11 Νοε 2009

Θα ήθελα...

Υπάρχουν στη ζωή μου κάποια πράγματα που δεν έχω κάνει και το έχω καημό κάποια στιγμή, πριν αρχίσουν οι κλειδώσεις να σκουριάζουν και τα χρόνια να με καρφώνουν στον καναπέ μπροστά σε μια τηλεόραση, να κάνω. Θα ήθελα να μάθω ιστιοπλοΐα, μια και μου αρέσει πολύ η θάλασσα (είμαι σταθερά το τελευταίο κεφάλι μέσα στο νερό όπου τύχει να κολυμπάω τα καλοκαίρια), κάτι που πλέον δε βρίσκεται και τόσο μακριά ως όνειρο (ένας Ιστιοπλοϊκός Όμιλος πέφτει λίγες στάσεις με το τραμ πιο πέρα από εκεί που ζω). Θα ήθελα επίσης να επισκεφτώ τη Νέα Υόρκη, τα υπόγεια jazz clubs της, το Greenwich Village της, το Central Park, τις γειτονιές της, το ΜΕΤ. Βεβαίως μετά από ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν δύσκολο να επιστρέψω (οικειοθελώς τουλάχιστον!) στην Αθήνα και στην Ελλάδα, αλλά αυτό θα ήταν εν πάση περιπτώσει ένα προβληματάκι που θα μπορούσα να αντιμετωπίσω. Έχω κι άλλα, πολλά ταξίδια κατά νου που ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να κάνω, μια και διαφωνώ με τη ρήση του Καρτέσιου ότι τα ταξίδια διευρύνουν το νου αλλά δεν τον βαθαίνουν. Πιστεύω ότι η επαφή, ο συγχρωτισμός μας με άλλες κουλτούρες και τους ανθρώπους τους ΚΑΙ διευρύνει ΚΑΙ βαθαίνει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και βλέπουμε τα πράγματα, αν διαθέτουμε τις κατάλληλες προσλαμβάνουσες. Θα ήθελα ακόμη να βγάλω ένα δεύτερο (και τρίτο και τέταρτο) βιβλίο, για να μη μείνω ο συγγραφέας του ενός βιβλίου. Η αλήθεια είναι βεβαίως ότι το δεύτερο βιβλίο έχει σχεδόν ετοιμαστεί, απλώς βαριέμαι να ασχοληθώ. (Θα ήθελα λοιπόν να ήμουν και λιγότερο τεμπέλης.) Θα ήθελα να μεγαλώσει η οικογένειά μου, να βλέπω διάφορα πιτσιρίκια να τρέχουν γύρω μου τραβώντας με και ζητώντας μου πράγματα, μη αφήνοντάς με να πραγματοποιήσω κανένα από τα τρία προηγούμενα ‘θέλω’ μου. Και αν, μέσα σε όλον αυτόν τον οικογενειακό χαμό, κατάφερνα να δω και να κάνω πράξη έστω και στο ελάχιστο αυτά τα προηγούμενα όνειρα, θα ήμουν, νομίζω, ευτυχής. :-)

7 σχόλια:

maximus είπε...

Για τα πολλά πιτσιρίκια δεν ξέρω, κατά την γνώμη μου ένα είναι υπεραρκετό!! Αυτά όμως είναι τα δικά σας όνειρα, οπότε.. αας ευχόμαστε να τα πραγματοποιήσετε κύριε Γ.Χ. αν και με τις πολλές ευχές δεν καταφέρνουμε τίποτα, αποφάσεις χρειάζονται..

Locus Publicus είπε...

Ολα όσα αναφέρεις γίνονται φίλε Γεράσιμε. Εχεις σπουδάσει κάτι που είναι γεμάτο θέματα - Κοινωνιολογία. Γράφεις καλά, φτιάξε βιβλία, αρθρογράφησε σε περιοδικά, φτιάξε σεμινάρια του είδους. Αν πολεμάς την τεμπελιά και την αναβλητικότητα, δεν είσαι ο μόνος. Μονάχα που θα πρέπει όλα να τα σχεδιάσεις με χρονοδιαγράμματα και να τηρήσεις τους όρους τους. Είναι σίγουρα πιο δύσκολο απ' οτι ακούγεται. Ο καναπές καραδοκεί!!

ΞΕΝΗ είπε...

Αγαπητέ Γεράσιμε, όπως διάβασα κάπου (μη λέω και ψέματα ότι είναι δικό μου) η γνήσια ευτυχία είναι να αναγνωρίσουμε και να είμαστε καλά με αυτά που ήδη έχουμε. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις γράψει έστω και ένα βιβλίο όταν υπάρχουν τόσοι που γράφουν και κανείς δεν τους τα εκδίδει; Ή να έχεις κάποιον που να αγαπάς και να σε αγαπάει όταν παντού θερίζει η μοναξιά; Συνήθως όταν δεν ήμαστε ευχαριστημένοι με τα όσα ήδη έχουμε (και συνήθως αυτά είναι πολλά. Αυτό φαίνεται μόλις τα χάσουμε)όσα και να έχουμε πάλι δεν θα ήμαστε ευχαριστημένοι. Το να θελήσουμε και άλλα δεν είναι κακό αρκεί να μας αναγνωρίσουμε τα όσα έχουμε ήδη κάνει.

celsius33 είπε...

διαβάζοντας σε μου δίνεις την αίσθηση ότι ήδη έχεις κανει αρκετά, για τα υπόλοιπα εύχομαι καλή τύχη και καθαρό μυαλό, φιλικά

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Εσύ έχεις γράψει το βιβλίο; Αν ναι τότε τοα αγόρασα αμέσως.

gerasimos είπε...

Πολύ τα ευχαριστήθηκα τα σχόλιά σας... λοιπόν έχουμε και λέμε:

Maximus γέλασα με τα αρχικά μου που βλέπω στο σχόλιο. Να πω ότι αυτό το μπλογκ ποτέ δεν ήταν ανώνυμο, απλώς το επίθετο δε χωρούσε δίπλα στο avatar. ;-) Α, και οι ευχές κάθε είδους πάντα ευπρόσδεκτες!

Locus Publicus ευχαριστώ καλέ μου φίλε για τις συμβουλές. Mακάρι να έπιαναν και τόπο - και μόνο που τις βλέπω... κουράζομαι ο αναβλητικός!

Ξένη μου αν και νέα κοπέλα σε βρίσκω σοφή. Το απόλαυσα το σχόλιό σου... :-)

celsius33 σχετικό αυτό, ο καθένας κρίνει με τα δικά του μέτρα και σταθμά αν έχει κάνει 'αρκετά' ή εν πάση περιπτώσει αρκετά απ' όσα θα ήθελε. Προσωπικά, παράπονο δεν έχω. :-)

ΙωάννηΚ ναι και έχουν μείνει μερικά απούλητα (εξού και το σχετικό link :-P).

Odysseas είπε...

Γεράσιμε,
σου εύχομαι να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα. Έχοντας πραγματοποιήσει δύο από αυτά που ανέφερες (ιστιοπλοΐα και New York), σου λέω μόνο πως αξίζει τον κόπο το ξεβόλεμα! :-)