26 Οκτ 2010

Μαμά, βγήκα στην τηλεόραση

Χθες κατάλαβα επιτέλους, μετά από χρόνια που αναρωτιόμουν, ποιο ήταν το όνειρο του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν ήταν ούτε να γίνει πρωθυπουργός (γι' αυτό και ήταν ειλικρινής χθες όταν είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα του πρωθυπουργού), ούτε να επιτελέσει, όπως είπε, το 'πατριωτικό του καθήκον'. Δεν ήταν ούτε καν το να αλλάξει την Ελλάδα. Το όνειρό του ήταν να βγει στην τηλεόραση. Και μάλιστα σε ώρες υψηλής τηλεθέασης, για δυο συνεχόμενες ώρες. Και να μιλάει, να μιλάει, να μιλάει...

Να μιλάει για τους 'κυνικούς εταίρους' (δηλαδή τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά ο πρωθυπουργός μας έχει τη συνήθεια να 'τρώει' τις μεσαίες συλλαβές των λέξεων), να πασχίζει να πει τη λέξη 'συναθροιστούν' (άλλο ένα καψόνι του λογογράφου του), που μπορεί σαν λέξη να φαίνεται ωραία σε ένα προσχέδιο ομιλίας, αλλά άντε να την προφέρεις τη ρημάδα.

Περισσότερο απ' όλα, τον άκουσα να απαντά για το καυτό ζήτημα της ανεργίας ότι θα λυθεί όταν θα 'μπούμε σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης' (αυτό θα πει σαφήνεια!). Και να βάζει το εκβιαστικό δίλημμα, εν μέσω αυτής της φοβερής κρίσης: 'ή μας ψηφίζετε στις δημοτικές εκλογές ή δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει'.

Ο πρωθυπουργός έκανε χθες πραγματικότητα το όνειρό του. Βγήκε στην τηλεόραση και μίλησε επί δυο ώρες σε διακαναλική σύνδεση, χωρίς να πει τίποτα. Νομίζω ότι με όλα τα προβλήματα που έχουμε, και έρχονται, ήταν το τελευταίο που χρειαζόμασταν.

7 σχόλια:

vassper είπε...

είπε, είπε, είπε, είπε.
2,5 ώρες μίλαγε και τελικά τι καινούργιο μας είπε. Τίποτα. Εκτός από αυτο που είπε στην αρχή "η μας ψηφίζετε ή δεν τρώω το φαί μου"

pølsemannen είπε...

Kαλά, δεν μπορούσε απλά να βάλει βύσμα να μπει στο δελτίο του Mέγκα;

a s t r o b o y είπε...

Θλίβομαι από το γεγονός ότι μια ορθή γραμμή απέναντι στην αντιμετώπιση της πτώχευσης που μας χάρισε η ΝΔ, τίθεται στη δοκιμασία ενός ατυχούς διλλήματος που θέτει ο πρωθυπουργός. Και γίνεται έτσι επειδή πολύ απλά στον δρόμο των "Παθών" ανηφόρησε μόνον με την κυβέρνησή του και χωρίς την Κοινωνία, που στην περίπτωσή του δεν είναι άλλη από την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τον καταψηφίζει - δυστυχώς - και όχι οι αντιμνημονιακές ίαινες.
Και θα ήταν άδικο και τραγικά άστοχο αν πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές τώρα (αφού μάλιστα αυτό δεν έγινε Δεκεμβρη ή Γενάρη όταν αποκαλύπτετο το μέγεθος της δεξιάς απάτης).
Μετά τις 7 Νοέμβρη, ο δρόμος είναι ένας σύντροφε Πρόεδρε... Θαρρώ πως τον γνωρίζεις.
(πιο πολλά έγραψα εδώ 1klik-aristera.blogspot.com)

Meropi είπε...

Έλα μου ντε! Τι το ήθελε το δήθεν δίλημμα? Είμαστε τώρα για εθνικές εκλογές??? Μπορούσε άνετα και ο κόσμος να εκδηλώσει τη χαλαρή διαμαρτυρία του και η τετραετία να εξαντληθεί, αν υπήρχε πυγμή εκ μέρους του. Ήθελα να ξερα ποιος τον συμβούλεψε να θέσει αυτό το δίλημμα που μπορεί να αποδειχτεί μπούμεραγκ τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη χώρα. Και τούτο γιατί έδωσε προς όλες τις κατευθύνσεις μια εικόνα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Locus Publicus είπε...

Τώρα πιά, το ξέρει και ο λαός φίλε Γεράσιμε, ο Γιώργος θα καθίσει για λίγο ακόμα, στο διάστημα αυτό θα γίνει χαλασμός απο νέα μέτρα και άλλα τρελά, θα επιμηκύνει την πληρωμή του χρέους απο 10-20 χρόνια, και μετά θα πετάξει το μπαλάκι στον αντωνάκη, και θα εξέλθει ένδοξα ως νέος Κουρασμένος.

Το βασικό μήνυμα του Γιώργου απευθύνεται στον λαό και στους πασόκους που τον παρακολουθούν τώρα παγωμένοι. Ο Γιώργος κατάλαβε πως δουλεύει μόνος του, τα νούμερα δεν βγαίνουν, και το βαθύ Πασόκ σύντομα θα τον φάει. Ως εικόνα, το μήνυμα ήταν πως πράγματι δεν έχει ιδέα τί του γίνεται, θα κάνει όμως ό,τι μπορεί και όποιος γουστάρει.

Η μπλόφα των εκλογών θα πάρει νόημα μόνον αν ο Γιώργος επιχειρήσει το κατακρεούργημα του δημόσιου τομέα, κάτι σε στύλ Αγγλίας, ενα ιστορικό ελληνικό ταμπού, και κάτι που το βαθύ Πασόκ τον πληροφόρησε πως αν επιχειρήσει θα φύγει νύχτα.

Κατα τα άλλα, ας μην το ψάχνουμε πολύ. Ούτε ο εξυπνότερος είναι, ούτε καλά ελληνικά μιλάει, αλλά και οι άλλοι το ιδιο είναι. Οσο πιο γρήγορα διαλυθεί το συνολικό σύστημα, τόσο καλύτερα. Σε περίπτωση που δεν βγεί κανένας στις επόμενες βουλευτικές, θα κάνουμε κυβέρνηση προσωπικοτήτων και τελείωσε. Η χώρα ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να ανακύψει αν δεν διαλυθεί τελείως σε όλα τα επίπεδα.

the elf at bay είπε...

Ο άνθρωπος έχει πρόβλημα σοβαρό. Πολιτικά και ιδιοσυγκρασιακά έχει πάρει την κατηφόρα. Ελπίζω για ένα αύριο χωρίς την ηλίθια ύπαρξή του.

gerasimos είπε...

vassper κάπως έτσι...

pølsemannen είχε μεγαλύτερο μέσο...

astroboy νομίζω ότι το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ξανά εκλογές. Αλλά όπως λέει παρακάτω ο Λόκους, ίσως ήρθε η ώρα να 'κουραστεί' και ο Γιώργος...

Μερόπη κι εγώ αναρωτιέμαι για τους συμβούλους του. Αλλά και για το κατά πόσον μπορεί ως προσωπικότητα χωρίς αυτούς...

Λόκους πιθανότατα όσα λες. Δυστυχώς.

the elf at bay νομίζω ότι απλώς δεν έχει προσωπικότητα, παρόλες τις καλές του προθέσεις και εύστοχες παρεμβάσεις.