28 Οκτ 2011

‘Κουρεμένοι’ αλλά με τα ίδια μυαλά

‘Kούρεμα’, λοιπόν. Σα να λέμε, φτηνά τη γλιτώσαμε. Και προς το παρόν δε χρεοκοπεί η χώρα. Ή έτσι λέμε. Άραγε τι μαθήματα πήραν οι Έλληνες φτάνοντας στο χείλος του γκρεμού; Τι σκέφτηκαν γινόμενοι ο περίγελος της υφηλίου; Τι αναρωτήθηκαν βλέποντας ένα ολόκληρο μοντέλο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η χώρα τους τα τελευταία 40 χρόνια να αποτυγχάνει οικτρά; Τι ένιωσαν βλέποντας παθογένειες, αγκυλώσεις δεκαετιών που κακοφόρμιζαν να τους στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου, να οδηγούν σε κοινωνική διάλυση, σε μαρμαροπόλεμο στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε κύματα μετανάστευσης; Πολύ φοβάμαι ότι δεν πήραν κανένα απολύτως μάθημα, ότι δεν σκέφτηκαν, δεν αναρωτήθηκαν, δεν ένιωσαν το παραμικρό. Αλλά, αντιθέτως, κάποιοι αυτές τις μέρες θα θριαμβολογούν μέσα τους, που για μια ακόμη φορά οι πολιτικάρες μας κορόιδεψαν επιτυχώς τους κουτόφραγκους της ΕΕ για να συνεχίσουν να μας δανείζουν. Αν μάλιστα την πετύχουν οι εθνοπατέρες (και οι ευρωπατέρες) τη διατύπωση στο νέο μνημόνιο και δε φανεί η αυστηρή επιτήρηση σαν αυστηρή επιτήρηση, η κηδεμονία σαν κηδεμονία (άσχημη λέξη η κηδεμονία, θέλει προσοχή), πάλι, σε ένα-δυο χρόνια, τους ίδιους πολιτικούς θα καμαρώνουν, τα ίδια κόμματα θα ψηφίζουν, που τους γλίτωσαν από τα χειρότερα, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες στα συνεταιράκια των Βρυξελλών.  Άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Καρατζαφέρης, εκφράζοντας ατόφιο το λαϊκό αίσθημα, ‘παραδέχτηκε’ την υπουργάρα Οικονομικών Βενιζέλο ότι μπορεί, ο κερατάς, ‘να πουλήσει άμμο σε Βεδουίνους, ψυγεία σε Εσκιμώους’ (υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση για Έλληνα πολιτικό;). Και, με αυτό το σκεπτικό, ο ίδιος λαός που σήμερα τους γιαουρτώνει όχι μόνο θα τους ξαναψηφίσει στις επόμενες εκλογές, αλλά θα τους βγάλει και το καπέλο που κατάφεραν να ξελασπώσουν τη χώρα ‘δουλεύοντας’ τους χαζοβιόληδες Ευρωπαίους. Εθνικά υπερήφανος, που έχει τέτοιους μάγκες να κυβερνούν. Κατάφεραν, οι παικταράδες, να ξεγελάσουν τους κομπλεξικούς – διότι ως γνωστόν όταν αυτοί σκαρφάλωναν στα δέντρα για βελανίδια εμείς, cool από τα γεννοφάσκια μας, φιλοσοφούσαμε αραχτοί κάτω από ελαιόδεντρα – πλην ματσωμένους λαούς της βορειοδυτικής Ευρώπης για να συνεχίσουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Τα κορόιδα.

2 σχόλια:

Meropi είπε...

Φοβάμαι, Γεράσιμε μου, ότι πολλοί από μας δεν μείναμε με τα ίδια μυαλά, αλλά αποκτήσαμε χειρότερα (μυαλά). Αυτό το αίσθημα της ταπείνωσης που νιώσαμε, λίγους συνέτησε. Τους περισσότερους τους τρέλανε. Τι ήταν αυτό το αλαλούμ που παρακολουθήσαμε σήμερα με τις παρελάσεις????

gerasimos είπε...

Για το αλαλούμ στις παρελάσεις: απ' τη μια είναι σαφώς ανόητο να φωνάζουν κάποιοι 'Παπούλια προδότη' στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πήγε, ως όφειλε, στην καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση. Απ' την άλλη, βλέπεις πολιτικούς να τους ενοχλεί περισσότερο που χάλασαν οι παρωχημένες σαν θεσμός παρελάσεις (μα τι χρειάζεται επιτέλους μια επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στους... εαυτούς μας;) και να μιλάνε για 'μεμονωμένες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ' που 'αμαύρωσαν την εθνική επέτειο' παρά η κατάρρευση της χώρας. Ξεχνώντας ότι βασική προϋπόθεση για να γιορτάζονται εθνικές επέτειοι είναι να υπάρχει η χώρα που αφορούν αυτές οι επέτειοι. Ανόητοι δηλαδή από δω, ανόητοι κι από κει.

Ως προς τη βασική σου διαπίστωση περί χειρότερων μυαλών, φοβάμαι ότι δύσκολα θα διαφωνήσω.