς ως πολίτες τι κάνουμε; Κλείνουμε την Ακρόπολη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και τη μονιμοποίησή μας;

keas είπε...

Γεράσιμε δυστυχώς είχαμε κάνει πιο πριν τα πάντα είχαμε κλείσει το ΥΠΠΟ.. είχαμε κλείσει το εθνικό αρχαιολογικό.. έχουμε κάνει μέσα στα δύο χρόνια που έχουν περάσει αρκετές διαμαρτυρίες πορείες κτλ το τελευταίο διάστημα που τα πράγματα οξύνθηκαν οι συμβασιούχοι στις περιφέρειες είχαν κλείσει τις τοπικές εφορείες αρχαιοτήτων καθώς και τα τοπικά αρχαιολογικά μουσεία τους..
Άκουσες εσύ τίποτα από κανένα ΜΜΕ;
Άκουσες να βγει κανένας από τους προηγούμενους υπουργούς να δηλώσει τίποτα;
να σου πω εγώ τι καταφέραμε με όλα τα προηγούμενα....
μόνο υποσχέσεις, από πράξεις μηδέν, άρα δεν μπορείς και να πεις ότι δεν προσπαθήσαμε και με διαφορετικούς τρόπους επίσης μιλάμε για κινητοποιήσεις δύο ετών..
φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ούτε εμένα του ίδιου μου αρέσει να έρχεται ο Γιαπωνέζος και με το φυλλαδιάκι στα χέρια παίρνοντας απολογητικό ύφος να του εξηγώ τι συμβαίνει, και ακόμα χειρότερο είναι η έκφραση που εισπράττεις όταν το ακούνε αλλά δυστυχώς πιστεύω ότι ήταν η μόνη λύση τουλάχιστον για να πιέσουμε την κυβέρνηση να πάρει μία θέση.
μην ξεχνάς επίσης ότι μας δέχτηκε μετά από τρεις μέρες κλεισίματος της ακρόπολης αυτό δε δείχνει από τη φύση του ως κίνηση μεγάλη διάθεση να συζητήσει τα προβλήματα.
τέλος πάντων έγινε και αυτό έβγαλε και μια τροπολογία που δεν καταργεί το περιβόητο 24μηνο, από αύριο πάλι κινητοποιήσεις θα έχει το ενδεχόμενο να κλείσει πάλι η ακρόπολη είναι μεγάλο.
εγώ μετά την πρώτη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό και αφού έχουν γίνει τα πρώτα βήματα μιας λύσης, (καλής ή κακής) θεωρώ ότι θα μπορούσαμε πλέον να διαδηλώσουμε διαφορετικά έξω από την ακρόπολη.
πχ στήνοντας μια γιορτή με μουσική με κεράσματα στους τουρίστες που θα παίρνουν, με συμβολικές εκδηλώσεις κλπ. το οποίο και πρότεινα, αλλά είμαι ένας και είναι πολλοί.
επίσης τους τόνισα ότι μπορούμε να επανέλθουμε στον αποκλεισμό της ακρόπολης ξανά, αλλά μόνο σαν έσχατο μέσο.
άστα Γερασιμε άμα κολλήσει το μυαλό τους....

gerasimos είπε...

keas δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά η σημερινή δήλωση Σαμαρά, παρότι κάπως δικαιολογημένη βάσει όσων μου είπες, μου φαίνεται ότι ρίχνει αναίτια λάδι στη φωτιά: «Μια μικρή μειοψηφία συμβασιούχων - παραβλέποντας ότι η τροπολογία που κατέθεσα έλυσε όλα τα αιτήματά τους - συνεχίζει να προκαλεί απειλώντας με νέες καταλήψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο ΥΠΠΟ, ακόμη και στην Ακρόπολη. Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Και τους προειδοποιούμε ότι η κυβέρνηση δε θα ανεχθεί το διασυρμό των εθνικών μας μνημείων, στο βωμό νέων απαιτήσεων που οι ίδιοι γνωρίζουν ότι είναι παράλογες»...

maximus είπε...

Eξαιρετικό το copy-paste!
Ίσως ταίριαζει και ο τίτλος:
"The..failure of the Greek Dream.."

Καλησπέρα

gerasimos είπε...

Xαρά στο κουράγιο σου να σχολιάσεις μετά από τόσα παλιά (και ενίοτε μακροσκελή) σχόλια! Δυστυχώς το Greek Dream ποτέ δεν πεθαίνει...

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ...

http://anisixos.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html

Αξιζει να το δεις και οχι να το ζεις...

vassper είπε...

φίλε Γεράσιμε
συμφωνώ και επαυξάνω στην άποψή σου. Το Greek dream είναι ένα αντιδημιουργικό όνειρο, που ευνοεί τις πελατειακές σχέσεις και την διαφθορά και κυρίως χωρίς κοινωνική προοπτική. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να βλέπουμε το κράτος σαν εργοδότη ή πελάτη και να στηριχθούμε ο καθε ένας στις δυνάμεις του. Μόνο ετσι δημιουργεις. Και φυσικά, φίλε Kea, η Ελλάδα δεν έχει βιομηχανία αλλά στις χώρες που έχει, οι πολίτες την δημιούργησαν, όχι τα κράτη. Η Δανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, ούτε αποικιακές δυνάμεις ήταν, ούτε πλουτοπαραγωγικές πηγές είχαν περισσότερες απο την Ελλάδα. Αντίθετα. Χιονισμένοι βαλτότοποι ήτανε. Απλά, είχαν και έχουν ανθρώπους με άλλη νοοτροπία.

gerasimos είπε...

anisixos ανησυχητικό το ποστ σου αλλά με την καλή έννοια...:-)

vassper πολύ ωραία τα είπες. Τα κοιτάμε όλα όταν επιχειρηματολογούμε εκτός από τη νοοτροπία μας, παρότι πολλές φορές αυτή κυρίως φταίει για όσα στραβά μας ταλαιπωρούν...