11 Οκτ 2008

Goodbye to you too

Φεύγω για ένα ταξιδάκι (στην Αθήνα, μη φανταστείτε κανένα μέρος εξωτικό), συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα ότι μόλις συμπλήρωσα εκατό αναρτήσεις φέτος και άρα, ίσως μου αξίζει μια κάποια ανάπαυλα από αυτή τη full-time απασχόληση που μου έγινε το παρόν blog τους τελευταίους μήνες. Θα είχα πολλά να πω και να σχολιάσω αν αυτό ήταν ένα ακόμη συνηθισμένο ποστ. Θα μιλούσα, αν και δεν θα άξιζε πλέον τον κόπο για τα 'νέα' τηλεπαιχνίδια και σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης που όπως γίνεται εδώ και χρόνια μας ήρθαν κατεψυγμένα από την Αμερική, και αφού τα ξεπάγωσαν οι υπεύθυνοι των καναλιών τα σερβίρουν ως φρέσκα στους καλοφαγάδες Έλληνες τηλεθεατές. Βλέπετε, η συνοικιακή βιοτεχνία διασκέδασης που λέγεται ελληνική τηλεόραση μετά τις εννιά το βράδυ ή και νωρίτερα, θα ακολουθήσει τις δοκιμασμένες συνταγές της αμερικανικής μεγαλοβιομηχανίας μαζικών θεαμάτων - των μαμαλάκηδων της μαζικής κουλτούρας -, διότι απλώς δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Αν η παγκόσμια οικονομική κρίση μας χτυπάει την πόρτα εδώ και λίγες μέρες, η εντελώς δική μας πολιτιστική κρίση μας την έχει χτυπήσει από πολλά χρόνια - για την ακρίβεια, κοντεύει να τη σπάσει αλλά δε βαριέστε. Θα μπορούσα επίσης να μιλήσω για τους ιερομόναχους επιχειρηματίες και για τους χέστηδες Έλληνες πολιτικούς που φοβούνται να τα βάλουν στα ίσια με την Εκκλησία μην τυχόν και χάσουν τις ψήφους των εκατομμυρίων θεούσων της Ελλάδας. Και για πολλά άλλα που άλλοτε με στενοχωρούν κι άλλοτε πάλι με αφήνουν μ' ένα χαμόγελο, σα να βγαίνω από έναν κινηματογράφο όπου μόλις είδα μια φαρσοκωμωδία. Κατά τα άλλα, όταν δεν ανεβάζω αναρτήσεις και δεν πάω ταξιδάκια προτιμώ να ακούω ακούραστα ραδιόφωνο, καλή ελληνική μουσική και ενίοτε Τρίτο Πρόγραμμα, μπας και κάποιες στιγμές ξεγελαστώ κοιτάζοντας έξω απ' το παράθυρο και νομίσω ότι βρίσκομαι κάπου στην Ευρώπη. Aν λοιπόν βαρεθείτε μπορείτε μέσα από το blog να ακούσετε και Τρίτο Πρόγραμμα που ποιος ξέρει, ίσως έχει κάτι ενδιαφέρον. Θα επιστρέψω στα καθήκοντά μου ως blogger σύντομα ελπίζω και μια από τα ηχεία του blog ήδη ακούγονται εδώ και λίγες μέρες οι Supertramp, σκέφτηκα να τους αφήσω αλλά μ' ένα διαφορετικό τραγουδάκι που νομίζω ότι ταιριάζει στην περίσταση, το Goodbye Stranger. Σας χαιρετώ λοιπόν κι εγώ κι εύχομαι καλή αντάμωση.

6 σχόλια:

Meropi είπε...

Καλή ανάπαυλα Γεράσιμε μου και να μας γυρίσεις σύντομα.
Όσο για την πολιτιστική κρίση δεν μας κτύπησε απλώς την πόρτα, αλλά την έσπασε εδώ και καιρό και μας άφησε χωρίς πόρτα. Χα χα χα!

Unknown είπε...

Γεράσιμε, όπου και να πας δεν ξεφεύγεις από το χωριό που λέγεται Ελλάντα. Να περάσεις καλά.

phlou...flis είπε...

Η Αθήνα θα σε ..ξεκουράσει για να ξεblogάρης και παράλληλα θα σε ...γεμίσει υλικό για νέες αναρτήσεις

Ανώνυμος είπε...

...κι άλλοτε πάλι με αφήνουν μ' ένα χαμόγελο, σα να βγαίνω από έναν κινηματογράφο όπου μόλις είδα μια φαρσοκωμωδία...

Ταυτίστηκα με τη φράση εντελώς! Τον τελευταίο καιρό έχω πάψει πια να εξοργίζομαι με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Μόνο γελάω..

Εγώ ανεβαίνω Θεσσαλονίκη, εσύ κατεβαίνεις Αθήνα. Ωραία, μετά να ανταλλάξουμε απόψεις :)

Καλή... ξεκούραση να πω;

patsiouri είπε...

Χρόνια πολλά για την κατοστάρα!!!!
Σε περιμένουμε!

αθεόφοβος είπε...

Να τα χιλιάσεις!
Πήρες μαζί σου για το ταξίδι νερό και ξηρά τροφή; :)))