10 Σεπ 2009

Οι νέοι υποψήφιοι: Δάφνη Μπόκοτα

Σε αντίθεση με τις δυο προηγούμενες υποψηφιότητες που τελικά δε μας προέκυψαν - μάλλον ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν εξελιχθεί σε φανατικούς του blog και οι απόψεις μου για τους παρά λίγο υποψήφιούς τους άλλαξαν τη ροή των πραγμάτων - η αποψινή μας υποψήφια κατεβαίνει και επισήμως, μετά τη σημερινή ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Πειραιώς. Για ποια πρόκειται; Μα για τη δημοσιογράφο, συγγραφέα και άνθρωπο του πολιτισμού Δάφνη Μπόκοτα. Η κυρία Μπόκοτα ξεκίνησε την πορεία της ως τραγουδίστρια, με δυο δίσκους στη δεκαετία του ’80. Εν συνεχεία προσελήφθη στην ΕΡΤ ως εκφωνήτρια και σύντομα ανέλαβε την παρουσίαση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, τον οποίο και συνέχισε να παρουσιάζει για δεκαοκτώ συναπτά έτη. Καρπός της πολύχρονης αυτής ενασχόλησής της με το κορυφαίο και πιο αγαπητό χοροτραγουδιστικό υπερθέαμα της σύγχρονης Ελλάδας, το βιβλίο ‘18 Χρόνια Eurovision’ (στη φωτογραφία) που κυκλοφόρησε πρόσφατα, για όσους ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στις αναμνήσεις της από το διαγωνισμό. Πριν λίγα χρόνια, τεκμηριώνοντας τη μεγάλη αγάπη της για το ποιοτικό τραγούδι, συμμετείχε και ως κριτής στο talent show ‘Fame Story’, ενώ κατά καιρούς έχει παρουσιάσει διαφόρων ειδών εκπομπές, κυρίως στην κρατική τηλεόραση, της οποίας διετέλεσε και διευθύντρια διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων. Δεν ξέρω αν η υποψηφιότητά της αντιπροσωπεύει την πρόθεση του κυρίου Παπανδρέου να παρουσιάσει νέα πρόσωπα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή αν στοχεύει να αποδείξει πόσο μεγάλη προτεραιότητα δίνει το κίνημα στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Αν ισχύει το πρώτο, τότε πραγματικά η κυρία Μπόκοτα αποτελεί νέο πρόσωπο για όσους - τους λίγους και εκλεκτούς - δεν έχουν παρακολουθήσει ποτέ τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Αν ισχύει το δεύτερο, η κυρία Μπόκοτα, ως ιστορική πλέον μορφή στην ιστορία των παρουσιαστών του εν λόγω διαγωνισμού, οπωσδήποτε αποτελεί σημαίνουσα φυσιογνωμία για όσους - μάλλον περισσότεροι από τους προηγούμενους - θεωρούν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό πολιτιστικό θεσμό. Όπως και να έχει, της εύχομαι καλή επιτυχία. Αν μη τι άλλο, με την εκλογή της θα έχει κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα στο χώρο του θεάματος.

5 σχόλια:

Vassilis είπε...

δεν εστερνίζομαι το "una fatsa una ratsa", αλλά μήπως ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί εστερνίζονται (ατυχώς) ιδέες αλά ... Μπερλουσκόνι για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων τους;

Locus Publicus είπε...

Δεν την γνωρίζω την κυρία, η Βάνα έχασε, ο Ψινάκης δεν ...επώασε νωρίς. Μαντεύω όμως την επόμενη ανάρτηση...

Odysseas είπε...

Ελπίζω να μην πειράζει που δε γνωρίζω την κυρία... 2-3 φορές έχω παρακολουθήσει Eurovision και ήταν όλες στο εξωτερικό (με ελληνική παρέα βεβαίως-βεβαίως!).

maximus είπε...

Για την κα Τσιντικίδου... δεν θα μας πείτε;

gerasimos είπε...

Βασίλη μπα, ακόμα δεν τον έχουν φτάσει ως προς αυτό.

Λόκους και Οδυσσέα χαίρομαι που στους επισκέπτες του μπλογκ περιλαμβάνονται οι 'λίγοι και εκλεκτοί' του ποστ... ;-)

Μάξιμους α δεν ξέρω, τελευταία ομολογώ δεν πολυασχολήθηκα...