1 Οκτ 2009

Καθαρές κουβέντες

Εδώ και αρκετές μέρες αν όχι εβδομάδες λαμβάνω, σχεδόν καθημερινά, διάφορα γραπτά μηνύματα στο κινητό μου από υποψηφίους των δυο μεγάλων κομμάτων που με καλούν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις τους ή απλώς ζητούν να τους ψηφίσω. Μέχρι πριν λίγες μέρες τα μηνύματα ήταν σε γενικές γραμμές ευγενικά, αλλά, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τα προσχήματα αφήνονται σιγά-σιγά στην άκρη, τα μηνύματα αρχίζουν να γίνονται πιο ξεκάθαρα, πιο κοφτά, πιο άγρια: λένε όσα έχουν να πουν χωρίς περιστροφές. Οι υποψήφιοι φαίνονται να αφήνουν στην άκρη τις ευγένειες, τις γαρνιτούρες, τα περιττά επικοινωνιακά στολίδια και περνάνε κατευθείαν στο ψητό. Αυτό ακριβώς έκανε και η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ένα μήνυμα που μόλις έλαβα. Μου λέει: 'ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Α' ΑΘΗΝΩΝ'. Θα μπορούσε να συνεχίζει λέγοντας: 'ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ, ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΚΑΝΟΝΙΣΕ' ή κάτι τέτοιο. Όμως αυτού του είδους τα μηνύματα μου προκαλούν, δυστυχώς για τη Ντόρα που ζητά τόσο ευθέως το σταυρό μου, απέχθεια. Ποια μηνύματα; Αυτά στα οποία δεν κρύβεται η λιγούρα για εξουσία, αλλά και η σαρωτική επιθυμία να χρησιμοποιηθεί ο άγνωστος ψηφοφόρος – αυτός ο άγνωστος στρατιώτης της πολιτικής μας ζωής, που έχει μείνει χωρίς ένα τόσο δα μνημείο που να τον τιμά – όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα, κυνικότερα, στη μάχη για επικράτηση ενάντια στο αντίπαλο μεγάλο κόμμα. Γι' αυτό και της δηλώνω ότι σταυρό από εμένα δε θα δει, ούτε και το κόμμα της θα ψήφιζα ποτέ. Ξεκάθαρα (όπως θα έλεγε και η ίδια).

9 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Ελα βρε Γεράσιμε, ηρέμησε και παραδέξου το πιά. Η λύση είναι Αβραμόπουλος. Τέλειο μαλλί, ατσαλάκωτο κουστούμι, λόγος προκάτ, φωτογένεια και βαθύς στοχασμός. Αντε τώρα, έφυγε ο γίγαντας Λιάπης και βγήκαν παγανιά τα ξέκωλα. Καθαρές κουβέντες:)

Odysseas είπε...

Το ίδιο ακριβώς μήνυμα μου ήρθε κι εμένα. Πριν μερικές μέρες είχε έρθει ένα άλλο που έλεγε να πάρω τηλέφωνο για να βοηθήσω. Πήρα τηλέφωνο (για να διαμρτυρηθώ), αλλά δεν το σήκωσε κανένας! Οι άνθρωποι είναι τελείως γελοίοι...

Ευτυχώς δεν παίρνω μηνύματα από άλλους, με εξαίρεση τον Αλογοσκούφη, αλλά εκεί έχω δυστυχώς κάποιον γνωστό, που θεωρεί πως θα με κάνει να τον ψηφίσω...

Locus Publicus είπε...

Το μαζικό sms στο λεκανοπέδιο κυμαίνεται μεταξύ 20 - 50 χιλιάδες ευρώ, άκουσα κάπου. Το χρήμα μιλάει φίλοι μου.

Odysseas είπε...

by the way, έμαθα από φίλη πως την πήρανε τηλέφωνο από το ΠΑΣΟΚ και της είπανε να πάει από την Ιπποκράτους να της βρούνε εισιτήριο για Ρόδο. Σου δίνουνε πτήση με επιστροφή και εσύ πληρώνεις 40 ευρώ. Και έχει πτήσεις κάθε λίγες ώρες.

Το ίδιο συμβαίνει από αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, μαθαίνω... Να που πήγαν τα λεφτά της Siemens! :-)

gerasimos είπε...

