15 Ιουν 2009

Καλό καλοκαίρι

Όπως έλεγα και πέρσι αλλά και πρόπερσι τέτοιες ή περίπου τέτοιες μέρες, η έμφυτη ματαιότητα του blogging με χτυπάει κατακέφαλα με το που αρχίζουν να πιάνουν οι ζέστες, να μου κλείνει το μάτι η θάλασσα – μετράω ήδη τρία μπάνια που πολύ τα ευχαριστήθηκα – και γενικότερα με το που αρχίζουν στα καλά καθούμενα να μου έρχονται μυρωδιές αντηλιακών ή ψαριών που ψήνονται κάπου κοντά, βουλωμένα αυτιά από μακροβούτια ή από κολύμπι στα βαθιά, πράγματα δηλαδή που για μένα σημαίνουν ότι ήρθε η ώρα να αφήσω κι αυτό το έρημο το πληκτρολόγιο να κάνει τις διακοπές του για να χαθώ με τη σειρά μου στα κύματα. Βλέπετε με το καλοκαίρι έχω μια σχέση κάπως ιδιόρρυθμη. Αποφεύγω τις παραλίες αλλά όχι τη θάλασσα, αποφεύγω την πολυκοσμία αλλά όχι τις παρέες, αποφεύγω τη ζέστη αλλά όχι τις βουτιές σε κρύα νερά τις ζεστές μέρες. Συνεπεία όλων αυτών, συν του ότι σε ένα μήνα ακριβώς μπαίνω στα σαράντα, αυτό το καλοκαίρι θα το περάσω όσο μακρύτερα μπορώ από υπολογιστές, internet, αναρτήσεις στο blog προκειμένου να επιδοθώ απερίσπαστος σε έναν απολογισμό των μέχρι στιγμής πεπραγμένων μου. Με σκληρή αυτοκριτική διάθεση, εννοείται. Και αλύγιστη θέληση να βελτιωθώ ως άνθρωπος, ως πολίτης, ως κολυμβητής, ως μακροβουτηχτής. Μέχρι να τα ξαναπούμε λοιπόν εύχομαι σε όλους καλά να περάσετε το καλοκαίρι αυτό, με ανθρώπους που σας ζεσταίνουν σε μέρη που σας δροσίζουν.

15 σχόλια:

FrapDigo είπε...

Αγαπητέ Γεράσιμε, αν δεν αναπτυχθείς και ως γευσιγνώστης, ψήστης, παρασκευαστής caipirinha, ειδικός στο ξυπόλητο περπάτημα σε άμμο και γρασίδι και ως ειδικός στην ακουστική της νύχτας, η προσωπική σου βελτίωση θα μείνει μισή.

Καλή ξεκούραση, καλές βουτιές και εύχομαι η αλμύρα να σου μείνει μέχρι του χρόνου τέτοια μέρα! :)

Vassilis είπε...

Καλά να περάσεις και να επανέλθεις ... αλμυρότερος :)

ippoliti_ippoliti είπε...

Πόσο μου άρεσε η ευχή σου, θα την υιοθετήσω και στην ανταποδίδω
Καλό καλό καλοκαίρι

xasodikis είπε...

Εύχομαι ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στα μακροβούτια, και μην ξεχνάς ότι ο σαραντάρης ίσον με δύο εικοσάρηδες :)

Καλό καλοκαίρι φίλε μου!

gerasimos είπε...

FrapDigo αχ αυτή η ακουστική της νύχτας... ιδίως ως μυστηριακή υπόκρουση σε υπαίθριες νυχτερινές κουβέντες που και μόνο γι' αυτές αξίζει το καλοκαίρι, ιδίως όταν γίνονται κάτω από έναστρους ουρανούς...

Vassilis εύχομαι γενικά να γίνουμε όλοι του... αλατιού!

ippοliti_ippoliti χαίρομαι που σε 'άγγιξε' η ευχή μου. Μακάρι και να 'βγει'. :-)

χασοδίκη εγώ ούτως ή άλλως αισθάνομαι εικοσάρης. Ο... άλλος εικοσάρης αγνοείται. ;-)

wintersea είπε...

Πες το μου ότι έχουμε την ίδια μέρα γενέθλια! Αυτές οι καλοκαιρινές, φιλοσοφικές ανησυχίες με περιτριγυρίζουν κι εμένα... Λες να φταίνε τα σαράντα;;...
Καλή ξεκούραση σου εύχομαι, ό,τι κι αν κάνεις :)

patsiouri είπε...

Kαλέ τόσο πολύ θ'αργήσεις?????????
Χρόνια πολλά!!!

gerasimos είπε...

wintersea μπα, για την αμπελοφιλοσοφική διάθεση νομίζω ότι 'φταίει' αποκλειστικά το καλοκαίρι, που ως εποχή προδιαθέτει για χαλαρότερη προσέγγιση των πραγμάτων.

Πατσιούρι ποτέ δεν αργώ για τίποτα, εκτός από τα ραντεβού με την εκάστοτε ηλικία μου.

maximus είπε...

Kαλό καλοκαίρι και χρόνια πολλά με υγεία! Αν και κάτι μου λέει ότι θα σας ξανακούσουμε, δεν μπορεί δύο μήνες κάτι θα σας ενοχλήσει, στην Ελλάδα ζούμε.

Καλή εσωτερική αναψυχή!

gerasimos είπε...

Mάξιμους μπα, το καλοκαίρι δε με ενοχλεί τίποτα. Μόνο τα βουλωμένα από βουτιές αυτιά ενίοτε. Γι' αυτό και κλείνω το... γκρινιάρικο μπλογκ μου. ;-)

Meropi είπε...

Γεράσιμε μου,
σαν νωρίς μας αφήνεις μου φαίνεται. Άντε να περάσεις καλά και να σε έχουμε και πάλι κοντά μας σύντομα.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

maximus είπε...

Πάντως δεν εννούσα ότι είναι γκρινιάρικο... αλλά ότι με τόσα που συμβαίνουν γύρω μας είναι δύσκολο να μην διαμαρτυρηθούμε.

Γεια χαρά προς το παρόν

gerasimos είπε...

Μερόπη ε όχι και νωρίς, ήδη ζήσαμε τον πρώτο καύσωνα πριν λίγες μέρες!

Μάξιμους όχι, εγώ το εννοούσα!

Locus Publicus είπε...

Καλό σου καλοκαίρι Γεράσιμε:) O καιρός των βιβλίων...

gerasimos είπε...

Λόκους για μένα όλος ο υπόλοιπος χρόνος ανήκει στα βιβλία, πλην του καλοκαιριού, που ανήκει στη... θάλασσσα. :-)