20 Απρ 2009

Πάσχα στα Ζαγοροχώρια

Άρτι αφιχθείς από τις ολιγοήμερες πασχαλινές διακοπές μου στα αγαπημένα από προηγούμενες διαμονές Ζαγοροχώρια, έφερα μαζί μου μερικές χαρακτηριστικές νομίζω φωτογραφίες της άνοιξης στα βουνά.


Σκυλοκατάληψη στον ξενώνα που μέναμε. Συγνώμη, μήπως θα μπορούσα να καθίσω κι εγώ ο άνθρωπος;


Ασυνήθιστη εμφανισιακά εκκλησία έξω από τα Κάτω Πεδινά.


Τα πανταχού παρόντα μωβ λουλούδια.


Άποψη των ελληνοαλβανικών συνόρων από το στρατιωτικό παρατηρητήριο της Μολυβδοσκέπαστης, ενός χωριού πολύ κοντά στα σύνορα. Στο βάθος, τα αλβανικά βουνά.


Ξανά στο στρατιωτικό παρατηρητήριο των συνόρων στη Μολυβδοσκέπαστη, μια εκκλησούλα.


Όμορφη η φύση στη Μολυβδοσκέπαστη. Χωμένο το χωριό στα βουνά, αλλά και πνιγμένο στο πράσινο.


Ανεξίτηλα τα σημάδια της εγκατάλειψης σε παλιό σπίτι στο Καπέσοβο.


Στο Δίκορφο, ένα πολύ όμορφο χωριό. Στο βάθος τα χιονισμένα βουνά.


Ξανά στο Δίκορφο. Απάτητο, την ημέρα εκείνη τουλάχιστον, από τις φυλές των τουριστών - τους 'τι θα φάμε', τους 'που θα φάμε' και τους 'πάμε να παίξουμε τάβλι δίπλα στο ποτάμι' (τρεις χαρακτηριστικές κουβέντες που άκουγα) - το ήρεμο, ξαπλωμένο στις δυο βουνοκορφές χωριό παραδόθηκε στο φακό μου.



Δίκορφο, παραδομένο στη ματιά του φωτογραφικού ξεναγού σας Γεράσιμου.



Μου άρεσε το σμίξιμο του βουνού, της φύσης με τη σεμνή ανθρώπινη παρουσία.


Και μια τελευταία φωτογραφική ματιά στο Δίκορφο.

7 σχόλια:

Stefanos Max είπε...

Πολυ ωραιες φωτογραφιες.
Σου αφησα σχολιο στο προηγουμενο
ποστ σου.Δε συμφωνω με το κειμενο
σου.Δες το ποστ μου.

gerasimos είπε...

blogo χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες. Όσον αφορά στο προηγούμενο ποστ, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στη συνέντευξη που λινκάρω. Ίσως τη βρεις διαφωτιστική.

Stefanos Max είπε...

Ναι αλλα πες μου.Πιστευεις πως ο Σαρκοζι σκηνοθετησε οπως λες το χωρισμο του και εκανε σχεση με την Καρλα Μπρουνι για να ασχολουνται μαζι του τα media; Και ειναι ο Αδωνις storyteller επειδη η γυναικα του ειπε πως τον λεει μπουμπουκο;

Stefanos Max είπε...

Διαβασα και τη συνεντευξη αλλα εχω μπερδευτει.Τι ειναι τελικα αυτο το storytelling με απλα λογια;

gerasimos είπε...

blogo λυπάμαι ειλικρινά, αλλά δε νομίζω ότι μπορώ να 'βοηθήσω' άλλο. Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να αγοράσεις και το βιβλίο. Αλλιώς θα πρότεινα να απολαύσεις τις φωτογραφίες του παρόντος ποστ που σου άρεσαν πατώντας τες για να μεγαλώσουν. Και να ξεχαστείς, όπως ξεχάστηκα κι εγώ, στα βουνά. ;-)

Meropi είπε...

Γεράσιμε μου,
πολύ πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου. Έχουμε κι εμείς επισκεφτεί τα Ζαγοροχώρια πριν 2-3 χρόνια και μου άρεσαν πολύ. Μόνο που ο άντρας μου δεν ήθελε να μείνουμε στο Πάπιγκο το βράδυ, γιατί θεώρησε ότι θα είναι καταθλιπτικά εκεί, όταν έπεφτε ο ήλιος κι έτσι τα βράδυα μέναμε στα Γιάννενα. Εσείς απ' ότι βλέπω μείνατε εκεί σε ξενώνα. Καλά κάνατε.

gerasimos είπε...

Μερόπη πάντα σε παραδοσιακούς ξενώνες μέναμε, συνήθως στη Βίτσα κι αυτή τη φορά στο Καπέσοβο. Και σε διαβεβαιώνω ότι όταν πέφτει ο ήλιος κάθε άλλο παρά καταθλιπτικά είναι. Ιδίως όταν πιάνουμε κουβέντα οι πελάτες ή και οι ιδιοκτήτες του ξενώνα...:-)