1 Απρ 2008

Εμπύρετος γαστρεντερίτιδα



Αυτές τις μέρες, έχοντας μετανιώσει για τη χαζοχαρούμενη τελευταία ανάρτηση περί των «τύπων» των blogs, πάλευα να βρω κάτι καλύτερο να πω. Από σήμερα το πρωί όμως, βιώνω τα συμπτώματα αυτού που η γιατρός διέγνωσε τηλεφωνικά ως «εμπύρετο γαστρεντερίτιδα». Πρόκειται για μια κατάσταση που μοιάζει να 'ναι της μόδας, μια και χρειάστηκε να κάνουμε μια μεγάλη, νυχτερινή βόλτα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρούμε με τη γυναίκα μου, στο τρίτο διανυκτερεύον φαρμακείο στο οποίο δοκιμάσαμε την τύχη μας, δυο φάρμακα που είχε συστήσει η γιατρός. Σας έχει τύχει μετά από δέκα (έχω κι αυτό το χαζό συνήθειο, να μ’ αρέσουν κάτι τέτοιες μίζερες μετρήσεις) επισκέψεις στην τουαλέτα και με τριάντα οκτώ πυρετό κατά την τελευταία θερμομέτρηση, να οδηγείτε νυχτιάτικα σε διάφορες γειτονιές, ψάχνοντας να βρείτε ποιο διανυκτερέυον φαρμακείο θα διέθετε τα πολυπόθητα φάρμακα; Αν σας έχει τύχει, σας λυπάμαι. Αν όχι, εύχομαι από βάθους καρδιάς να μη σας τύχει ποτέ. Συνέβη μάλιστα και το εξής κωμικοτραγικό, το οποίο αναφέρω παρενθετικά: σταματήσαμε κάποια στιγμή να ρωτήσουμε έναν πεζό για μια οδό. Αλλά μόλις του μιλήσαμε, είπε ότι «μιλούσε στο κινητό» και συνέχισε το δρόμο του. Παρά το ότι είχε γυρίσει τα κεφάλι του γι' αρκετή ώρα και μας κοιτούσε, καθώς περπατούσε. Πράγμα που με έκανε να αναρωτηθώ, πως καταντήσαμε έτσι οι άνθρωποι. Αλλά ας συνεχίσω. Ένα ευχάριστο που συνέβη αυτή την άθλια μέρα, ήταν ότι μου τηλεφώνησαν από τον ΙΑΝΟ για να μου πουν ότι ήταν έτοιμος ο «φάκελος» της εκδήλωσης κατά την οποία παρουσίασα το βιβλίο μου για τον Καστοριάδη, τον περασμένο Δεκέμβρη. Ειρήσθω εν παρόδω, αν αναρωτιόσασταν ΠΟΣΟ πιο αυτοαναφορική θα μπορούσε πλέον να γίνει αυτή η ανάρτηση, μάλλον μόλις σας λύθηκε η απορία. Αλλά επιτρέψτε μου να δικαιολογηθώ, λέγοντας ότι στην άθλια κατάσταση που βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή, όσα διηγούμαι ήταν τα μόνα που μπόρεσα να βάλω τα δάχτυλά μου να πληκτρολογήσουν. Ας επιστρέψω όμως στην εκδήλωση. Ο «φάκελος» αυτός μάλλον περιέχει κάποιες φωτογραφίες και ένα dvd. Είπα dvd; Ας πω τότε επίσης, ότι η εκδήλωση είχε γίνει στις είκοσι του Δεκέμβρη. Σας θύμισε τίποτα αυτή η ημερομηνία; Εν πάση περιπτώσει, αν καταφέρω να… συρθώ μέχρι τον ΙΑΝΟ εντός της εβδομάδας, σκέφτηκα για την επόμενη ανάρτηση να ανεβάσω δυο-τρεις φωτογραφίες από την εκδήλωση. Αλλά μέχρι τότε… ξενύχτι. Διότι ξέχασα να σας πω, ότι μια ακόμη ενδιαφέρουσα αλλαγή που έφερε στην καθημερινότητά μου η εμπύρετος γαστρεντερίτιδα, ήταν η… αϋπνία. Και μη έχοντας πλέον τι άλλο να κάνω – ή μάλλον να μην κάνω - ή να σκεφτώ - μάλλον να μη σκεφτώ -, εξαντλημένος ψυχικά και σωματικά, αλλά με κάποιο εφεδρικό προφανώς ηθικό, που το νιώθω ακμαιότατο, ξεκίνησα να γράφω την παρούσα ανάρτηση. Ελπίζω να μην ήταν υπέρ του δέοντος βαρετή.

