14 Οκτ 2009

Μερικές προτάσεις στον Γιώργο Παπανδρέου

Με… λιγότερα κυβικά θα μετακινούνται στο εξής πρωθυπουργός, υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι, μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης γύρω από τα κυβερνητικά αυτοκίνητα. Ορμώμενος από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη και βλέποντας τον κύριο Παπανδρέου ορεξάτο για μεγάλες τομές όπως θα έλεγε και ο ίδιος, ως επικεφαλής (μην ξεχνάμε) των ‘αντιεξουσιαστών στην εξουσία’, θα πρότεινα να πάει ακόμη μακρύτερα και βαθύτερα στις αλλαγές του. Συγκεκριμένα:
- Η πρωθυπουργική κατοικία να μεταφερθεί από το Μέγαρο Μαξίμου κάπου πιο… κεντρικά. Ας πούμε επί της υποβαθμισμένης οδού Πατησίων ή έστω επί της Γ' Σεπτεμβρίου, για να βλέπει ο πρωθυπουργός καθώς θα πηγαινοέρχεται πώς ζουν δεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί και ημεδαποί πολίτες του κέντρου της πρωτεύουσας αυτής της χώρας.
- Να μετακινούνται όχι με αυτοκίνητα μικρού κυβισμού υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι αλλά με τα άφθονα στην πρωτεύουσα μέσα μαζικής μεταφοράς, για να έρχονται σε απευθείας, καθημερινή επαφή με τους πολίτες και να ακούνε τα παράπονά τους, τις απόψεις τους, τις ιδέες τους.
- Μια και ο πρωθυπουργός μας δήλωσε πως ήρθαν οι ‘αντιεξουσιαστές στην εξουσία’ με την κυβέρνησή του, να γίνονται τα υπουργικά συμβούλια και στα Εξάρχεια, παραδοσιακή κοιτίδα των αντιεξουσιαστών αυτής της χώρας, προκειμένου να έχουν και μια σαφή εικόνα, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, των επιχειρήσεων ‘σκούπα’ που συχνά πυκνά γίνονται εκεί (προσέχοντας βεβαίως μη ‘σκουπιστούν’ κι αυτοί μαζί με άλλους αντιεξουσιαστές σε κάποια τέτοια επιχείρηση).
- Μια και δήλωσε προεκλογικά ότι θα γίνουμε η ‘Δανία του Νότου’ με την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, θα μπορούσε να δώσει πρώτος το παράδειγμα της μεταμόρφωσης αυτής της Ελλάδας σε Δανία μετακινούμενος από και προς τη δουλειά του με το ποδήλατο, όπως κάνει το 50% των Δανών (προσοχή μόνο στην αλυσίδα!), ενθαρρύνοντας και τους υπουργούς του να κάνουν το ίδιο. Α, και για όσους ενδεχομένως κουράζονται στις πολλές ανηφόρες της πρωτεύουσας (ναι, κύριε Πάγκαλε, εσάς σκέφτηκα) υπάρχουν και τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.
- Να πάρει μια σειρά από μέτρα που θα συντελέσουν στην ολοκλήρωση της μετατροπής της χώρας μας σε Δανία των Βαλκανίων και συγκεκριμένα: απόλυτα ελεγχόμενη στάθμευση και δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας, κατακόρυφη αύξηση της χρήσης και αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε όλους τους τομείς (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή) της οικονομίας, κατάργηση των χωματερών, διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, για αρχή.

Όταν θα έχουν γίνει τα παραπάνω, θα παραδεχτώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει πράξη όσα υπόσχεται. Άραγε θα περιμένω πολύ;

5 σχόλια:

αντωνης είπε...

Εξαρταται απο το τι εννοεις με τη λεξη πολυ...

πχ. τι ειναι μια 10ετια μπροστα στην αιωνιοτητα;;;

Αν παντως δω τον Παγκαλο με ηλεκτροκινητο ποδηλατο...


Καλημερα.

Locus Publicus είπε...

Γεράσιμε, ξέχασες και το 60% φορολογία.

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτογραφία πάντως είναι ίδιος ο John Cleese. Περιμένω πολλά γέλια (που μπορεί να καταλήξουν σε κλάμματα) για τη συνέχεια.

maximus είπε...

Όλοι περιμένουμε διαρθρωτικές αλλαγές και πολλοί από εμάς είμαστε το ίδιο δύσπιστοι. Όσα αναφέρετε δεν είναι δυνατόν να συμβούν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αυτά τα νέα μέτρα όμως είναι μια ευχάριστη έκπληξη, γιατί λοιπόν δεν επικροτούμε αυτήν την προσπάθεια παρά αναρωτιόμαστε τι κακό προμηνύουν;

gerasimos είπε...

Αντώνη αν είναι για μια δεκαετία να περιμένω...

Λόκους δεν το ξέχασα, απλώς το άφησα απ' έξω για να μη μαζευτούν πολλά...

Απόγονε μα γίνεται πρωθυπουργός και δη Παπανδρέου χωρίς ζεϊμπέκικο;

Μάξιμους στο ποστ όχι μόνο την επικροτώ την προσπάθεια της νέας μας κυβέρνησης, αλλά λέω και εις ανώτερα!

Φίλε blogo άστα, παλιοεπάγγελμα το μπλόγκινγκ. Ένσημα δεν έχει, λεφτά μόνο σου τρώει (αυτά που πληρώνεις για το ίντερνετ), σου έρχονται κατά καιρούς και διάφοροι εκ γενετής λιθοβολημένοι και λένε ό, τι τους κατέβει. Αλλά παλιοσυνήθεια: άμα το αρχίσεις δεν κόβεται (την 'ψωνίζεις' και νομίζεις ότι άμα σταματήσεις θα σταματήσει να γυρίζει κι ο πλανήτης).