1 Νοε 2009

Τολμήστε κύριε Παπακωνσταντίνου!

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα ο τριπλός στόχος του υπουργείου Οικονομικών πριν την κατάθεση του φετινού προϋπολογισμού είναι η μείωση των δαπανών, η αύξηση των δημοσίων εσόδων και η στήριξη των ασθενέστερων. Θα ήθελα να δώσω έμφαση στον δεύτερο στόχο, βοηθώντας τον κύριο Παπακωνσταντίνου να δει, ως υπουργός Οικονομικών μιας φρεσκοεκλεγμένης και πολλά υποσχόμενης κεντροαριστερής κυβέρνησης, αυτό που προηγούμενοι υπουργοί Οικονομικών παλαιότερων κυβερνήσεων αδυνατούσαν ή αρνούνταν να δουν. Η αύξηση των δημοσίων εσόδων μπορεί να επιτευχθεί με τον απλούστερο και καλύτερο δυνατό τρόπο φορολογώντας τον μεγαλύτερο και μακροβιότερο φοροφυγάδα αυτής της χώρας. Αν το κάνει, εκατοντάδες εκατομμύρια ανείσπρακτων ευρώ θα εισέλθουν στα κρατικά ταμεία, δίνοντας το φιλί της ζωής στην καταρρακωμένη ελληνική οικονομία. Ποιος είναι αυτός ο φοροφυγάδας; Μα... ποιος άλλος από την Εκκλησία. Mια Εκκλησία που διακηρύσσει ότι βρίσκεται κοντά στον 'απλό λαό', ενώ ταυτόχρονα αρνείται να πληρώσει φράγκο σε φόρους για την ανυπολόγιστη περιουσία της, όπως κάνει ο κακόμοιρος ο 'απλός λαός' που κατά τα άλλα η Εκκλησία αυτή αγαπά και στηρίζει. Όπως μας θυμίζει η blogger 50ft queenie που το… έψαξε το πράγμα, στο συγκεκριμένο ζήτημα (της φορολόγησης της Εκκλησίας) ακολουθούνται πιστά και απαρέγκλιτα οι εξής Δέκα Εντολές:

1. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας
2. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους για Κληροδοτήματα
3. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Δωρεάς
4. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Μεταβίβασης
5. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Εισοδήματος
6. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει νόμιμο και υποχρεωτικό Ε9
7. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει το νόμιμο και υποχρεωτικό Κτηματολόγιο
8. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει το συνολικό ποσό των εισφορών για το ταμείο των εργαζομένων της (κληρικών)
9. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων της (κληρικών)
10. Και κηδεύει Δημοσία Δαπάνη τους Αρχιεπισκόπους της.


Βέβαια, για να κατορθωθεί το μέχρι σήμερα ακατόρθωτο, για να παραβιαστούν δηλαδή αυτές οι αυστηρά τηρούμενες Δέκα Εντολές, θα πρέπει να γίνει – επιτέλους! – σαφής διαχωρισμός μεταξύ Eκκλησίας και Κράτους, όπως έχει ήδη γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από δεκαετίες (στη Γαλλία, επί παραδείγματι, στην περίπτωση της οποίας μιλάμε και για την πανίσχυρη Καθολική Εκκλησία, υπάρχει
ήδη από το... 1905). Θα πρέπει δηλαδή ο κύριος Παπακωνσταντίνου να γίνει αυτός που θα χωρίσει αυτά τα κακομαθημένα σιαμαία που λέγονται Kράτος και Eκκλησία, αφήνοντας το καθένα να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Κάνοντάς το, θα έχει πετύχει μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: ΚΑΙ θα έχει καταφέρει να αυξήσει ραγδαία τα δημόσια έσοδα, εξυγιαίνοντας την ελληνική οικονομία ΚΑΙ θα έχει απαλλάξει το ελληνικό Κράτος από ένα παρασιτικό σιαμαίο αδερφάκι που μέχρι σήμερα ζούσε σε βάρος του, απομυζώντας τα ζωτικά του όργανα. Θα το τολμήσει; Νομίζω ότι ήρθε η ώρα, περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν, να γίνει αυτό το μεγάλο βήμα.


