4 Οκτ 2009

Γιατί ψήφισα Οικολόγους Πράσινους

- Γιατί πρόκειται για τη λιγότερο πελατειακή-συντεχνιακή ψήφο εν σχέσει με την ψήφο σε άλλα, κοινοβουλευτικά κόμματα.
- Γιατί ως κόμμα οι Οικολόγοι Πράσινοι κοιτάζουν τις ανάγκες και τα προβλήματα του σήμερα με γνώμονα τις συνέπειες που θα έχουν οι τρόποι αντιμετώπισής τους για το αύριο, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, που ‘μένουν’ στο σήμερα.
- Γιατί νομίζω ότι το πρόσωπο της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας χρειάζεται ριζική ανανέωση από άποψης κομμάτων, προσώπων, απόψεων.
- Γιατί οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν αγοράζουν βιαστικά και τοις μετρητοίς, για τη ρητορική τους, λέξεις-καραμέλες όπως η
‘ανάπτυξη’ αλλά τις θέτουν σε κριτική αμφισβήτηση.
- Γιατί καιρός είναι ΚΑΙ στην Ελλάδα να μπει στην καθημερινότητά μας, ως αντιπρόταση, μια εναλλακτική στάση ζωής, που θα μάθει στον Έλληνα να μην πετάει κάτω ό, τι του περισσεύει, θεωρώντας τους δημόσιους χώρους απέραντους κάδους απορριμμάτων, να μη μετακινείται παντού με το ΙΧ του, να μη μπαζώνει, να μην τσιμεντώνει, να μη μολύνει ανεμπόδιστα και αμετανόητα.
- Γιατί αυτό που λέμε ‘Περιβάλλον’ ή ‘Φύση’ αποτελεί το πρωταρχικό θεμέλιο πάνω στο οποίο έχουν χτιστεί οι ανθρώπινες κοινωνίες, γι’ αυτό και επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο βομβαρδίζουμε αυτό το θεμέλιο τόσο βομβαρδίζουμε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις της ίδιας μας της ύπαρξης. Και οι Οικολόγοι Πράσινοι μας το θυμίζουν αυτό.
- Γιατί οι Οικολόγοι Πράσινοι φαίνονται το κόμμα με τις λιγότερες διασυνδέσεις με το μιντιακό μας κατεστημένο - γι’ αυτό και κατηγορούνται ότι δεν ‘ακούγονται’ οι απόψεις τους -, πράγμα το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα ευχάριστο και ελπιδοφόρο.
- Γιατί σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα, στη φράση ‘Πράσινη Ανάπτυξη’ τονίζεται από τους Οικολόγους Πράσινους περισσότερο η πρώτη λέξη απ’ ό, τι η δεύτερη.
- Γιατί είναι το μοναδικό κόμμα του οποίου οι εκπρόσωποι μετακινούνται με τα ποδήλατά τους και όχι με αυτοκίνητα.
- Γιατί θέλω τα παιδιά μου και τα παιδιά όλων των συμπολιτών μου να ζουν αύριο μεθαύριο σε ένα ανθρωπινότερο φυσικό και δομημένο περιβάλλον απ’ ό, τι εμείς.

2 σχόλια:

Vassilis είπε...

Πάντως αν τα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή (εδώ που τα λέμε γιατί να μην μπούν;), απόψε στα κανάλια θα υπάρχουν πολλά ξινισμένα πρόσωπα :)

gerasimos είπε...

Βασίλη οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν τα κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, αλλά ξινισμένα (νεοδημοκρατικά) πρόσωπα υπήρξαν, λόγω της μεγαλειώδους διαφοράς με την οποία έχασαν... :-)