10 Μαρ 2009

Do it like Nomarchis

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες και αναξιόπιστες πηγές ο Ομπάμα έχει εξελιχθεί σε φανατικό θαυμαστή του γνωστού σε όλους σας Νομάρχη με το επικοινωνιακό χάρισμα, τον οποίο πασχίζει να μιμηθεί. Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, μετά το μπάσκετ, τη γυμναστική, τη βιβλιοφαγία και το Διαδίκτυο, ο Μπαράκ Ομπάμα αποκάλυψε στο ευρύ κοινό άλλες δυο κλίσεις: το τραγούδι και την υποκριτική. Στη φωτογραφία, τον βλέπουμε να τραγουδά το «χρόνια πολλά» στο πάρτι γενεθλίων προς τιμήν του άρρωστου 77χρονου γερουσιαστή Έντουαρντ Κένεντι. Δεν ξέρω αν θα δούμε τον Ομπάμα ντυμένο και Ζορό, πάντως σκέφτομαι ότι ίσως τελικά δεν αντιγράφει αυτός τον Νομάρχη σόουμαν αλλά, αντιθέτως, ο χαρισματικός μας Νομάρχης μιμείται τον Ομπάμα και εν γένει τους πρώτους διδάξαντες σ' αυτά Αμερικανούς όταν τραγουδάει, μεταμφιέζεται, συμμετέχει σε τηλεπαιχνίδια και happenings, κατεβαίνει από ελικόπτερα ως Αϊ-Βασίλης. Ακολουθεί δηλαδή καθαρά αμερικανικούς τρόπους επικοινωνίας με τους πολίτες: επικοινωνίας διανθισμένης με ολίγη από showbiz, θέαμα, τραγούδι, χορό, μασκάρεμα. Και με αυτές τις… αμερικανιές καταφέρνει να βρίσκεται μονίμως στην επικαιρότητα, να επανεκλέγεται πανηγυρικά στον νομαρχιακό θώκο, να μιλάνε όλοι γι’ αυτόν, φίλοι κι οχτροί, εφαρμόζοντας με τεράστια επιτυχία την αμερικανική συνταγή ότι αν θέλεις να μιλήσεις στους ψηφοφόρους και να τους γίνεις αρεστός, γίνε σαν αυτούς, κάνε ό, τι κάνουν κι αυτοί. Κι αν αυτό δεν αρκεί, δώσε τους θέαμα, που πάντα αγαπάνε. Βεβαίως, στην ορίτζιναλ εκδοχή του το μοντέλο αυτό επικοινωνίας συνδυάζεται με έργα και δράσεις εκ μέρους των πολιτικών, που υποστηρίζουν και δικαιολογούν το σόου. Ενώ στην περίπτωση του δικού μας σόουμαν φοβάμαι ότι έχουμε μόνο το σόου, άνευ της πολιτικής του γέμισης.

7 σχόλια:

Prokopis Doukas είπε...

Όχι μόνο... Το παιδί έχει μέσα του και το μπάσκετ και τη soul - το αίμα που κυλάει στις φλέβες του βλέπεις..

Εδώ αντίστοιχα, κυλάει το "κατιναριό"...

Τσαλαπετεινός είπε...

Ωχ! Φοβάμαι ότι αν ο κ. Νομάρχης διαβάσει το σχόλιο του Προκόπη, θα βάλει σορτσάκι και θα αρχίσει να σουτάρει τρίποντα οπότε θα στενάξουν τα ταμπλό.

gerasimos είπε...

Προκόπη ε όχι και κατιναριό. Να προσέχεις πως μιλάς για το Νομάρχη (κλεμμένο). ;-)

Τσαλαπετεινέ (μα τι ωραίο όνομα:-) κι εγώ καθόλου δεν το αποκλείω. Άλλωστε τι κοστίζει ένα ακόμα μασκάρεμα. Την ημέρα της γυναίκας που μόλις μας πέρασε τον είδα σε ρόλο κομμωτή να χτενίζει μια νεαρή Θεσσαλονικιά. Και στις 15 του τρέχοντος έχουμε και την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Άραγε γι' αυτή την ημέρα τι μεταμφίεση θα του ταίριαζε;

Meropi είπε...

Γεράσιμε απαντώντας στην τελευταία σου ερώτηση απαντώ "μπρόκολο" θα του ταίριαζε του κ. Τηλενομάρχη να ντυθεί.
Α και τώρα τελευταία προωθεί και την πολιτική συνεύρεση ΝΔ - ΛΑΟΣ. Τι λες επ' αυτού?

gerasimos είπε...

Μερόπη ομολογώ δεν ήξερα ότι στις στολές του περιλαμβάνεται κι αυτή της πολιτικής προξενήτρας. Αν μη τι άλλο στην περίπτωση του προεκλογικού συνοικεσίου μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ του πάει, ιδεολογικά, ο ρόλος του μεσολαβητή μια και παρότι εκλέγεται με τη ΝΔ μέσα του νομίζω ψηφίζει δαγκωτό ΛΑΟΣ.

wintersea είπε...

Γεράσιμε καλησπέρα,

Μπαίνω να σχολιάσω την ανάρτηση και διαβάζω το σχόλιό σου για το νομάρχη σε ρόλο κομμωτή!! Αλήθεια είναι αυτό;;; Πόσο πιο γελοίος μπορεί να γίνει ο άνθρωπος; Αλλά το λυπηρό δεν είναι αυτό... Το λυπηρό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τον ψηφίζουν, τον πιστεύουν και τον ακολουθούν....

Για τον Πρόεδρο που αντιγράφει το Νομάρχη-της-Καρδιάς-μας, θα πω μόνο ότι είναι απολύτως επικοινωνιακός ότι και να κάνει, χωρίς ποτέ να κινδυνεύει να γίνει ρεζίλι. Αυτό ή το 'χεις, ή δεν το 'χεις.

gerasimos είπε...

wintersea καλησπέρα. Είπες: 'Για τον Πρόεδρο που αντιγράφει το Νομάρχη-της-Καρδιάς-μας, θα πω μόνο ότι είναι απολύτως επικοινωνιακός ότι και να κάνει, χωρίς ποτέ να κινδυνεύει να γίνει ρεζίλι. Αυτό ή το 'χεις, ή δεν το 'χεις.'

Aκριβώς. Ο Ομπάμα και Ζορό να ντυθεί, θα παραμείνει Ομπάμα. Γιατί εκτός από περιτύλιγμα διαθέτει και περιεχόμενο. Ενώ ο δικός μας ακόμη και αμασκάρευτος, μοιάζει καρικατούρα.

ΥΓ: Φυσικά και αληθεύει το ότι ντύθηκε και κομμωτής την Ημέρα της Γυναίκας. Τον είδα στην τηλεόραση επί τω έργω.