ΥΓ: Όσοι έχετε όρεξη μπορείτε να δείτε κι αυτή την ενδιαφέρουσα σχετική εκπομπή του ΤVXS, μια εκπομπή από αυτές που δεν προβλέπεται να δούμε ποτέ στην 'κανονική' τηλεόραση, η οποία αποτελεί δυστυχώς περισσότερο μέρος του προβλήματος των αξεχώριστων αυτών σιαμαίων παρά της λύσης του.

8 σχόλια:

miss little sunshine είπε...

Γιατι σβησατε το ποστ περι Μουζουρακη; Εχουμε ελευθερια λογου και ο,τι και να λεει δεν εχει κανενα δικαιωμα κανενας ψυχανωμαλος να ριχνει σπρευ και να εξαπολυει δριμυες απειλες εναντιον κανενος. Ημουν παρουσα και εφριξα με την ψυχασθενεια των ατομων! Εφριξα επισης απο την απαιτηση των μπατσων να τους ζητησει ο Μουζουρακης συγνωμη! Ε ρε που ζουμε!

gerasimos είπε...

Δεν το έσβησα, το αποθήκευσα γιατί με το που ανέβηκε το καινούργιο ποστ παρουσίασε τεχνικά προβλήματα, όπως και άλλες αναρτήσεις μου που περιελάμβαναν βίντεο στο παρελθόν (δεν ξέρω γιατί αλλά δεν έβλεπα ούτε τα σχόλια ούτε το βίντεο). Πάντως αυτό που έλεγα στο ποστ (θα ξανανέβει με λινκ στο βίντεο για αποφυγή των προβλημάτων αυτών που προκάλεσε η ανάρτηση του βίντεο) ήταν ότι απλώς μου φάνηκε πολύ φτηνό το να χρησιμοποιεί κανείς την ελευθερία λόγου ως δικαίωμα οπορτουνιστικά, για να γίνει γνωστός, όπως νομίζω ότι έκανε ο Μουζουράκης. Τίποτα περισσότερο. ;-)

miss little sunshine είπε...

Eπειδή τον γνωρίζω προσωπικά καλά (εως πολύ καλά) σε διαβεβαιώ πως μάλλον από την αφέλεια του το έκανε, παρά για λόγους σκοπιμότητας:)

gerasimos είπε...

Όπως και να 'χει, τα λέμε σε λάθος ποστ. ;-)

abravanel είπε...

FYI τόσο οι Ι.Κ. όσο και η Ελληνική Εκκλησία είναι ΝΠΔΔ - οι κοινότητες όμως δεν μοιράζονται αυτά τα προνόμια, απλώς το διευκρινίζω.

Vassilis είπε...

θα ευχηθώ και θα προτρέψω τον κο Παπακωνσταντίνου με τους γνωστούς στίχους του Α.Κάλβου :"θέλει αρετή και τόλμη η ..."
Πραγματικά χρειάζονται και τα δύο.

αθεόφοβος είπε...

Θεωρητικά θα συμφωνούσα με τον χωρισμό κράτους -εκκλησίας.
Έχω μια μικρή επιφύλαξη μόνο στο ότι μια ανεξάρτητη και ανεξέλεκτη εκκλησία θα μπορεί να επιρρεάζει όλο εκείνο το υποαναπτυκτο και συντηρητικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που δεν έιναι μικρό σε αριθμό και να καθορίζει έτσι πολιτικές εξελίξεις σην χώρα.

gerasimos είπε...

abravanel δεν πολυκατάλαβα ομολογώ... :-)

Βασίλη από τόλμη οι πολιτικοί μας...

Αθεόφοβε πάντως ανεξέλεγκτη (φορολογικά) είναι ήδη....