27 Σεπ 2008

Sing, you motherfuckers



Αναρωτιέμαι σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης ή της υφηλίου οι άνθρωποι, οι πολίτες της ασχολούνται, επί παραδείγματι, με την Κάρλα Μπρούνι περισσότερο απ' όσο οι ίδιοι οι Γάλλοι. Και με τη Μαντόνα, που τους έκανε μάλιστα την τιμή να τους επισκεφτεί για να τους πει στη συναυλία της αυτό που είδατε παραπάνω, περισσότερο απ' όσο οι ίδιοι οι Αμερικανοί - τα αμερικανάκια, όπως μας αρέσει περιπαικτικά να τους λέμε, ασχέτως αν έχουμε γίνει περισσότερο αμερικανάκια απ' τους ίδιους. Μ' αεροπλάνα και βαπόρια, με λεωφορεία και με τρένα σπεύδουν οι Έλληνες στην Αθήνα να δουν τη Μαντόνα, που μας έκανε την τιμή να κλείσει την ευρωπαϊκή περιοδεία της επισκεπτόμενη την επαρχιακή αυτή, βαλκανική χώρα που λέγεται Ελλάδα. Οι επαρχιώτες κάτοικοι της οποίας, σαν τους χωριανούς ενός μικρού και περιθωριακού χωριού που μαζεύονται αμέσως και στριμώχνονται στην πλατεία άμα έρθει κανας πρωτευουσιάνος για να δουν έστω και στα ζουληχτά από κοντά, προκειμένου να 'χουν να λένε και να κουτσομπολεύουν ύστερα για μήνες, τρέχουν στην πλατεία του χωριού που λέγεται Ελλάδα: στην Αθήνα. Βλέπετε, μας ήρθε από την πρωτεύουσα - από την παγκόσμια πρωτεύουσα της σόου μπιζ και των εύκολων θεαμάτων -, η κορυφαία ίσως πλανόδια πλασιέ της σύγχρονης σεξοποπ υποκουλτούρας. Κι εμείς, ως αυθεντικοί επαρχιώτες, χάσαμε τα μυαλά μας. Και δέκα εκατομμύρια άνθρωποι καθόμαστε και κουβεντιάζουμε, βλέπουμε στις τηλεοράσεις κι ακούμε στα ραδιόφωνα για μια πενηντάρα τραγουδίστρια η οποία στη δύση (;) της ποπ καριέρας της πέρασε κι από το χωριό μας - μας έκανε αυτή την τιμή - για μια γρήγορη κονόμα. Το οποίο χωριό ανέκαθεν το βρίσκαμε τόσο βαρετό, και τις ζωές μας εντός του τόσο βαλτωμένες και άνευρες - δεν εξηγείται αλλιώς τόσος ενθουσιασμός -, που η γυναίκα αυτή ήταν μια κάποια λύσις...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

70.000 κάτοικοι του μεγάλου χωριού πήγαν στη συναυλία για την ελληνική φύση άλλοι τόσοι θα πάνε και στη Μαντόνα. Άραγε να είναι οι ίδιοι?

phlou...flis είπε...

Δε ξέρω από Μαντόνα, ίσως και να μη μ' ενδιαφέρει. Αλλά ενθουσιάστηκα γιατί όπως έμαθα -το επιβεβαιώνει και ο balloon δίπλα, πως πλέον των εβδομήντα χιλιάδων ανθρώπων παρακολούθησαν μια συναυλία με ιερό σκοπό, τα δάση μας. Δεκαπέντε καλλιτέχνες, δέκα ευρώ το εισιτήριο. Ηλικίες από δέκα μέχρι ογδόντα χρονών. Κι εγώ δεν ήμουν εκεί!

Unknown είπε...

Madonna who?

gerasimos είπε...

balloon δεν ξέρω αλλά με δέκα ευρώ που κόστιζαν εκεί τα εισιτήρια όπως λέει παρακάτω ο phlou...flis, ούτε μέχρι το πάρκινγκ της συναυλίας της Μαντόνα δεν θα έφτανε κανείς. Διότι βλέπεις άλλο δεκαπέντε εγχώριοι αστέρες κι άλλο μια... πρωτευουσιάνα. ;-)

phlou...flis ούτε κι εγώ ξέρω, αλλά έπαιζε για πολύ καιρό σε όλα τα δελτία ειδήσεων και στα μέσα ενημέρωσης γενικότερα, σε αντίθεση με την άλλη συναυλία...

mariana αυτή που γεμίζει ένα στάδιο 75.000 θεατών σε μια μέρα (τόσο χρειάστηκαν για να πουληθούν τα εισιτήρια, αλλά και μια εβδομάδα ή ένας μήνας αν ήταν πάλι θα με σόκαρε).

Meropi είπε...

Γεράσιμε μου,
η υποκουλτούρα σε όλο το μεγαλείο της! Μήπως και για να δούν τη δικιά μας την πενηντάρα και βάλε σταρ (βλ. Άννα Βίσση) ξοδεύουν λιγότερα???

gerasimos είπε...

meropi φαίνεται ότι οι πενηντάρες - εγχώριες και... πρωτευουσιάνες - έχουν άλλες... χάρες!

squarelogic είπε...

Απ τη στιγμή που προβάλλεται ως η συναυλία της χρονιάς,και είναι όντως απ τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz,το στάδιο θα γέμιζε...κάτι το αίσθημα "ήμουν και γω εκεί",κάτι ότι πάνε 25 χρόνια που οι σημερινοί 40ρηδες την ακούνε και η κυρία παραμένει θαλερή και ακμαία τόσο εμφανισιακά όσο και σ'αυτό που κάνει,το target group ήταν ευάριθμο και η διοργανωτ.επιτυχία εξασφαλισμένη.
Το ερώτημα είναι πόσοι έφυγαν με αίσθημα πληρότητας απο κει?
Πόσοι αισθανθηκαν ότι ειδαν κατι που δεν έπρεπε να είχαν χάσει?
Δε νομίζω να είναι η πλειοψηφία...

gerasimos είπε...

squarelogic 'Το ερώτημα είναι πόσοι έφυγαν με αίσθημα πληρότητας απο κει?'

Τους βάζεις νομίζω ερωτήματα που δεν προλαβαίνουν να θέσουν, πόσο δε να απαντήσουν στις βιαστικές ζωές τους...