10 Ιαν 2009

Γλυκές αλχημείες



Σήμερα θα φτιάξουμε ένα γλυκό που δεν τρώμε συχνά αλλά όλοι το ξέρουμε. Λέγεται κομπόστα υπουργών. Παίρνουμε καμιά τριανταριά υπουργούς και υφυπουργούς, τους πλένουμε για να φύγουν μυρωδιές από σκάνδαλα και διαπλοκή και τους ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με χυμό σεμνότητας και ξύσμα ταπεινότητας. Προσθέτουμε τρία αυγά, απ' αυτά που κατά καιρούς εκσφενδονίζονται στα κτίρια των υπουργείων, ένα φλιτζάνι του τσαγιού συγκίνηση κατά την παράδοση-παραλαβή των υπουργείων και δυο κουταλιές του γλυκού αιχμές, ξανά κατά την παράδοση-παραλαβή. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε απαλά. Μόλις γίνουν οι παραδόσεις-παραλαβές ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει καλά το μίγμα. Βγάζουμε τους υπουργούς με τρυπητή κουτάλα για να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα βρωμοδουλειών και διαφθοράς και τους βάζουμε σε σαλατιέρα. Τοποθετούμε τη σαλατιέρα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Προτείνεται το σερβίρισμα στα δελτία των οκτώ, για να απολαύσουμε την κομπόστα μας ακόμη περισσότερο. Αν πικρίζει την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχΑΡΗ για να γίνει πιο ευχάριστη η γεύση αλλά και η εμφάνιση. Καλή μας όρεξη.