4 Φεβ 2012

Μια παραίτηση για υπερβολική ταχύτητα

O εικονιζόμενος κύριος, ονόματι Chris Huhne, ήταν μέχρι σήμερα υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Βρετανίας. Μέχρι σήμερα. Διότι μόλις παραιτήθηκε, μαθαίνοντας ότι θα κατηγορηθεί για παραπλάνηση της Δικαιοσύνης, αδίκημα καθόλου μα καθόλου αστείο στη Βρετανία, που δε συγχωρείται ούτε ξεχνιέται εύκολα. Τι έκανε, όμως, ο κύριος Huhne; Πώς έφτασε να αποπειραθεί (όπως κατηγορείται) να παραπλανήσει τη βρετανική Δικαιοσύνη για να οδηγηθεί, τελικά, σε παραίτηση από το αξίωμά του; Η απάντηση, εν συντομία; Υπερβολική ταχύτητα. Συγκεκριμένα, το 2003 είχε παραβιάσει με το αυτοκίνητό του κάποιο όριο ταχύτητας και είχε δηλώσει ότι δεν οδηγούσε ο ίδιος αλλά η τότε σύζυγός του (χώρισαν έκτοτε). Τώρα κατηγορούνται και οι δυο για παραπλάνηση της Δικαιοσύνης, καθώς εκτός από τον ίδιο και η πρώην σύζυγός του είχε δηλώσει ψευδώς, όπως κατηγορείται, ότι αυτή οδηγούσε. Και θα οδηγηθούν στα δικαστήρια στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο αρχηγός του κόμματός του (του κόμματος των Liberal Democrats που συγκυβερνούν με τους Συντηρητικούς) και αναπληρωτής πρωθυπουργός Nick Clegg, δήλωσε ότι ο κύριος Huhne ήταν ‘ένας καλός φίλος και στενός συνεργάτης’ που έκανε μια ‘εξαιρετική δουλειά’ σαν υπουργός Ενέργειας. Βεβαίως δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι ‘κατανοεί απολύτως και σέβεται το ότι παραιτήθηκε, προκειμένου να καθαρίσει το όνομά του’. Σε επιστολή του στον πρωθυπουργό David Cameron, ο κύριος Huhne δήλωσε ότι ήταν τιμή του που υπηρέτησε αυτή την κυβέρνηση συνασπισμού και, σε απάντηση, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι λυπάται που τον βλέπει να φεύγει από την κυβέρνηση υπό αυτές τις συνθήκες και ότι του εύχεται ό, τι καλύτερο για το μέλλον, προσθέτοντας ότι ο κύριος Huhne πήρε τη σωστή απόφαση. Ο Duncan Hames, κοινοβουλευτικός ιδιαίτερος γραμματέας του κύριου Huhne, είπε ότι υπό τις δεδομένες συνθήκες έκανε το σωστό και ότι σκοπεύει να πολεμήσει, για να καθαρίσει το όνομά του.

Αυτά, στη Βρετανία…

Πηγή: ΒΒC News και συγκεκριμένα εδώ.

5 σχόλια:

apos είπε...

Να συμπληρώσω απλώς ότι ο εν λόγω ήταν και Νο2 του κόμματος που συγκυβερνά τη Βρετανία και όχι ένας όποιος-όποιος.

Υπενθυμίζω ότι προ διετίας παραπέμθηκαν αρκετοί υπουργοί της τότε κυβέρνησης Γκόρντον Μπράουν, επειδή δήλωναν ως βουλευτικά έξοδα, τα λεφτουδάκια που ξόδευαν για να αγοράσουν, ας πούμε, είδη κηπουρικής. Λατρεμένη η κηπουρική στη Βρετανία, πλην όμως ήταν σκάνδαλο αυτό που έκαναν. Ήδη κάποιοι καταδικάστηκαν κιόλας.

Αλλά τι τα θέλεις; Αυτά συμβαίνουν σε χώρες που δεν έχουν καν γραπτό Σύνταγμα για να ορκιστούν οι βουλευτές τους...

(το θέμα που επέλεξες είναι μία ακόμα απόδειξη γιατί η ελλάδα δεν σώζεται με τίποτα)

gerasimos είπε...

Μια και αναφέρθηκες στην ορκομωσία των δικών μας κυβερνήσεων, μην ξεχνάμε τα θυμιατήρια και τις αγιαστούρες που την πλαισιώνουν, αναπόσπαστο κομμάτι του όλου βυζαντινού σκηνικού... επίσης ας προσθέσω ότι ο εν λόγω κύριος τυγχάνει και πάμπλουτος, κάτι που επίσης επηρεάζει την απονομή Δικαιοσύνης σε κάποιες χώρες...

δεσποιναριον είπε...

Και εμείς βέβαια μονοπωλουμε την λέξη ¨ φιλοτιμο¨. Εντελώς σουρεαλ!

Odysseas είπε...

Καλά δε μπορούσε να σβήσει την κλήση να μη μπλέκει; Τίποτα δε σκέφτονται αυτοί οι κουτόφραγκοι...

ΥΓ: Αλήθεια, ο Κίμωνας που θα πέρναγε από το αστυνομικό τμήμα 2 μέρες μετά να πάρει την κλήση του, πέρασε;

gerasimos είπε...

Παιδία άλλες χώρες, άλλα ήθη, άλλα έθιμα...