16 Δεκ 2011

Νύχτωσε νύχτα



Όπως έλεγα σε μια προηγούμενη ανάρτηση, σκεφτόμουν τις μέρες αυτές της Κρίσης να τις περάσω μουσικά περισσότερο παρά μπροστά στην τηλεόραση ή οποιοδήποτε άλλο μέσο αποβλάκωσης (και πλέον τρομοκράτησης). Αγόρασα λοιπόν ένα αρμόνιο, που έπαιζα και παλιότερα, βρήκα και κάτι ξεχασμένες, μισοδιαλυμένες παρτιτούρες, κι αυτές από τα παλιά. Και ιδού ένα πρώτο αποτέλεσμα (ανεβάζω το βιντεάκι που με τράβηξα μέσω ΥouΤube, καθότι αν περίμενα από τον Βlogger να το ανεβάσει, πραγματικά θα... νύχτωνε η νύχτα). Παρακαλώ για την επιείκειά σας, καθώς είχα πολλά πολλά χρόνια να παίξω (από τότε που το άφησα μεσολάβησαν σπουδές, δουλειές, χίλια δυο πράγματα) και δεν έχει ούτε μια βδομάδα που προσπαθώ, πάνω στο καινούργιο αρμόνιο, να 'ξεσκουριάσω' (και έχω πολύ δρόμο ακόμα). Επέλεξα αυτό το κομμάτι, των αδερφών Κατσιμίχα, γιατί μας έρχεται από κάποιες πιο ευαίσθητες εποχές, που ακόμα γράφονταν τέτοιες μελωδίες: μελωδίες που η ψυχή τις έχει τόσο ανάγκη αυτές τις δύσκολες, τις πεζές, τις μίζερες μέρες που ζούμε. Η μουσική έχει γίνει, σ' αυτές τις συνθήκες, μια διέξοδος, προσωπική, για μένα. Θα έλεγα να βρούμε ο καθένας μια δική του πριν να 'ναι πολύ αργά, πριν μας πάρουν εντελώς από κάτω τα σενάρια, οι προβλέψεις, οι καταστροφολογίες. Καλή ακρόαση. Και καλές διεξόδους, εύχομαι.

9 σχόλια:

apos είπε...

Ένας άνθρωπος σαν εμένα, παντελώς άσχετος με τη μουσική (αλλά όχι και με το χορό, βλέπε tango) βρίσκει εξαιρετική την προσπάθεια. Keep up!

Πράγματι η κρίση προσφέρει διεξόδους. Όλο και κάτι ανακαλύπτουμε, όταν στις τσέπες μας δεν ψάχνουμε ευρώ, αλλά τον εαυτό μας.

candy's τετραδιάκι είπε...

Ευχαριστουμε!!
Ωραιο κομματι!
Καλο σκ!

;)

δεσποιναριον είπε...

Μπράβο Γερασιμε! Είμαι σίγουρη οτι αυτη σου η επιλογη, δεν κάνει καλο μνο σε σένα, αλλα σε όλους γυρω σου. Μωρε καπου έχουν τα παιδια μου ένα τέτοιο!

ασωτος γιος είπε...

καλε διεξόδους
ωραια εύστοχη ευχή
και σε σένα

Meropi είπε...

Μπράβο βρε Γεράσιμε μου. Πολυτάλαντος μας βγήκες. Φαντάζομαι χαρές τα παιδιά σου με το αρμόνιο!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η κρίση αντιμετωπίζεται μόνο με δημιουργικό πνεύμα. Εσύ με τη μουσική, εγώ με το διάβασμα και το γράψιμο. Πρέπει να βρούμε κάτι να κάνουμε, αλλιώς θα καταδικαστούμε σε μελαγχολία...

gerasimos είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Προσωπικά δε μου άρεσε όπως έπαιξα (είχα... τρακ μπροστά στην κάμερα και 'τράβαγα' νότες ή έκανα χασμωδίες και, γενικά, ήμουν κάπως άρυθμος). Εκτός κάμερας παίζω αρκετά καλύτερα (όταν βελτιωθώ ίσως επανέλθω και με... λιγότερο τρακ:-).

Απος πράγματι όταν αδειάζουν οι τσέπες αναγκαζόμαστε να ψάξουμε τρόπους να γεμίσουμε την ψυχή μας... ;)

Κάντυ καλώς μου ήρθες (νομίζω δεν έχεις ξανασχολιάσει). Χαίρομαι αν η μουσική σε 'ξεθάρρεψε'. :)

Δεσποινάριο πράγματι το αρμόνιο έχει γίνει το οικογενειακό ηρεμιστικό μας. Ιδίως το βράδυ για να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν τα παιδιά, είναι ό, τι καλύτερο.

άσωτε γιε μια διέξοδο χρειαζόμαστε όλοι... όσο πιο γρήγορα τη βρούμε τόσο καλύτερα.

Μερόπη ναι, δες και τι λέω στο Δεσποινάριο παραπάνω. Με κλειστή την τηλεόραση και μουσικές να παίζουν είτε από το ραδιόφωνο είτε από το αρμόνιο, 'live', ηρέμησαν τα πνεύματα...

Δείμο έτσι ακριβώς.

Ευάγγελος Δημ.Μπεγλόπουλος" Γεωργός-Πεζογράφος-Ποιητής" είπε...

Ωραίο κομμάτι πού ξεδιπλώνει συναισθήματα κι'αναμνήσεις πού θά μάς χρειασθούν στό εγγύς κι'απότερο μέλλον.- Έχουμε ανάγκη αυτά τά χρόνια από ηρεμία, γαλήνη, χαλάρωση,συμπαράσταση,αλληλεγγύη, κατανόηση, πού όμως ακόμα τήν ψάχνουμε άς ελπίσουμε ότι κάποτε όλ' αυτά θά γίνουν εφικτά.- Η μουσική που μας έπαιξες ήταν τό πρώτο θετικό βήμα, η τονωτική ένεση, η διέξοδος, ακούσθηκες υπέροχα Γεράσιμε μας γέμισες τήν ψυχή σ' ευχαριστούμε..!!

gerasimos είπε...

Xαίρομαι!