7 Σεπ 2008

Ελλάς Ελλήνων Βολεψάκηδων



Μας βλέπω πολλές φορές, στα blogs και όχι μόνο να καταδικάζουμε την ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών, τη φαυλότητά τους και την αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και έργων. Αλλά και την αναλγησία κρατικών υπηρεσιών, υπουργείων και κυβερνήσεων. Άραγε, αναρωτηθήκαμε ποτέ εμείς οι ίδιοι, οι σημερινοί εικοσάρηδες, τριαντάρηδες, σαραντάρηδες και πενηντάρηδες - και όχι ας πούμε οι ηλικιωμένοι, που εν πάση περιπτώσει υποτίθεται ότι έζησαν σε άλλες εποχές - τι κάνουμε; Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί γεμίζουμε πλαστικά μπουκαλάκια, γόπες, σακούλες, και κάθε λογής σκουπίδια δρόμους και πεζοδρόμια; Γιατί όταν έχει πολύ κίνηση στρίβοντας στο φανάρι θα σπεύσουμε να χωθούμε από δεξιά και γιατί όταν βιαζόμαστε θα κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τον πεζό που περιμένει να περάσει απέναντι; Γιατί όταν δεν κοιτάει κανείς θα κάνουμε αναστροφή εκεί που απαγορεύεται, θα μπούμε στον πεζόδρομο ή ανάποδα στον μονόδρομο για να κόψουμε δρόμο και θα παρκάρουμε καβαλώντας το πεζοδρόμιο για να μην περπατάμε μετά πολύ; Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί είμαστε υπερχρεωμένοι με δόσεις για το SUV που δεν είχαμε χρήματα να αγοράσουμε αλλά το θέλαμε για να κάνουμε τη φιγούρα μας - εμείς, οι οποίοι κατά τα άλλα είμαστε υπεράνω τέτοιων πραγμάτων -, με πιστωτικές κάρτες που εμείς φορτώσαμε στους εαυτούς μας και με δόσεις που πληρώνουμε επειδή θέλαμε, παρά τις τρύπιες τσέπες μας, να αγοράσουμε το τάδε ακριβό ρολόι ή το δείνα ακριβό κινητό; Αναρωτηθήκαμε γιατί παρά τα όσα λέμε στα blogs μας θα βάλουμε 'μέσο' όταν χρειαστεί και μετά θα σφυρίζουμε αδιάφορα; Γιατί σταματήσαμε να καλημεριζόμαστε με τους γείτονες και γιατί δε μας νοιάζει αν ο κολλητός μας έμεινε άνεργος ή αν αρρώστησε το παιδί του συναδέλφου, αρκεί εμείς να 'μαστε καλά; Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί ξεχάσαμε να μαγειρεύουμε και σκορπάμε τα λεφτά μας σε ντελίβερι, ή γιατί ενώ υποτίθεται ότι οι Έλληνες γίνονται καθημερινά φτωχότεροι δε βρίσκουμε τραπέζι να καθίσουμε στην ταβέρνα και σκαμπό στην καφετέρια ή το μπαράκι; Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί δεν μπήκαμε στον κόπο να φυτέψουμε ένα δεντράκι σε έναν κοινόχρηστο χώρο έστω της γειτονιάς μας έτσι, για να ομορφύνει λίγο βρε αδερφέ, ή πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκαμε να περπατήσουμε στην έρμη αυτή γειτονιά, χωρίς να γυρίζουμε το κεφάλι μας απ' την άλλη στη θέα των άλλων ανθρώπων;

Άραγε γι' αυτά όλα ποιος φταίει;

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Γεράσιμε αφού τα λες όλα με τον τίτλο.

gerasimos είπε...

mariana όντως, ο τίτλος... βόλεψε.:-P

Φλύαρος είπε...

>κλισέ mode on<
Το κράτος φταίει. Με κάνεις εμένα πρωθυπουργό για ένα μήνα και θα δεις εγώ τι θα έκανα.
>κλισέ mode off<

Πάντα οι άλλοι φταίνε κι όχι εμείς για όλα τα δεινά μας. Αλλά στα δικά μας παραπτώματα πάντα κάνουμε τα στραβά μάτια, για τους άλλους μόνο είμαστε αμείλικτοι.

gerasimos είπε...

φλύαρος >κλισέ mode on< αν ήμουν πρωθυπουργός για ένα μήνα να μ' έβλεπες, θα τους έβαζα ολονών τα δυο ποδάρια σ' ένα παπούτσι >κλισέ mode off<

Ακριβώς... χρησιμοποιούμε εν προκειμένω ένα double standard, δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ένα - ξεχειλωμένο - μέτρο για εμάς κι ένα άτεγκτο για όλους τους υπόλοιπους.

Seagull είπε...

Δεν έχω να γράψω κάτι ειδικά για τη σημερινή σου ανάρτηση. Θέλω απλά και μόνο να σου καταθέσω τις ευχαριστίες μου (και τα συγχαρητήριά μου, βεβαίως), για όλα τα κείμενά σου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, ακόμα κι αυτό που τελικά αποφάσισες να κατεβάσεις. Ήταν, κατά τη γνώμη μου, σχεδόν όλα, εξαιρετικά!
Καλή συνέχεια και Καλή τύχη!...

marianaonice είπε...

Αχ Γεράσιμε, είναι πολύ περισσότεροι οι άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν οι άλλοι, παρά οι άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν οι ίδιοι!!
Γι' αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε!!
Καλό φθινόπωρο!!

Σοφία είπε...

Αναρωτιέμαι πολύ συχνά για όλα αυτά, αλλά δεν βρίσκω απαντήσεις!

gerasimos είπε...

seagull ευχαριστώ με άγγιξαν βαθιά όσα είπες, και να πω ότι εκείνο το ποστ που κατέβασα (καλά πότε προλάβατε όλοι να το δείτε!) αποφάσισα να το κατεβάσω διότι ειλικρινά δεν θα ήξερα πως να συνεχίσω το μπλογκ μετά από αυτό. Ήταν ένα ποστ που θα σήμαινε - για μένα - το κλείσιμο του μπλογκ, πράγμα το οποία τελικά δεν το θέλησα.

marianaonice νομίζω ότι φτάσαμε εκεί που φτάσαμε διότι πολλοί δεν ξέρουν ούτε οι άλλοι ούτε οι ίδιοι τι θέλουν.

σοφία, παρομοίως.

elli_auth είπε...

αυτοί πάντως που σίγουρα δεν ξέρουν τι θέλουν είναι αυτοί οι καφροτύποι που στριμώχνονται στα πρώτα μπαράκια της Λ.Νίκης και δονούνται στο ρυθμό της κάθε χαζολαικουριάς..έλεος..ούτε μια βόλτα στην παραλία δεν μπορείς να απολαύσεις..μετά μας λένε και απαισιόδοξους, μια βόλτα στην παραλιακή και στην περιοχή του φιξ προσφέρει αρκετό υλικό για προβληματισμό..

gerasimos είπε...

elli_auth μια χαρά ξέρουν τι θέλουν: να περνάνε καλά, το άλφα και το ωμέγα της φοιτητικής και μεταφοιτητικής ζωής γι' αυτούς.

Seagull είπε...

e-φίλε Γεράσιμε, καλή σου μέρα!

Όπως γνωρίζεις ήδη, δημιούργησα ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή να με ενημερώσεις και να κατεβάσω τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/

Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους