30 Σεπ 2008

Πάρ' το αλλιώς, Λάκη

Θα αναρωτιέστε ίσως γιατί το λέω αυτό. Tο λέω σκεπτόμενος ότι αν ο κύριος που βλέπετε αριστερά νομίζει ότι βάζοντας ανθρώπους να χειροκροτάνε, να χορεύουν και να τραγουδάνε κάνει stand-up comedy, μάλλον δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται. Ξέρω πολλούς, Αμερικανούς κυρίως ηθοποιούς που ξεκίνησαν απ' αυτό το είδος κωμωδίας και αποδείχτηκαν μάλιστα ταλαντούχοι όπως ο Μπίλι Κρίσταλ, ο Στιβ Μάρτιν, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο Μπιλ Κόσμπι, ο Έντι Μέρφι και βεβαίως ο πιο γνωστός ως σκηνοθέτης Γούντι Άλεν. Δεν ξέρω κανέναν όμως που ξεκινώντας ως ηθοποιός, σκηνοθέτης ή ο,τιδήποτε άλλο να ΚΑΤΕΛΗΞΕ εκεί. Κανέναν, πλην του Λάκη μας βεβαίως. Ο οποίος εφηύρε νομίζω ένα ιδιαίτερο, ελληνικό είδος stand-up κωμωδίας που πάσχει από κάποιες χρόνιες ασθένειες.

Πρώτον, θα το έλεγα λαϊκίστικο, με τις γιαγιάδες και τις φτωχές νοικοκυρές της διπλανής πόρτας να παρελαύνουν συχνά-πυκνά από τις οθόνες μας επιστρέφοντας με άδεια καρότσια από τις λαϊκές, καθηλώνοντας και συγκινώντας τον ευαίσθητο, λαϊκό ήρωά μας, που θα σταθεί προσοχή μπροστά στον «απλό λαό». Δεύτερον, υποχρεωτικής παρακολούθησης και συμμετοχής για το κοινό, μια και στον πλέον ανύποπτο χρόνο καλείται να εμψυχώσει τον «κωμικό» τραγουδώντας, χειροκροτώντας ή κάνοντας τέλος πάντων ό, τι περνά απ' το χέρι του. Όμως, στην stand-up comedy ο κωμικός υποτίθεται ότι βρίσκεται στο απόλυτο έλεος του κοινού του, που αν δεν του αρέσουν τα αστεία του μπορεί να μη γελάσει ή ακόμα και να τον αποδοκιμάσει. Στην περίπτωση του Λάκη μας νομίζω ότι περισσότερο συμβαίνει το ανάποδο, έχουμε δηλαδή ένα κοινό που βρίσκεται στο έλεος του κωμικού, στη διάθεσή του, πρόθυμο να κάνει ό, τι αυτός ζητήσει. Αντί δηλαδή να προσαρμόζεται ο κωμικός στο κοινό, προσαρμόζεται το κοινό στον ίδιο.

Τρίτον, πρόκειται για ένα σόου μεροληπτικό, μια και σατιρίζει αν όχι περισσότερο τουλάχιστον εξίσου την αντιπολίτευση με την κυβέρνηση, πράγμα πρωτοφανές και περίεργο, αφήνοντας μάλιστα την εντύπωση ότι ο πρωταγωνιστής του τρέφει μια βαθιά προσωπική συμπάθεια και σεβασμό για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, που θα τον κάνει να στεναχωρηθεί όταν αναγκαστεί, για να βουλώσει τα κακά στόματα, να τον σατιρίσει. Επιπλέον, ο ήρωάς μας βγάζει κακία και εμπάθεια απέναντι σε πρόσωπα - όπως η πιθανότατα για κάποιους ασυμπάθιστη αλλά όχι τόσο «νούμερο» όσο αυτός θέλει να μας την παρουσιάζει, Μιμή Ντενίση - τα οποία ήταν ανέκαθεν τα εύκολα θύματα για να σπάει πλάκα η νεοελληνική κοινωνία στις πιο μικρόψυχες στιγμές της: γυναίκες, ιδίως μιας κάποιας ηλικίας - όπως η κυρία Ντενίση, που στην όποια ηλικία της τόλμησε να παντρευτεί, χωρίς να υπολογίσει τον «κωμικό» μας -, ομοφυλόφιλους, δυστυχισμένα πλάσματα της τηλεόρασης όπως καλεσμένους των σόου της Αννίτας Πάνια, και άλλους τόσο μα τόσο εύκολους στόχους.

Τέταρτον, τον λαϊκό μας ήρωα τον χαρακτηρίζει νομίζω αθεράπευτη αυτοαναφορικότητα. Διότι στην προσπάθειά του να γίνει - γιατί άραγε; - ακόμα συμπαθέστερος και δημοφιλέστερος, προβάλλει βίντεο με «αντιπάλους» του που λένε διάφορα για το πρόσωπό του - «αντιπάλους» επιπέδου πανελιστών πρωινών ή μεσημεριανών εκπομπών και σκυλοτραγουδιστριών -, ούτως ώστε να ανέβει ακόμη - πόσο πια; - ψηλότερα στην εκτίμησή μας. Πέμπτον, νομίζω ότι δείχνει μια χαρακτηριστική αφέλεια. Επί παραδείγματι, κλείνει κάθε φορά το σόου με τραγουδάκια απ' αυτά που θα αρέσουν σε όλους, ούτως ώστε οι ταλαίπωροι τηλεθεατές αλλά και το ζωντανό του κοινό να ξεχάσουν υποτίθεται τη μίζερη νεοελληνική πραγματικότητα που τους την έχει στημένη σε κάθε γωνία, να αγκαλιαστούν δακρύζοντας και να κοιμηθούν ευτυχισμένοι σιγοτραγουδώντας. Συγνώμη κύριε λαϊκέ μας ήρωα, αλλά τέτοια αφέλεια ούτε σε χολιγουντιανές υπερπαραγωγές δεν έχω δει - και έχω δει μπόλικες από δαύτες. Εν τέλει λυπάμαι, αλλά εμένα τουλάχιστον δε με πείσατε, κύριε Λάκη. Ούτε για το ταλέντο σας ως κωμικού, αλλά ούτε και για τις καλές σας προθέσεις. Και κυρίως, δε με πείσατε ότι αυτό που κάνετε θα μπορούσε ποτέ να λέγεται stand-up κωμωδία. Κάπως αλλιώς λέγεται αλλά ακόμη δεν έχω βρει πως. Μήπως τηλεοπτική επιθεώρηση με ολίγη από... Λάκη;

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεράσιμε καλημέρα,

Πώς θα ήθελες (ή πώς φαντάζεσαι ότι θα μπορούσε) να είναι ο Λάκης, ώστε να μην σου δημιουργεί τον προβληματισμό που καταθέτεις;

gerasimos είπε...

δενδρογαλή καλή σου μέρα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα έπρεπε σώνει και καλά να είναι ο Λάκης. Γιατί δηλαδή κάποιοι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν εθιστεί στο να βρίσκονται για χρόνια και δεκαετίες στην επικαιρότητα και πρέπει διαρκώς να εφευρίσκονται καινούργιοι τρόποι, όσο γίνεται επιτυχέστεροι, προκειμένου να συνεχίσουμε να τους 'απολαμβάνουμε' μέχρι τα βαθιά τους και τα βαθιά μας γεράματα (δες αν θες εδώ κι ένα σχετικό παλιό μου ποστ); Αντί για το Λάκη θα προτιμούσα ένα νέο παιδί, περισσότερο 'διαβασμένο' και ενημερωμένο γύρω από το είδος αυτό τέχνης που λέγεται stand-up, και όχι κάποιον που χρησιμοποιεί το κοινό του - τηλεοπτικό και 'ζωντανό' - ως εφαλτήριο για την καριέρα του. Kαι του οποίου το σόου παρουσιάζει όλα τα μειονεκτήματα που ανέφερα.

elli_auth είπε...

Χαίρομαι που επιτέλους αρχίζουν να ακούγονται διαφορετικές απόψεις για την εκπομπή αυτή-απόψεις που αποδεικνύουν ότι ο Λακης δεν έχει την καθολική αποδοχή που θέλει να πιστεύει πως έχει. Ιδιαίτερα η συστηματική κριτική της αντιπολίτευσης και η ανυπαρξία αναφοράς στην κυβέρνηση-όπως λες Γεράσιμε- είναι σκανδαλώδης. Σαφώς αναγνωρίζω κάποια καλά στοιχεία στην εκπομπή αλλά δεν μπορώ να την ανάγω στην ύψιστη διασκέδαση κάθε Τρίτης όπως κάνουν οι περισσότεροι και οι οποίοι συχνά δέχονται άκριτα ότι τους "σερβίρει" ο καλλιτέχνης. Όταν μάλιστα κάποιος από τον ίδιο χώρο αποπειράθηκε να σατιρίσει τον Λάκη με τον τρόπο που αυτός συνηθίζει να το κάνει στις εκπομπές του, δεν του άρεσε...Και αν κάποιος νέος έκανε παρόμοια εκπομπή -Γεράσιμε-δεν νομίζω να είχε τέτοια ανταπόκριση, δυστυχώς.

xasodikis είπε...

Ν' αγιάσει το πληκτρολόγιό σου :)

Η αλήθεια είναι ότι έχω διαμορφώσει εδώ και χρόνια κάκιστη προσωπική άποψη για τον Λαζόπουλο, γιατί είχα την ευκαιρία να τον πετύχω σε μια επίδειξη μικροπρέπειας μακριά από κάμερες. Ασχέτως αυτού, όμως, προσυπογράφω τα επιχειρήματά σου ένα προς ένα.

Lampa είπε...

Δεν μπορω πια να τον βλέπω...
Και το λέω ειλικρινά. Η μεροληψία του δεν έχει όριο.

Κατηγορεί συνεχώς τον Παπανδρέου (και καλά κάνει εάν έχει δίκιο) και αφήνει ασχολίαστη την πολιτική της κυβέρνησης.

Προωθεί συστηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας το κάνει αλλά τουλάχιστον όχι τόσο απροκάλυπτα.

Το παίζει αριστερός και ο άνθρωπος του λαού και από πίσω κάνει πράγματα όχι και τόσο λαικά...

gerasimos είπε...

elli_auth από καιρό ακούω τέτοιες, διαφορετικές όπως είπες απόψεις γύρω από τον κύριο αυτόν από ανθρώπους σκεπτόμενους, οι οποίοι δεν καταπίνουν αμάσητα τα χαπάκια διασκέδασης που τους βάζει στο στόμα η νεοελληνική τηλεόραση. Ανέβασα αυτό το ποστ διότι μεταξύ άλλων δεν αντέχω άλλο να βλέπω ανθρώπους τους οποίους μπορεί και να εκτιμώ, να κρέμονται στην κυριολεξία από τα χείλη του για να διαμορφώσουν άποψη περί της καθημερινότητάς τους.

xasodikis εκτιμώ ιδιαίτερα όσα είπες μια και προέρχονται από σένα... και ευχαριστώ. :-)

lampa όντως, η πολύπλευρη μεροληψία του έχει καταστεί νομίζω τόσο εμφανής, που δε χρειάζεται πλέον να πει ή να επισημάνει κανείς κάτι συγκεκριμένο. Ο ίδιος έχει γίνει, απ' αυτή την άποψη ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του.

Meropi είπε...

Γεράσιμε καλημέρα.
τα ίδια σκεφτόμουνα κι εγώ χθες βράδυ που έβλεπα τα ίδια και τα ίδια από το Λάκη. Και κυρίως σκέφτηκα ότι αντί να σατιρίζει πιο πολύ την εξουσία, σατιρίζει το Γιωργάκη. Όχι ότι είμαι θαυμάστρια του τελευταίου, αλλά έχει καιρό να σατιριστεί όταν και αν γίνει εξουσία....

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα..
Θα συμφωνήσω με οσα γράφεις, επίσης θεωρώ οτι ο κοσμος περιμένει καθε νέα του εκπομπή για να πει αυτα που θα ήθελε να πεί ο ίδιος(o κοσμος) και με αυτο το τρόπο να μένει αδρανής, παθητκός και απενοχοποιημένος..
λειτουργεί κάπως σαν αντιπρόσωπος του λαού..
Αχιλλέας

gerasimos είπε...

meropi καλημέρα. Πρόκειται πράγματι για πολύ περίεργο πράγμα: τη μόνη ίσως πολιτική σάτιρα παγκοσμίως που στοχεύει περισσότερο στην αντιπολίτευση απ' ό,τι στην κυβέρνηση.

Αχιλλέα καλησπέρα. Όντως, πολλοί άνθρωποι που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να κάνουν πράγματα βολεύονται βαθιά στον καναπέ τους - τρεισήμισι εκατομμύρια χτες - μασουλώντας ό, τι βρουν εμπρός τους για να παρακολουθήσουν το Λάκη να κάνει πάλι όλη τη βρωμοδουλειά, δηλαδή να εκφράζει απόψεις τις οποίες μπορεί και οι ίδιοι να έχουν αλλά βαριούνται να τις επεξεργαστούν ή να τις κουβεντιάσουν με άλλους. Κάθονται λοιπόν να ακούσουν το Λάκη να τους λέει αυτά που σκέφτονται ή να τους υπαγορεύει, σαν ν' απευθύνεται σε δακτυλογράφους αυτά που θα έπρεπε να σκέφτονται (κι εδώ βεβαίως ανοίγει μια άλλη, μεγάλη κουβέντα...).

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα τελικά δεν κατάλαβα αν είναι το γεγονός ότι είναι ο Λάκης κι όχι κάποιος άλλος, ή αν αυτό που κάνει το κάνει καλά ή όχι.

Διότι τελικά, όλοι τον είδαμε...

doctor είπε...

Πέρα από τις όσες διαφωνίες έχω με τον κ.Λαζόπουλο, πιθανόν περισσότερες από όσες έχει ο Γεράσιμος, νομίζω ότι έστω και αυτού του είδους ο λαϊκισμός κάνει την νοικοκυρά ή τον παρτάκια ωχαδερφιστή έλληνα να σκεφτεί για λίγο σχετικά με την άνεση και την ευκολία που δίνει την ψήφο του στα δύο μεγάλα κόμματα.
Με τον τρόπο του ο Λάκης πριμοδοτεί τον ΣΥΝ και όντως η εμπάθειά του σε συγκεκριμένα πρόσωπα είναι κάτι απρεπές και άκομψο.
Σε γενικές γραμμές είναι μια εκπομπή που μπορείς να την δεις και να γελάς είτε με τα αστεία του Λάκη είτε με τις παπαριές που λέει όταν μιλάει σοβαρά. Και εκεί εγώ γελάω περισσότερο, όταν π.χ. διαβάζει με μεγάλη επισημότητα και λυρισμό τις μπαρούφες του Θεοδωράκη...

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους μα κυρίως στον καλό μου φίλο Γεράσιμο!

doctor

gerasimos είπε...

δενδρογαλή κανένα πρόβλημα. Απλώς, όπως είπες κι εσύ εξέφρασα κάποιους προβληματισμούς, τους οποίους βλέπω ότι μοιράζονται κι άλλοι.

doctor καλό μήνα και σ' εσένα. Αυτό στο οποίο νομίζω αναφέρεσαι θυμίζοντας την δακρύβεχτη ανάγνωση της επιστολής Θεοδωράκη, δηλαδή η συμβατικότητα, επίσης χαρακτηρίζει τα σόου του. Από αυτά απουσίαζαν ανέκαθεν ο αμιγής ριζοσπαστισμός, η ασέβεια και η σοκαριστική ανευλάβεια που θα χαρακτήριζαν μια ας πούμε καθαρόαιμη stand-up comedy.

Φοβάμαι επίσης ότι τα σόου αυτά καθόλου δεν βοηθάνε τους τηλεθεατές να σκεφτούν, απλώς να εκτονωθούν όπως-όπως γελώντας και να ξεχαστούν. (Άλλωστε η ίδια η φράση 'σκεπτόμενοι τηλεθεατές' μου φαίνεται τόσο αλλόκοτη...)

Unknown είπε...

Αχ Γεράσιμε, εδώ πάνε ανάποδα σε όλα, αλλά εκτονώνεται ο κόσμος και σε πολά ζητήματα έχει απόλυτο δίκιο. Ρατσιστικό που ασχολήθηκε με την ηθοποιό που παντρεύτηκε, είναι δικαίωμα της να παντρεύεται σε όποια ηλικία κι αν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Kai to xirotero apo ola ine ta ithikoplastika minimata poy prospathi na perasi.

gerasimos είπε...

mariana είπαμε, γυναίκες: τα εύκολα θύματα πολλών 'ανδρών' (με ή και χωρίς τα εισαγωγικά) στην Ελλάδα. Ιδίως όταν τολμούν να μας αγνοούν επιδεικτικά, όπως η κυρία τον κύριο Λάκη μας.

balloon έχει και μια ψυχή να σώσει..

fevis είπε...

Λοιπόν... Πάλι εγώ θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου.. Ο Λάκης κατ' αρχάς είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος.. Αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα τόσο τα νούμερα που χτυπάει χρόνια τώρα όσο και τα concept των εκπομπών του.. Ας μην ξεχνάμε τους Μήτσους παραδείγματος χάριν... Από την άλλη, είναι απόλυτα λογικό όταν ένας άνθρωπος έχει τέτοιου είδους έρεισμα στην κοινωνία να το εκμεταλλεύεται είτε ηθελημένα είτε υποσυνείδητα για να περάσει τις απόψεις του..Σαφώς και έχει εμμονές.. Με την Ντενίση, με τους νέους που έχουν πάντα δίκιο, με τους γνωστούς- αγνώστους, με την Ολυμπιακή. Σαφώς είναι λαϊκιστής, ο "λαός" άλλωστε είναι που του δίνει την δύναμη του...Επίσης, σαφώς κινείται ιδεολογικά στον χώρο της αριστεράς πράγμα που δεν σημαίνει κατά κανέναν τρόπο πως δεν του επιτρέπεται να έχει ταυτόχρονα σπίτι στην Σέριφο και στην Πάρο ή γραφείο στο Κολωνάκι.Όποια και να είναι πάντως η άποψη του καθενός μας για τα όσα λέει κάθε Τρίτη στο show του -και εγώ η ίδια που είμαι τρελή φαν του πολλές φορές τον βρίσκω υπερβολικό και υποκειμενικό- κανείς δεν μπορεί να του αμφισβητήσει πως τα λέει καλά. Και πως πάρα πολύς κόσμος του αναγνωρίζει το ότι λέει στην τηλεόραση ακριβώς αυτά που συζητάνε πολλοί μεταξύ τους, στα σπίτια τους ή στις παρέες του...Και τέλος να πω και το εξής.. Είναι σαφές πως ο Λάκης ξέρει την δύναμη και την επιτυχία του και τα χαίρεται πολύ και τα δύο.. Απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου και το χειροκρότημα που όποιος έτυχε να βρεθεί στα live του λέει πως δεν είναι κατά κανέναν τρόπο κατευθυνόμενο και βεβιασμένο. Εσείς πιστεύετε πως θα νοιώθατε διαφορετικά αν είσαστε στην θέση του? Θα το χαιρόσασταν λιγότερο, ή θα το εξαργυρώνατε με λιγότερα χρήματα? (Πω πω... Σεντόνι βγήκε, και μάλιστα διπλό...)

gerasimos είπε...

fevis μου ε, όχι και του διαβόλου... περισσότερο κοπτοράπτη της συνοικιακής βιοτεχνίας - με μεγάλους τζίρους όμως - εύπεπτων 'λαϊκών' θεαμάτων που λέγεται ελληνική τηλεόραση θα τον έλεγα, αλλά τέλος πάντων. Τηλεθεάσεις έκαναν και κάνουν πολλές απίστευτες εκπομπές της τηλεόρασης... από ριάλιτι τύπου big brother ή εκείνο του Μικρούτσικου που έβαζε διάφορους να τσακώνονται μέχρι τα μεσημεριανάδικα, τις Τατιάνες, τις Λαμπίριδες και τις Δρούζες. Αυτό δε θα με έκανε να βαφτίσω την όποια Τατιάνα ή Δρούζα ταλαντούχα... απλώς πλάσαραν ένα καινούργιο τηλεοπτικό υποπροϊόν που πούλησε. Υποπροϊόν με ημερομηνία λήξης βεβαίως, όπως και κάθε τηλεοπτικό χαπάκι 'διασκέδασης' ή 'κοινωνικής εκπομπής' που μας βάζει στο στόμα ο κάθε καναλάρχης. Δημοσιογράφος είσαι και τα ξέρεις καλύτερα, αλλά νομίζω ότι ακόμη και οι πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές μοιάζουν με το φρέσκο γάλα... όταν περάσει η ημερομηνία λήξης τους αρχίζουν να ξινίζουν και μυρωδιές από συμφέροντα, φτήνια, και άλλα τέτοια συστατικά τους αρχίζουν να φτάνουν μέχρι τις μύτες μας.

