10 Αυγ 2009

Η μεγάλη απόδραση



Σχέδιο απόδρασης πολυμελούς σπείρας που δρούσε για χρόνια ανενόχλητη εντός του πολιτικού μας συστήματος ανακαλύφθηκε τυχαία από τις διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Ασφάλεια, το σχέδιο είχε εξυφάνει ομάδα κακοποιών με αρχηγό και ‘εγκέφαλο’ τον εικονιζόμενο Κώστα Καραμπαλή, γνωστό στην πιάτσα του εγκλήματος και ως ‘μπουχέσα’. Με τη σχεδιαζόμενη απόδραση μέσω τούνελ, στο βάθος του οποίου βρίσκονταν οι πολυπόθητες, λυτρωτικές εκλογές, η σπείρα σκόπευε να ξεφύγει από το βαρύ, δυσμενές πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της τον τελευταίο καιρό. Υπό την καθοδήγηση του ‘μπουχέσα’ εργάζονταν ακούραστα και οργανωμένα για την υλοποίηση του σχεδίου αρκετοί άλλοι σεσημασμένοι κακοποιοί, γνωστοί στις αρχές από προηγούμενες καταδίκες. Από αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε, στις μικρότερες φωτογραφίες, τρεις εξ αυτών: τον Αρίστο Παμπίδη, γνωστό και ως ‘νυφίτσα’ μια και φημίζεται για την πονηριά και την ευκολία με την οποία, καθ’ όλη την εγκληματική του καριέρα, ξεφεύγει από τις διωκτικές αρχές όποτε στριμώχνεται, τον Πέτρο Μπούκα, γνωστό και ως ‘γαλατά’ λόγω της λειτουργίας του εντός της σπείρας ως ανθρώπου που αναλάμβανε να φέρει σε πέρας κάθε είδους αποστολές κατά παραγγελία του ‘μπουχέσα’ και, τέλος, τον ‘σκληρό’ της ομάδας Γιώργο Μουρνταράκη, γνωστό και ως ‘παλιόφατσα’, ο οποίος αναλάμβανε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών με αντίπαλες συμμορίες. Ασύλληπτα παραμένουν αρκετά ακόμη μέλη της σπείρας, που συμμετείχαν κι αυτά σε πλήθος εγκληματικών ενεργειών όπως ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις, επικοινωνιακές τακτικές αποφυγής ευθυνών, ατολμία και αδράνεια απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και άλλα πολλά, σε βάρος των οποίων πρόκειται να σχηματιστεί δικογραφία από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

3 σχόλια:

Marvin είπε...

πλακα κανεις; Blockbuster θα γινοταν αυτο αν το γυριζαν ταινια...Τι Gangs of New York και αηδιες...

Meropi είπε...

Καλέ Γεράσιμε, είδα τον τίτλο και νόμιζα ότι αναφέρεσαι σ' αυτόύς που επιχείρησαν να αποδράσουν από τον Κορυδαλλό με τα σεντόνια! Χα χα χα!!!!!!

gerasimos είπε...

Μάρβιν θα άφηνε πολύ πίσω σε εισιτήρια την απόδραση Παλαιοκώστα με το ελικόπτερο...

Μα σ' αυτούς αναφέρομαι Μερόπη μου. Απλώς άλλαξα λίγο τα ονόματα. Παρ' όλα αυτά τον άλλαξα κι αυτόν γιατί παραήταν... περιγραφικός.