11 Απρ 2010
Απρίλη ψεύτη
Τέλειωσαν τα ψέματα. Αυτός ο Απρίλης θα κρίνει αν τελικά θα σωθούμε και πώς θα σωθούμε από την πτώχευση, μόνοι μας ή με τη βοήθεια του ΔΝΤ, της ΕΕ ή όποιου άλλου ‘σωτήρα’. Αλλά κανείς δεν αγωνιά πραγματικά, διότι ως ιστορικός λαός απογόνων ένδοξων προγόνων, κάπως θα σωθούμε για μια ακόμη φορά από την αυτοκαταστροφική μας μανία. Έστω και με προσφυγή στο ΔΝΤ. Οπότε, πάμε παρακάτω. Αναγνωρίστηκαν λέει τα πτυχία των αποφοίτων κολεγίων, που έχουν πλέον και αυτοί πρόσβαση στο ελληνικό όνειρο: τον διορισμό στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ. Γεννάται με την ιστορική αυτή απόφαση μια καινούργια, ολοκαίνουργια γενιά δημοσίων υπαλλήλων-κολλεγιοπαίδων, που αναμφίβολα θα δώσει νέα ζωή στο εθνικό μας νεκροταφείο ονείρων, το δημόσιο. Φτάνει να μη βαρέσει κανόνι ο εργοδότης τους, το ελληνικό κράτος. Λίγο παραδίπλα από την Ελλάδα και το εθνικό της όνειρο της δημοσιοϋπαλληλικής ραστώνης, στην Τουρκία, ένας ‘πεφωτισμένος’ Τούρκος αξιωματούχος πρότεινε να μειώσουμε, Ελλάδα και Τουρκία, τις εξοπλιστικές μας δαπάνες. Ξεχνά ή δεν γνωρίζει όμως ότι οι δικοί μας τουλάχιστον δανειστές κάπου πρέπει να πουλάνε τα οπλικά τους συστήματα, έστω και αν οι αγοραστές αποδεικνυόμαστε κακοπληρωτές. Πρωταπριλιάτικη λοιπόν η πρόταση του γείτονα, αλλά έχει τη χάρη της παρ’ όλα αυτά. Τέλειωσαν τα ψέματα και για τους εκδρομείς του φετινού Απρίλη. Τα Τέμπη ξανακλείνουν μέχρι νεωτέρας κινητής ή ακίνητης εορτής. Πρωταπριλιάτικο ήταν το άνοιγμα της οιονεί εθνικής οδού, πρωταπριλιάτικη η ίδια η εθνική της μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση. Τέρμα τα ψέματα και με τους ανά την Ελλάδα δήμους, που με τον ‘Καλλικράτη’ συνενώνονται σε μεγαλύτερους. Στον πολύ λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου θα πρέπει οι υποψήφιοι να σπεύσουν να αναβαθμίσουν τον κύκλο στρατηγικών γνωριμιών τους, ώστε όταν έρθει η ώρα της κάλπης να μπορέσουν να θέσουν υποψηφιότητες για ακόμα μεγαλύτερες μπίζνες. Τελικά, αυτός ο Απρίλης αποδείχθηκε αληθινότερος από ποτέ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
5 σχόλια:
Καλησπέρα, Γεράσιμε. Θα συμφωνήσω με τη γνώμη σου 100%. Θα μου επιτρέψεις μόνο ένα σχόλιο σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΚΕΣ; Αν και υποστηρίκτρια της δημόσιας παιδείας, είμαι αρκετά ρεαλίστρια και δεν μπορώ να πω πως η αναγνώριση αυτή δεν ήταν αναμενόμενη-θα τη χαρακτήριζα μάλλον φυσιολογική μετά από δεκαετίες λειτουργίας των Κολλεγίων. Καλό ή κακό, νομίζω πως δε χρειάζεται να αναλυθεί στο συγκεκριμμένο ποστ. Απλά είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως οι υπέρμαχοι της ιδιωτικής παιδείας (και της ελεύθερης αγοράς), που μέμφονται με το παραμικρό το ελληνικό δημόσιο σχολείο και το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, εντούτοις το Ελληνικό Δημόσιο το θέλουν και το προσδοκούν για εργοδότη τους...Ιλαροτραγικό...;
Μα και οι υπέρμαχοι της ιδιωτικής παιδείας στην Ελλάδα ζουν, στην τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης όπως την αποκάλεσε τις προάλλες χαριτολογώντας ένας φίλος, λόγω του γιγαντωμένου και τόσο μα τόσο δημοφιλούς δημόσιου τομέα της. Κολλεγιόπαιδες, απόφοιτοι λυκείου και κρατικών πανεπιστημίων, όλοι οι καλοί χωράνε.
Δε διαφωνώ. Απλώς είναι μάλλον αντιφατικό στο να κατηγορούνε γενικά το ελληνικό δημόσιο και να είναι φανατικά υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, από την άλλη να αποζητούν επί 20 χρόνια την αλλαγή του Συντάγματος....για να έχουν δικαίωμα στο greek dream του διορισμού. Δε βαριέσαι, πάντα πρωτοτυπούμε ως λαός.
Έλληνες είναι και αυτοί, θέλουν και την πίτα (του δημοσίου) γερή και το σκύλο χορτάτο. Το κακό είναι ότι οι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουμε δεν παράγουν απολύτως τίποτα, απλά προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνονται αδρά. Και η 'κατάκτηση' μιας τέτοιας μη παραγωγικής θέσης εργασίας - μάλλον θέσης 'αράγματος' - στο δημόσιο αποτελεί το όνειρο πάρα πολλών μορφωμένων νέων ανθρώπων.
Ίσως τα πράγματα να βελτιωθούν όταν οι μισθοί των ΔΥ φτάσουν σε τέτοια επίπεδα,ώστε σε διαγωνισμό για πρόσληψη στο Δημόσιο,οι διαγωνιζόμενοι να είναι λιγότεροι απ τις διαθεσιμες θεσεις...
Δημοσίευση σχολίου