4 Δεκ 2009

Η αρχή του τέλους

Μετά την υπερπροβολή του από τα ΜΜΕ ως πατερούλη του λαού, αλλά και ως σεβάσμιας προεδρικής μορφής που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η άποψή του επί παντός επιστητού – αλησμόνητα θα μείνουν τα ‘κύριε πρόεδρε, πείτε μας για τούτο ή για τ’ άλλο’ του Νίκου Χατζηνικολάου, της Όλγας Τρέμη, του Νίκου Ευαγγελάτου και όλων των τηλεδημοσιογράφων που μυστηριωδώς τον θεωρούσαν και τον προέβαλλαν ως έγκριτο, έγκυρο συνομιλητή –, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που με την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ βλέπει τους οπαδούς του να επιστρέφουν σε μια δεξιότερη ΝΔ, άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Ειρωνευόμενος χοντροκομμένα την Κωνσταντίνα Κούνεβα στο Κοινοβούλιο και επιτιθέμενος με εξίσου άξεστο τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύφθηκε ακόμη και στους πιο παραζαλισμένους, στους πιο παραπλανημένους από το αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο πλασάρισμά του δια τηλεοράσεως ως αγαθούλη, φιλάνθρωπου αλλά και σεβαστού κυριούλη. Με περισσότερους βουλευτές στη Βουλή από όσους είχε ποτέ ονειρευτεί άρχισε πλέον, ρίχνοντας τη μάσκα του καλοκάγαθου κυρίου της διπλανής πόρτας, να γίνεται ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του, θύμα της ίδιας του της κεκτημένης ταχύτητας, της ίδιας του της φύσης. Αφού έφτασε στο αποκορύφωμα της εφήμερης πολιτικής του δόξας, έχοντας καταφέρει να κυριαρχεί στα τηλεπαράθυρα, να έχει τα πρωτοπαλίκαρά του στη Βουλή, να συνδιαλέγεται με τα μεγάλα κόμματα παίζοντας πλέον χοντρότερο παιχνίδι, ρυθμίζοντας τις εξελίξεις ή φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε ρυθμιστή, άρχισε να παίρνει τον κατήφορο. Έναν κατήφορο, που θα τον επιστρέψει στην αρχική του ανυπαρξία, στο περιθώριο από το οποίο κατάγεται και στο οποίο ανέκαθεν ανήκε. Ώρα του καλή.

3 σχόλια:

abravanel είπε...

Αρα καλύτερα που τα στελέχη και οι οπαδοί του θα επιστρέψουν στις αρχικές τους ομάδες/κόμματα ;

gerasimos είπε...

Ίσως να 'ναι και χειρότερα, αλλά δεν μιλά για αυτό το ποστ. Μιλά για την άνοδο και την πτώση ενός ανθρώπου που αρπάχτηκε και ευνοήθηκε απ' τις συγκυρίες, προβλήθηκε απ' τα ΜΜΕ, ανέβηκε πηδηχτά τα σκαλοπάτια της αναγνωρισιμότητας και πλέον αναγκάζεται, λόγω των συνθηκών, να δείξει το αληθινό του, αποκρουστικό πρόσωπο, ένα πρόσωπο που επιδέξια έκρυβε πίσω από τη 'φιλολαϊκή' φλυαρία που τον έβαλε 'πανηγυρικά' στη Βουλή. Το τι θα κάνουν οι 'ορφανοί' οπαδοί του, αποτελεί άλλης τάξεως ζήτημα.

abravanel είπε...

Κοίτα, όσο αφορά το μίσος του προς τους εβραίους δεν το έκρυψε ποτέ. Από την εποχή Ροζάκη, μέχρι οτι οι "εβραίοι μυρίζουν αίμα" του Γενάρη έχει υπάρξει ένας συνεπής αντισημίτης. Απλώς η Κούνεβα, μετά τις αρχικές προσπάθειες συγκάλυψης, "υιοθετήθηκε" από μερίδα του πολιτικού κόσμου, ενώ για τους εβραίους υπάρχει μια γενικότερη αδιαφορία.

Αρα για μένα απολύτως τίποτα νεώτερο.