Λες ότι τα λέει καλά. Και όμως, στις παρέες μου τα λέμε εξίσου καλά και καλύτερα μπορώ να σου πω, άρα ΓΙΑΤΙ να καθίσουμε και να κάτσουν τρεισήμισι εκατομμύρια άνθρωποι να δουν το Λάκη να τα επαναλαμβάνει; Μήπως περιμένουν μια δια τηλεοράσεως επιβεβαίωση των απόψεών τους; Ή απλώς τους αρέσει να κάνουν ό,τι νομίζουν ότι κάνουν όλοι εκείνη την ώρα, για να έχουν κάτι να πουν στο coffee break την επομένη στο γραφείο; Όποιους λόγους κι αν έχουν, τους βρίσκω απλώς λάθος. Και με κάνουν - με κάνουμε - να αναρωτηθώ, ΠΟΣΟ άραγε να έχουμε αλλοτριωθεί, όταν στηνόμαστε στον καναπέ και περιμένουμε να δούμε στην τηλεόραση κάποιον να μας πει αυτά που ήδη ξέραμε και σκεφτόμασταν;

phlou...flis είπε...

Τον παρακολουθούμε ΟΛΟΙ, τελικά, ασχετα αν συμμεριζόμαστε τα λεγόμενά του. Και γελάμε, νομίζω. Είναι κάτι σαν ένα τηλεοπτικό ναρκωτικό. Κάνει κακό, "αποκοιμίζει". Η δε ζωή του Λάκη, δε συνάδη με τον τηλεοπτικό Λάκη

fpboy είπε...

Η κριτική σου είναι σωστή σύμφωνα με τα δικά σου βιώματα!
Για τον κόσμο όμως που δεν ξέρει ποιός είναι ο Γούντυ Άλεν, δεν έχει ανώτατες σπουδές, ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ και δεν διαβάζει πολιτικές εφημερίδες,
για αυτόν τον κόσμο που είναι αποκλεισμένος απο παντού και μοναδική του διασκέδαση έχει το χαζοκούτι, ο Λαζόπουλος είναι κάτι σαν λαικός ήρωας.
Αν τον δεις με τα δικά τους μάτια που έχουν πήξει στην Λαμπίρη, τον Τράγκα και τον Χατζηνικολάου,
θα σου φανεί και εσένα ποιοτικός.

Dr_MAD είπε...

Εχει καταντήσει trash μόνο και μόνο για τα νούμερα. πάμε γι'άλλα

Dr_MAD είπε...

@ elli_auth

Το promo spot της πρώτης του εκπομπής είχε θέμα "Κώδικας Βατοπαίδι". Μάλλον δεν είσαι παρατηρητική ή προφανώς θέλεις ο Λαζο να βγαίνει και να υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ :-D

gerasimos είπε...

phlou... flis απενεχοποιητικό ναρκωτικό.

fpboy γι' αυτό ακριβώς τον λέω στο ποστ λαϊκό ήρωα.;-)

mad αυτό θα έλεγα κι εγώ... πάμε γι' άλλα. Γι' αυτό που λες στην Έλλη, δεν ξέρω πως προμόταρε την πρώτη του φετινή εκπομπή, πάντως όλη την περσινή χρονιά ήταν εξόφθαλμο, παράδοξο και πρωτοφανές ότι σατίριζε πολύ περισσότερο την αντιπολίτευση παρά την κυβέρνηση, με την οποία δεν ασχολείτο σχεδόν καθόλου.

elli_auth είπε...

αγαπητέ mad παρατηρητική
(παρα)είμαι, με το ΠΑΣΟΚ δεν έχω καμία σχέση και το promo spot δεν το είχα δει, αναφέρομαι στις εκπομπές του προηγούμενου χρόνου
( τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της περιόδου , οποτε και σταμάτησα να τον παρακολουθώ συστηματικά- η ανάγνωση της επιστολής Θεοδωράκη έδωσε τη χαριστική βολή)

Unknown είπε...

You lucky guy. Good on you Gerasime.