26 Ιαν 2009

Κύριε Μεϊμαράκη μην ξεχάσετε την πιστωτική σας

Ξεφυλλίζοντας ή μάλλον ξεκοκαλίζοντας ΤΟ ΒΗΜΑ χθες το απόγευμα στο ιντερσίτι από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα - ένα από τα πλεονεκτήματα της πρώτης θέσης, σου προσφέρεται και εφημερίδα - έπεσα πάνω σε μια ενδιαφέρουσα νομίζω επισήμανση του Διόδωρου Κυψελιώτη. Πριν προχωρήσω στην επισήμανση, υπενθυμίζω ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται ο περιβόητος δημόσιος διάλογος μεταξύ πολιτικών αρχηγών και κομμάτων για την Παιδεία, ένα από τα μεγάλα προβλήματα της οποίας αποτελεί και η χαμηλή χρηματοδότηση, συνεπεία της οποίας είμαστε πλέον τελευταίοι στην ΕΕ των 27 σε κονδύλια για την Παιδεία. Όμως κάνει η καλή μας κυβέρνηση τσιγκουνιές στην Παιδεία; Ακόμη κι αν παραδεχτούμε ότι κάνει, κάπου αλλού αποδεικνύεται ανοιχτοχέρα. Που; Στους εξοπλισμούς. Την ίδια ώρα που συζητείται η ριγμένη του προϋπολογισμού Παιδεία, ο υπουργός Άμυνας βγαίνει για ψώνια και προαναγγέλλει αγορά φρεγατών και ελικοπτέρων από τη Γαλλία, ύψους τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμυρίων. Βεβαίως - και έρχομαι στην επισήμανση του Διόδωρου - με τις αγορές θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις «έρευνας και διάσωσης», είπε ο υπουργός Αμυνας, επιχειρήσεις σαν αυτές που έγιναν από ψεύτικο τηλεφώνημα ότι στο Αγκαθονήσι βυθίστηκε πλοίο με λαθρομετανάστες, και έγινε καβγάς με τους Τούρκους, άρχισαν να πετούν αεροπλάνα, και έγραφαν μία εβδομάδα οι εφημερίδες πως μπορεί να έχουμε και «θερμό επεισόδιο». * Είναι λίγο περίεργο βέβαια πως ακριβώς 15 ημέρες πριν παραγγείλει τα όπλα ο Μεϊμαράκης κάποιος φαρσέρ μάς οδήγησε σε καβγάδες με την Τουρκία, που δικαιολογούν την αγορά των όπλων, αλλά ας το αντιπαρέλθουμε.

Και κάπου εκεί, στο 'ας το αντιπαρέλθουμε', το τρένο μου άρχισε να μπαίνει στον σταθμό Λαρίσης. Και είπα να το αντιπαρέλθω.

4 σχόλια:

patsiouri είπε...

Αυτό το παραμύθι με την Τουρκία είναι τόσο μα τόσο βολικό που κάνει ακόμη και το χαζό ν'ανατριχιάσει...
Στο παραμύθι με το βοσκό, το λύκο και τα πρόβατα, γιατί τον κατάλαβαν με την τρίτη???????

phlou...flis είπε...

Βγαίνει η Τουρκία ...τσάρκα στο Αιγαίο και αμέσως παραγγέλλουμε πολεμικό ..εξοπλισμό. Στις εκεχειρίες, ενδιάμεσα των εχθροπραξιών Ισραηλινών-Χαμάς, αμφότεροι αγοράζουν πολεμικό υλικό. Στα τελειώματα του ενός πολέμου προετοιμάζεται ο επόμενος. Ο τζίρος των βιομηχανιών πολέμου σταθερός. Η κρίση και οι κροίσοι.Πάνω απ' όλα η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας η οποία διασφαλίζεται (έτσι μας μάθαν να λέμε) με εξοπλιστικά προγράμματα.

gerasimos είπε...

patsiouri μέσα σ' όλα, αυτό το καθημερινό δούλεμα από κόμματα, πολιτικούς και ΜΜΕ πραγματικά τσαντίζει.

phlou...flis η μόνη βιομηχανία που δεν ακούστηκε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την διεθνή κρίση: η πολεμική.

Dr_MAD είπε...

πάντως το σίγουρο είναι ότι θα αντιδράσουμε σαν το στόρυ του γιδοβοσκού με το λύκο που φώναζε τζάμπα προς το χωριό

στο ρόλο του γιδοβοσκού ο εκάστοτε ΥΠΕΘΑ, στο ρόλο των χωριατών εμείς και στο ρόλο των αμνοεριφίων οι τούρκοι

*αλλά πόσο συχνά ο λύκος κατεβαίνει στην πόλη?

**αν υπάρχουν ακόμη λύκοι