23 σχόλια:

Βάσκες είπε...

Περαστικά Γεράσιμε.

Δεν ήταν καθόλου βαρετή ρε συ τι λες.

Ααααχχχχμμμμμ.

Θα σου άφηνα σχόλιο τώρα αλλά χτύπησε το κινητό...

Βάσκες είπε...

Α ξέχασα: :)))))))

Ανώνυμος είπε...

Περαστικα..
Απλως αναφερω οτι θα μας ενδιεφερε και το dvd, ημουν εκει εκεινη την ημερα και πιστευω οτι ειπωθηκαν αξιολογα πραγματα!

fevis είπε...

Περαστικά... Και περιμένουμε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση...

gerasimos είπε...

βάσκες ευχαριστώ. Αμάν αυτά τα κινητά! :P

elli_auth ευχαριστώ. Ώστε ήσουν εκεί; Θα δω το dvd και βλέπουμε...

fevis ευχαριστώ. Θα δω και τις φωτογραφίες, να δω αν έχουν ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Γεράσιμε και περαστικά!

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί blogger που να δικαιολούνται επειδή γράφουν για τους εαυτούς τους, στο δικό τους blog! Δικό σου είναι παιδί μου, για ποιον θα γράψεις για τη Στέλλα Μπεζαντάκου;;
Δεν φτάνει πάντα το μυαλό (και δη το εμπύρετο) για να αναλύει, μερικές φορές μπορεί και να διηγείται απλώς.

Καλημέρα και πάλι!

ΥΓ: Ωραία λεκάνη έχετε σπίτι σας, χι, χι, χι...

Ανώνυμος είπε...

Εκει ημουν, αφενος γιατι με ενδιεφερε να μαθω για ενα βιβλιο που αναφεροταν στον Καστοριαδη αφετερου μιλουσε γι'αυτο μια καθηγητρια μου. Εκ των υστερων "ανακαλυψα" αυτο το blog, λιγες ωρες μετα το τελος της παρουσιασης!

gerasimos είπε...

δενδρογαλή καλημέρα κι ευχαριστώ. Τη λεκάνη τη βλέπεις έτσι διότι σκέφτηκα, αφού περνούσα τόσες ώρες μαζί της χθες, να το... ρίξω λιγάκι στη ζωγραφική.

elli_auth υποθέτω η καθηγήτρια ήταν η κα Δεληγιώργη. Ελπίζω το blog να ήταν ευχάριστη έκπληξη!

Meropi είπε...

Γεράσιμε μου,
μόλις γύρισα από την Αλβιώνα και είπα να επισκεφθώ τους διαδικτυακούς μου φίλους και τι βλέπω;; Γαστρεντερίτιδα... Πράγματι είναι πολύ εξουθενωτικό. Λοιπόν ξάπλα και ρυζάκι, κοτόπουλο, φρυγανίτσα και πολλά νερά. Θα σου τα είπε και ο γιατρός φαντάζομαι. Αμαν αυτή η συνήθεια μου (γνήσια ελληνική) να δίνω ιατρικές συμβουλές. Χα χα χα!!
Περαστικάααα.

pensierix είπε...

Είχαμε τους "καλημεράκηδες", τώρα ανακαλύψαμε και τους "περαστικάκηδες"! :))

Δεν νομίζω, Γεράσιμε, ότι έπρεπε να μετανιώσεις για την προηγούμενη ανάρτηση. Την βρήκα εύστοχη, καυστική και με χιούμορ. Και κυρίως, δεν ήταν πολιτικά ορθή.

Περαστικά!

ΥΓ
Πώς πάει το μέτρημα;

gerasimos είπε...

meropi ευχαριστώ και χαίρομαι που σε ξαναβλέπω. Ελπίζω να τα πέρασες όμορφα στο ταξίδι σου. Την πολλή ξάπλα δεν τη μπορώ, άλλωστε σήμερα νιώθω ήδη καλύτερα. Μάλλον η χτεσινή μέρα ήταν η... δύσκολη.

pensierix ευχαριστώ. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι προς το παρόν το... μέτρημα σταμάτησε από χτες.

Unknown είπε...

