22 Δεκ 2009

Τα όρια του χιούμορ

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι δυο μουσικοί που πάντα μου άρεσαν. Τους ξεχώριζα και τους ξεχωρίζω για την αξιοπρέπειά τους, το καλό τους γούστο, τις όμορφες μελωδίες τους. Όμως φαίνονται να νομίζουν ότι ζουν σε μια χώρα της πλάκας, στην οποία ως εκ τούτου δικαιούνται να κάνουν την πλάκα τους ακόμα και με πράγματα που θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν πριν τα πάρουν ελαφρά. Ακόμα και με τα αντικαπνιστικά μέτρα, που τόσο ανάγκη είχε αυτή η δύστυχη χώρα που βρωμοκοπάει ολόκληρη τσιγαρίλα. Δυστυχώς, με την παράστασή τους που τιτλοφορείται 'Νόου σμόκιν', οι δυο κατά τα άλλα εξαίρετοι μουσικοί γίνονται εκφραστές μιας πολύ συγκεκριμένης, χαβαλετζίδικης βιοθεωρίας, η οποία με βρίσκει αντίθετο. Διότι αυτό που χρειαζόμαστε για να πιάσουν τόπο μέτρα όπως αυτά κατά του καπνίσματος δεν είναι ακόμα περισσότερος χαβαλές - απ' αυτόν διαθέτουμε άφθονο ως χώρα-κοιτίδα του 'ευγενούς' αυτού σπορ - αλλά υπέρβαση των εαυτών μας. Και εκ βάθρων αλλαγή νοοτροπιών. Στην οποία αλλαγή νοοτροπιών συμπεριλαμβάνω και το να κατορθώσουμε να μη σέρνουμε ο ένας τον άλλο στα δικαστήρια για ψύλλου πήδημα. (Γι' αυτό διαφωνώ KAI με τις μηνύσεις που έγιναν σε βάρος των καλλιτεχνών από πολίτες.) Οι μηνύσεις δεν οδηγούν πουθενά, σε μια χώρα με δικομανείς κατοίκους. Όπως και 'χιουμοράκι' σαν αυτό των κυρίων Κότσιρα και Μαχαιρίτσα μόνο κακό μπορεί να κάνει σε μια χώρα βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στα αποτσίγαρα και την 'πλακίτσα'.

3 σχόλια:

Meropi είπε...

Γεράσιμε μου καλό σου απόγευμα. Όταν άκουσα ότι έγινε μήνυση για τη συγκεκριμένη αφίσα, σκέφτηκα ακριβώς τα ίδια που αναφέρεις στην ανάρτηση σου. Ούτε το μεν μου άρεσε (η αφίσα), ούτε το δε (η μήνυση). Άσε που όποιος έκανε τη μήνυση, θα μετανιώσει πικρά. Με την πληθώρα των υποθέσεων που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά δικαστήρια, θα ταλαιπωρηθούν σφόδρα, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

gerasimos είπε...

Δυστυχώς Μερόπη στην Ελλάδα πολλές φορές αντιδράμε με λάθος τρόπο στα λάθος πράγματα. Όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η μήνυση μου φαίνεται υπερβολική και άστοχη, όπως άστοχο και το χιούμορ των τραγουδιστών.

Ανώνυμος είπε...

το να μην το βρεις αστείο το καταλαβαίνω όχι όμως ότι είναι και ακραίο αστείο... μην τρελαθούμε κιόλας.

υπερβολική η μήνυση αλλά και υπερβολικόςο ο τίτλος της ανάρτησης κατά την γνώμη μου


by cortlinux