Λόκους που τον θυμήθηκες αυτόν; Απαπαα

Οδυσσέα, όσον αφορά στο δεύτερό σου σχόλιο, κάπως έτσι είχα ταξιδέψει κι εγώ από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενα τότε στην Αθήνα για να ψηφίσω, στις εκλογές του 2004. Μέσω μιας γνωστής που ήταν στη ΝΔ είχα δωρεάν εισιτήριο με επιστροφή μέσω ΚΤΕΛ, για να έρθω στην πρωτεύουσα και να ψηφίσω, υποτίθεται, ΝΔ (που να ήξεραν οι άνθρωποι...).

elli_auth είπε...

αν όμως το μήνυμα έγραφε να την ψηφίσεις γιατί διαφορετικά θα σου στείλει τον μπαμπά της ή τον Κυριάκο, θα την ψήφιζες? ή εστω θα το σκεφτόσουν? πες την αλήθεια!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Κεφάλι κατσίκας στέλναν στους εβραίους οι χιτλερικοί, τόχω δει σε μουσεία ολοκαυτώματος!
Και φυσικά είχαν και αυτοί στο μάτι περιουσίες και υλικά αγαθά, όχι μόνο το δικαίωμα στα προσωπικά απόρρητα. Αυτά πουλιούνται σε σι ντι στην Ομόνοια παμφτηνα.
Φρικτή απογοήτευση, η προεκλογική περίοδος αυτή. Η πολιτικολογία έδωσε τη θέση της στη μπαρουφολογία έξω και πέρα από τα πραγματικά προβλήματα. Η τηλεοπτική δημοκρατία φαίνεται ομογενοποιεί πλήθη, προάγει τον μη διάλογο, σηματοδοτεί ερωτήματα τα λεγόμενα δημοσιογραφικά που αφορούν τα αφεντικά των παπαγάλων που θάλελαν κάθε 6μηνο εκλογές γιατί πουλάνε την πραμάτεια τους ,τον τηλεοπτικό χρόνο και τα χωράφια των καλών σελίδων στα έντυπα. Ξεχώρισα 3 κατηγορίες ανθρώπων εκείνους που δεν έχουν ξεφύγει από την μέγενι της κατευθυνόμενης αποχής των Ευροεκλογών, τους εγκλωβισμένους στη λογική του ένα ή του άλλου, του δικομματισμού, και αυτούς που βάζουν πάνω από 2-3 λόγους για να υποστηρίξουν το όποιο κόμμα της αρεσκίας τους, που τόχουν παιδέψει. Αυτοί δεν είναι πάνω από 30% και αυτά και τα 3 συνθέτουν ένα άκρως ανησυχητικό επικοδόμημα για το μέλλον της δημοκρατίας πόσο μάλλον τον διαφαινόμενο ολοκληρωτικό λοταριακό στοίχημα των προφεσόρων της ΅ενημέρωσης΅στον GAP πασών των εξουσιών.....Κανείς από τους προυχοντες δεν έχει ξεχάσει το γλεντοκόπι του συστήματος στην 8ετία Σημίτη όταν μάλιστα βόηθησε και η ΝΔ με την 5ετή στάση της στην ατιμωρησία, την παραγραφή, την συσκότιση και την δημιουργία δικών της δρόμων στη διαφθορά.
Πόσες αντοχές έχει άραγε αυτός ο λαός;;;

gerasimos είπε...

Ανατριχιαστικά διλήμματα Έλλη, μεταξύ Δον Κορλεόνε και Δον Μητσοτάκιο (μετά υιού)...

Διόνυσε γι' αυτό μίλησα για άγνωστο στρατιώτη...

squarelogic είπε...

Γεράσιμε

το τελικό μήνυμα απλά αποκαλύπτει την πραγματική θέση στην οποία μας έχουν όλοι αυτοί:
των ενοχλητικών μυρμηγκιών που από κάποιο ενοχλητικό ...καπρίτσιο της Ιστορίας βρέθηκαν να πρέπει να επικυρώνουν δια της ψήφου τους τις επιλογές των αληθινών Αφεντικών.Ακούς εκεί πράγματα....