Περαστικά Γεράσιμε.

xasodikis είπε...

Να πω κι εγώ περαστικά και καλό μήνα (εύχομαι να μην πάει έτσι...). Τι κακό είχε η προηγούμενη ανάρτηση; Πάω να δω τα σχόλια...


ΥΓ: Αυτή η λεκάνη, όσο νάναι κλέβει την παράσταση :))

Ανώνυμος είπε...

Σωστα υποθετεις Γερασιμε(αφου σε πειραζει ο πληθυντικος!) και ειλικρινα ηταν ευχαριστη εκπληξη, αν και εκεινο το βραδακι χωρις να ξερω την αιτια, δεν σε ειχα πολυ-συμπαθησει!!! Συγγνωμη γι'αυτο..:)

gerasimos είπε...

mariana faithful thanx.

xasodikis να 'σαι καλά, ευχαριστώ.

elli_auth τώρα που με είδα στο dvd (πήγα σήμερα και πήρα το 'φάκελο') μάλλον ούτε εγώ θα με πολυ-συμπαθούσα! Μιλάω πολύ γρήγορα και άχρωμα και γενικά δε μου άρεσα.

Ανώνυμος είπε...

Φαινοσουν πολυ αγχωμενος και ισως αμηχανος, αλλά οταν καποιος απευθυνεται σε κοινο ειναι λογικο. Εντυπωση μου εκανε, θυμαμαι, το γεγονος οτι καποιοι ηλικιωμενοι(που νομισα οτι εντελως τυχαια βρεθηκαν εκει) εθεσαν διαφορες ερωτησεις και γνωριζαν το εργο του Καστοριαδη..Απογοητευτικο ηταν οτι απουσιαζαν οι φοιτητες της φιλοσοφιας, αν και υπηρχαν "αφισες" που τους ενημερωναν γι'αυτη την εκδηλωση..Αυτοι εχασαν!

gerasimos είπε...

elli_auth είχα μιλήσει κι άλλες φορές για τον Καστοριάδη και σε μεγαλύτερα ακροατήρια, άρα άγχος δε θα έλεγα. Απλώς, νομίζω από υπερβολική συστολή - που φτάνει πια στα όρια της αλαζονείας - βιαζόμουν να τα πω για να μην... απασχολώ το κοινό με την ύπαρξή μου.

Ανώνυμος είπε...

Α δεν ειχα καταλαβει οτι ενιωθες ετσι..Σε βλεπω ακομα πιο θετικα!
Επιμενω: ο,τι θεωρεις αξιολογο να το ανεβασεις. Νομιζω οτι αξιζει!

gerasimos είπε...

elli_auth να 'σαι καλά. Για το dvd διστάζω ακόμα..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γεράσιμε εύχομαι περαστικά που θα έρθουν γρηγορότερα αν διατηρήσεις τη διάθεση με την οποία έγραψες την ανάρτηση για τους τύπους σχολιαστών. Ως ενήλικοι συχνά αυτοακυρώνουμε την εύθυμη διάσταση της ζωής μας καθώς η σοβαροφάνεια αποτελεί μια προσφιλή κρυψώνα του αυθορμητισμού και του παιδιού που μεγαλώνει μέσα μας και αποδυναμώνοντας τα αντανακλαστικά μας με την βραδύτητα στην απόκριση ή με την αδυναμία αναγνώρισης του κώδικα έκφρασης ώστε να παίξουμε με τη γνησιότητα της έκφρασης του άλλου. Η ανάλυση ήταν απόλυτα διασκεδαστική και ο τίτλος είχε πολύ ενδιαφέρον και ευ-φαντασία.

gerasimos είπε...

balloon ευχαριστώ. Και δεν έχεις άδικο για την αυτοακύρωση. Κάποιες φορές από μόνοι μας εγκλωβιζόμαστε αναίτια σε καταπιεστικές περσόνες.

Dr_MAD είπε...

Χμου. Είσαι από τους τελευταίους πάντως. Και λέω τελευταίουςμ γιατί οι ιώσεις αυτού του τύπου γέμιζαν 2 βδομάδες τώρα τα νοσοκομεία της πόλης εξαιτίας των απεργιών των απορριματοφόρων. Περαστικά (αν και διαβάζω πιο πάνω ότι είσαι καλύτερα -πολλά υγρά να αναπληρώνεις). Καλό μήνα :-D

gerasimos είπε...

mad καλό μας μήνα.:-)